.
Κατηγορία Συγκριτικά
Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 18:01

Συγκριτικό TEST - BMW F 900 XR vs Yamaha Tracer 900 GT

Κείμενο: Κώστας Γκαζής
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης
Συνεργάστηκε: Κώστας Γαμβρούλης

Όπως και να τις αποκαλέσει κανείς, Street Adventure ή Sport Touring, μοτοσυκλέτες όπως το BMW F 900 XR και το Yamaha Tracer 900 GT εκπροσωπούν κορυφαίες προτάσεις στη δημοφιλέστερη κατηγορία μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα. Από την μεριά της Yamaha μιλάμε για ένα best-seller ετών στη χώρα μας, ενώ από την πλευρά της BMW έχουμε μια ολοκαίνουργια πρόταση που θέλει να δρέψει το δικό της μερίδιο σε δόξα και πωλήσεις. Πώς συγκρίνονται οι δυο τους; Ποιες είναι οι δυνάμεις και αδυναμίες τους; Ποια να προτιμήσετε και γιατί;

Το design και των δυο μοτοσυκλετών είναι επιθετικό, και παρόμοιο, με του BMW να εμφανίζεται κατά τι πιο φρέσκο και σύγχρονο, κάτι αναμενόμενο καθώς μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, με σχεδιασμό που ναι μεν παραπέμπει στον μεγάλο αδελφό S 1000 XR, προέρχεται όμως από το ακραίο Concept 9cento.

Ο σχεδιασμός του Tracer βρίσκεται κοντά μας αναλλοίωτος κάποια χρόνια, με φρεσκάρισμα το 2018, παραμένοντας παρόλα αυτά επίκαιρος.

Το 2020 η Yamaha προχώρησε σε ανανέωση του Tracer 700, όχι όμως των μεγάλων αδελφών, που πιθανώς να δεχθούν τις σχεδιαστικές αλλαγές του 700 το 2021.

Μια οπτική διαφορά έχει να κάνει με την πιο κοντή ουρά του BMW που τελειώνει σχεδόν πάνω από το κέντρο του πίσω τροχού, ενώ του Yamaha είναι πιο μακριά.

Ομοιότητες και διαφορές

bmw f900xr vs yamaha tracer 900 gt 00023

Δομικά και σχεδιαστικά, οι 2 μοτοσυκλέτες έχουν πιο πολλές ομοιότητες παρά διαφορές, πρεσβεύοντας τις ίδιες αρχές των Street Adventure μοτοσυκλετών της εποχής μας.

Άνετες, μεγάλες σέλες (πιο χαμηλή του BMW στα 825mm αντί για τα 850-860mm στη ρυθμιζόμενη του Yamaha), όρθια θέση οδήγησης, φυσικές γωνίες στα άκρα για άνετη συμβίωση, υψηλά επίπεδα εξοπλισμού και ηλεκτρονικού οπλοστασίου, και προστασία από τα στοιχεία της φύσης, με τη βοήθεια ψηλής ζελατίνας και πλαϊνών προστατευτικών ψυγείου.

Ελαφρώς πιο σκυφτή είναι η θέση του BMW, πιο όρθια και άνετη στο Tracer, ενώ αμέσως μόλις τα καβαλήσεις και τα δύο, αντιλαμβάνεσαι τη μεγάλη διαφορά στο φάρδος του τιμονιού. Πιο “streetάδικο”, αρκετά στενότερο στο Tracer, πιο φαρδύ και με καλύτερους μοχλούς στο BMW, κάνει πιο “μανιτζέβελη” τη μοτοσυκλέτα στις μανούβρες και στις αλλαγές κατεύθυνσης. Προσωπικά, με βόλεψε τόσο, που αν είχα το Tracer, θα του άλλαζα τιμόνι με ένα φαρδύτερο.

Η οθόνη οργάνων είναι και στις δυο μοτοσυκλέτες έγχρωμη TFT, ενώ θυμίζουμε πως για την ώρα τουλάχιστον από τα μεγάλα Street Adventure της Yamaha ΜΟΝΟ το GT έχει αυτή την οθόνη, με το βασικό μοντέλο Tracer 900 να έχει LCD οθόνη.

Όσον αφορά στις οθόνες των 2 αντιπάλων, καθαρή νικήτρια είναι εκείνη του BMW, τόσο λόγω του μεγέθους που είναι σχεδόν διπλάσιο από του Yamaha, όσο και από τις δυνατότητες παραμετροποίησης που σου παρέχει, καθώς μπορείς να αλλάξεις layout στις ενδείξεις, να επιλέξεις ενδείξεις ταξιδιού ή sport, κλπ. Τέλος, οι ενδείξεις των οργάνων του BMW είναι πιο πολλές από εκείνες του Yamaha, ενώ οι Βαυαροί έχουν προβλέψει και συνδεσιμότητα με το smartphone του αναβάτη.

Πλουσιοπάροχος εξοπλισμόςbmw f900xr vs yamaha tracer 900 gt 00006

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, αμφότερες οι μοτοσυκλέτες έρχονται με πολύ υψηλό επίπεδο τόσο στα περιφερειακά τους εξαρτήματα όσο και στα ηλεκτρονικά τους.

Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις για τη Yamaha, ρυθμιζόμενη και ημί-ενεργητική ανάρτηση πίσω για τη BMW (στον έξτρα εξοπλισμό η ηλεκτρονική λειτουργία), ABS, Traction Control, quicksifhter (ανέβασμα στο Yamaha, ανέβασμα και κατέβασμα στο BMW), ακτινικές δαγκάνες στα φρένα και ανάποδο πιρούνι και για τις δύο, riding modes, cruise control, μονόδρομος συμπλέκτης με υποβοήθηση, έξοδος ρεύματος κ.α.. Το BMW έχει USB θύρα ρεύματος, ενώ το Yamaha κλασική, ενώ ο αναβάτης του Tracer μπορεί να αγοράσει και έξτρα θύρα (USB). Πόντος στο Tracer για τη σωστή τοποθέτηση της θύρας ρεύματος στα όργανα, αντίθετα με το F 900 XR που την έχει στα πλάγια της μοτοσυκλέτας.

Το Tracer 900 GT έχει στον στάνταρ εξοπλισμό του βαλίτσες, χούφτες και θερμαινόμενα γκριπ, κομφόρ που το BMW F 900 XR έχει στον έξτρα εξοπλισμό, όμως μην ξεχνάμε πως το Yamaha είναι και 1.000 ευρώ ακριβότερο από τη βασική έκδοση του BMW.

Από την άλλη, το BMW F 900 XR έχει Keyless σύστημα που σου λύνει τα χέρια, στη βασική έκδοση, κάτι που δεν διαθέτει ούτε στον έξτρα εξοπλισμό το Yamaha, αλλά και συνδεσιμότητα των οργάνων -που αναφέραμε πιο πάνω-, ενδείξεις κλισιόμετρου και ταχύτητας επιβράδυνσης, κ.α.

Μιλώντας για τον έξτρα εξοπλισμό, το BMW πραγματικά δεν παίζεται, με τη Yamaha να έχει μεν εκτενέστατη σειρά επίσημων αξεσουάρ, που όμως “περιορίζονται” στα κλασικά έξτρα που περιμένει κανείς, έξτρα δηλαδή που αφορούν ψηλότερη ζελατίνα, βαλίτσες, tank bag, κάγκελα, μανιτάρια, προβολάκια, εξατμίσεις, σέλες, κλπ.. Αντίθετα η BMW, πέρα από τα παραπάνω, προσφέρει επιπλέον διαμάντια όπως Cornering ABS και Cornering Traction Control, σύστημα MSR στον συμπλέκτη, Dynamic Brake Control, Cornering Lights, Intelligent Emergency Call, έξτρα Riding Modes, σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών με ενδείξεις στην υπάρχουσα οθόνη, κ.α.

Ναι, τα παραπάνω κοστίζουν, αλλά με την προσθήκη τους μπορεί κανείς να μετατρέψει το F 900 XR σε “διαστημόπλοιο”, δηλαδή σε μοτοσυκλέτα με εξοπλισμό GT ναυαρχίδας, κάτι που και να θέλει να κάνει ο ιδιοκτήτης του Tracer 900 GT, δεν μπορεί.

Και οι 2 ζελατίνες ρυθμίζονται εύκολα με το χέρι, δίχως την ανάγκη εργαλείων, ακόμα και εν κινήσει. Στο Tracer ρυθμίζεται σε 3 θέσεις και στο BMW σε 2, ενώ το σύστημα του BMW είναι ευκολότερο στον χειρισμό από ότι του Yamaha.

Οι διακόπτες και στις 2 μοτοσυκλέτες είναι σύγχρονοι και εργονομικοί, όμως του BMW είναι ένα σκαλί καλύτεροι, πιο μεγάλοι, πιο χρηστικοί και πιο όμορφοι.

Εύκολα ρυθμιζόμενες είναι και οι 2 μανέτες στο BMW, ως προς την απόσταση τους από τα γκριπ, ενώ στο Yamaha αντίστοιχες ρυθμίσεις έχει μόνο η μία εκ των 2 μανετών.

Ο συνεπιβάτης έχει χειρολαβές και στις 2 μοτοσυκλέτες, αλλά το BMW έχει τις ανοιχτές, που μας εκνευρίζουν, καθώς είναι εύκολο όταν καβαλάς να μπλεχτεί το παντελόνι σου σε αυτές! Τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι σχετικά ψηλά στο BMW, πιο ψηλά από ότι στο Yamaha, και κατά συνέπεια οι ψηλοί συνεπιβάτες θα βολευτούν καλύτερα στο Tracer.

Δικύλινδρος εναντίον τρικύλινδρου

bmw f900xr vs yamaha tracer 900 gt 00050

Περνώντας στις καρδιές των δυο μοτοσυκλετών, έχουμε έναν δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 895 κ.εκ. απέναντι σε έναν τρικύλινδρο εν σειρά με 847 κ.εκ.. Η απόδοση ευνοεί κατά κράτος το Tracer, τόσο σε νούμερα όσο και σε αίσθηση, καθώς η μοτοσυκλέτα της BMW αποδίδει 105 hp / 8.500 rpm, ενώ της Yamaha 115 hp / 10.000 rpm. Δέκα ίπποι δεν είναι λίγοι, όμως η F 900 XR έχει κι αυτή ένα bonus, στο γεγονός πως αποδίδει χαμηλότερα τη δύναμή της.

Σχετικά με τη ροπή, η BMW αντιστρέφει τις θέσεις, καθώς όχι μόνο έχει μισό κιλό περισσότερη ροπή, αλλά την αποδίδει 2.000 στροφές χαμηλότερα! Έχουμε δηλαδή 9,4 Kgm / 6.500 rpm για το F 900 XR απέναντι στα 8,9 Kgm / 8.500 rpm του Tracer 900 GT.

Στην οδήγηση, ο χαρακτήρας των δυο κινητήρων δεν θα μπορούσε να είναι πιο διαφορετικός. Φιλικός, γραμμικός, ηλεκτρικός και πολύ ελαστικός ο κινητήρας του BMW, αγριεμένος, σαφώς πιο δυνατός, με ξέσπασμα που βοηθά στις σούζες και εξιτάρει τον αναβάτη, ο κινητήρας του Yamaha.

Κι αν θυμάστε τα πρώτα Tracer ή ακόμα χειρότερα τα πρώτα MT-09 με την απότομη απόκριση στο γκάζι, οι καιροί έχουν αλλάξει, και η Yamaha έχει βελτιώσει κατακόρυφα ψεκασμό και ride-by-wire στο νέο Tracer 900 GT. Μόνη ένσταση η βαριά γκαζιέρα -που πιθανώς παίζει τον ρόλο της κι αυτή, στην αποτροπή των απότομων τιναγμάτων στο άνοιγμα του γκαζιού από τέρμα κλειστό.

Όμως και το BMW F 900 XR είναι smooth as butter όσον αφορά στην απόκριση, οπότε έχουμε ισοπαλία στον συγκεκριμένο τομέα.

Αν θέλετε έναν κινητήρα λογικό, μετρημένο, ικανό για όλες τις συνθήκες, δίχως να τρομάζει, αλλά και δίχως να εξιτάρει, αυτός του F 900 XR είναι ο ορισμός του “πάν μέτρον άριστον”.

Αντίθετα αν το αίμα σας βράζει, ζητάτε αδρεναλίνη σε καθημερινή βάση, και βάζετε την απόδοση αλλά και την αίσθηση του γκαζιού πάνω από όλα, το Tracer είναι μονόδρομος απέναντι στις δυο μοτοσυκλέτες του συγκριτικού μας.

Αντίστοιχα πιο ικανός -και πιο ελαφρύς στο τράβηγμα- μας φάνηκε ο συμπλέκτης του Yamaha, που αντέχει περισσότερη ταλαιπωρία, καθώς αντίθετα εκείνος του BMW δεν θέλει χουλιγκανισμούς και θα μυρίσει έντονα αν τον χρησιμοποιείτε για σούζες. Ένα ακόμη μικρό “παράπονο” από το BMW είναι στις ΠΟΛΥ χαμηλές ταχύτητες στο μποτιλιάρισμα, με 1η ή 2α, ο ψεκασμός μπερδεύει ελαφρώς, και ο κινητήρας θέλει λίγη βοήθεια από τον συμπλέκτη για να μη σκορτσάρει. Αυτά όμως μόνο στις ταχύτητες σημειωτόν καθώς μετά το συγκεκριμένο θέμα εξαφανίζεται.

Μια και πιάσαμε τις σούζες, το BMW θα σηκωθεί μόνο με πρώτη και τη βοήθεια συμπλέκτη, ή με “διπλογκαζιά”, ενώ το Yamaha θα σηκωθεί με πρώτη μόνο με το γκάζι, και με συμπλέκτη ακόμα και με τρίτη, με κάποια προσπάθεια. Παρά το μακρύτερο μεταξόνιο από ότι στο προηγούμενο μοντέλο, το Tracer GT συνεχίζει να αποτελεί σύμμαχο των χούλιγκαν, προσθέτοντας άφθονη διασκέδαση στο Adventure πακέτο.

Το ίδιο θερμόαιμο αποδεικνύεται το Tracer και στην πλαγιολίσθηση με το γκάζι, διώχνοντας εύκολα τον πίσω τροχό στην ελληνική άσφαλτο, αντίθετα με το F 900 XR, που απλώς βρίσκει πρόσφυση και επιταχύνει, δίχως να διώξει.

Ο ήχος του κινητήρα του BMW ενώ χαμηλά ακούγεται όμορφα, ψηλά δεν έχει ωραία χροιά, και δεν σε εμπνέει… μουσικά. Αντίθετα, ο ήχος του Yamaha είναι απολαυστικός, τόσο χαμηλά με το τρικύλινδρο “βζιν”, όσο και ψηλά που μετατρέπεται σε υπέροχο ουρλιαχτό.

Τα κάνουν όλα και τα κάνουν καλά

bmw f900xr vs yamaha tracer 900 gt 00026

Στην καθημερινή οδήγηση, το στενό πλάτος του τιμονιού του Yamaha σημαίνει πως θα περάσετε μέσα και από τις πιο στριμωγμένες καταστάσεις εύκολα, ενώ ο νευρικός κινητήρας θα “καθαρίσει” για εσάς, σε όλες τις περιστάσεις -αν και θα πρέπει να τον προσέχετε λίγο παραπάνω για τις αθέλητες πλαγιολισθήσεις.

Στη σπορ οδήγηση κι οι 2 μοτοσυκλέτες θα ενθουσιάσουν τον αναβάτη τους, με διαφορετικό όμως τρόπο. Το BMW το καταφέρνει ως… “προφέσορας”, με την μοναδική σταθερότητα του στα πολλά, με την πρόσφυση που βρίσκει και με τις κορυφαίες για την κατηγορία -και όχι μόνο- αναρτήσεις του, που του επιτρέπουν να παίρνει μεγάλες κλίσεις, με ενιαία αίσθηση, και με τον αναβάτη να μπορεί να πιέσει τον κινητήρα δίχως να φοβάται την υπερστροφή. Το Yamaha θα το κάνει ως “Ινδιάνος” με τις σούζες, την πλαγιολίσθηση και το ουρλιαχτό του.

Μπορεί τώρα οι πιο ποιοτικές αναρτήσεις της KYB, σε σχέση με το βασικό Tracer, να δίνουν πολύ πιο σπορ αέρα στο Tracer GT, μπορεί να προσφέρουν μεγάλες σπορ συγκινήσεις σε οποιονδήποτε δρόμο με στροφές, όμως ακόμα κι έτσι υπολείπονται σε απόδοση από τις αναρτήσεις του BMW (43mm μπροστά το ανάποδο πιρούνι έναντι 41mm του Yamaha) που είναι το λιγότερο συγκλονιστικές, και σε συνδυασμό με τα πολύ καλά ελαστικά της Bridgestone ανεβάζουν το F 900 XR σε άλλο επίπεδο.

Παραδόξως η παραπάνω υποδειγματική σταθερότητα του BMW συνοδεύεται από αρκετά μεγαλύτερες διαδρομές στις αναρτήσεις, στα 170 και 172 χιλιοστά εμπρός και πίσω αντίστοιχα, απέναντι στα 137 και 142 χιλιοστά του Yamaha! Και μεγαλύτερη διαδρομή, και πιο δεμένη αίσθηση, όλα στο ίδιο πακέτο για το F 900 XR.

Σημειώστε πάντως πως η F 900 XR της δοκιμής μας φορούσε την εκπληκτική ημί-ενεργητική πίσω ανάρτηση -η BMW δεν προσφέρει ημί-ενεργητική λειτουργία μπροστά ούτε ως extra αξεσουάρ-,

Στα φρένα, το προβάδισμα ανήκει στο BMW, με τους μεγαλύτερους δίσκους μπροστά, όμως και στις δυο μοτοσυκλέτες η πέδηση είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, και το ABS δουλεύει και στις δύο καλά. Παρόλα αυτά, και στις 2, σε πολύ καλή άσφαλτο θα θέλαμε το ABS να μπαίνει πιο δύσκολα σε λειτουργία, για να μπορεί ο αναβάτης να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις δυνατότητες των φρένων.

Η μέση κατανάλωση που μετρήσαμε στις δύο μοτοσυκλέτες βρίσκεται στα 6,3 λίτρα για το BMW, που με το μικρότερο ρεζερβουάρ των 15,5 λίτρων αντί για εκείνο των 18 του Yamaha μεταφράζεται σε αυτονομία 246 χιλιομέτρων, και στα 6,5 λίτρα για το Yamaha, με αντίστοιχη αυτονομία 277 χιλιομέτρων.

Η αυτονομία και των δυο μοτοσυκλετών δεν εντυπωσιάζει, όμως κρίνεται επαρκής για ταξίδι στον πολιτισμένο κόσμο, και δη στην άσφαλτο, εκεί όπου οι 2 μοτοσυκλέτες θα περάσουν το 99% της ζωής τους.

Μπορεί τώρα αμφότερες οι μοτοσυκλέτες να έχουν shifter, όμως η λειτουργία του συστήματος και στις δύο είναι μέτρια -ελαφρώς καλύτερη είναι στου BMW-, και δεν φτάνει εκείνη των shifter που έχουμε οδηγήσει σε μοτοσυκλέτες-ναυαρχίδες. Όπως έχει, οι αλλαγές χωρίς συμπλέκτη θέλουν αρκετή πίεση από το πόδι του αναβάτη, ενώ για λόγους ασφαλείας η μοτοσυκλέτα σε εμποδίζει από το να αλλάξεις ταχύτητα σε όποιες στροφές θέλεις. Το τελευταίο το έχουμε δει και σε καλύτερα shifter, όμως σε εκείνα το πεδίο των στροφών που επιτρέπονται οι αλλαγές είναι πιο διευρυμένο.

Τέλος, ο υποψήφιος αγοραστής, αφού κοιτάξει όλα τα παραπάνω, και καταλήξει ποια μοτοσυκλέτα του ταιριάζει, θα πρέπει να γνωρίζει πως το BMW έρχεται με +3 (!) χρόνια εγγύηση σε σχέση με το Yamaha, καθώς η BMW Motorrad Hellas δίνει 5 (ΠΕΝΤΕ να το γράψουμε και ολογράφως για να το χορτάσουμε) χρόνια εγγύηση στο F 900 XR, ενώ η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ δίνει τα κλασικά 2 χρόνια εγγύηση για το Tracer 900 GT.

Τα πέντε χρόνια εργοστασιακής εγγύησης είναι δωρεάν, και αφορούν προωθητική ενέργεια που ξεκίνησε από την 1η Μαίου 2020!

Μακάρι κι άλλοι κατασκευαστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα της BMW που με αυτή την κίνηση βάζει φωτιά στην αγορά.

Ίδιος στόχος, διαφορετικές μέθοδοι

bmw f900xr vs yamaha tracer 900 gt 00027

Το BMW F 900 XR είναι κατά τη γνώμη μας το πιο ώριμο, το πιο ολοκληρωμένο και το πιο κατασταλαγμένο από τα δύο Street Adventure / Sport Touring μοντέλα, με κορυφαίο εξοπλισμό τόσο βασικό όσο και έξτρα, με απίστευτο κράτημα που θέτει τον πήχη ψηλά, και με ηρεμία πνεύματος σε όλες τις συνθήκες. Παρόλα αυτά, ο κινητήρας του δεν θα ενθουσιάσει, αν και θα ικανοποιήσει πλήρως τους ώριμους αναβάτες που δεν θέλουν εξάρσεις.

Το Yamaha Tracer 900 GT πέρα από τον έξτρα εξοπλισμό, δεν υπολείπεται κάπου ιδιαίτερα από το BMW, ενώ αποτελεί την απόλυτη μοτοσυκλέτα για όσους βάζουν μπροστά τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει ένας τέτοιος κινητήρας-δυναμίτης, μην μπορώντας να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο.

Και οι 2 τους αποτελούν κορυφαίες “τα κάνω όλα και συμφέρω” λύσεις, στην συγκεκριμένη κατηγορία, και θα σας συντροφεύουν σε όλες τις συνθήκες με μπρίο, από την καθημερινότητα μέχρι και μακρινά δικάβαλα ταξίδια.

Δείτε παρακάτω τις δυο μοτοσυκλέτες στα επίσημα site τους, και εξοπλίστε τις με τα επίσημα αξεσουάρ της κάθε εταιρείας, για να δημιουργήσετε ψηφιακά, το δικό σας ονειρεμένο μοντέλο, και να δείτε πόσο θα σας κοστίσει στην τελική του μορφή.

BMW F 900 XR Configurator

Yamaha Tracer 900 GT Configurator

Τέλος, διαβάστε τα Test του BIKEIT για κάθε μία από τις δυο μοτοσυκλέτες ξεχωριστά.

ΕΔΩ για το BMW F 900 XR

Kαι ΕΔΩ για το Yamaha Tracer 900 GT

Κατασκευαστής BMW Motorrad Yamaha
Μοντέλο F900XR Tracer 900GT
Αντιπρόσωπος BMW Motorrad Hellas Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.
Τιμή (€) Από 11950 12990
Εγγύηση 5 χρόνια 2 χρόνια
     
Κινητήρας    
Τύπος 4Τ, 2Κ σε σειρά, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4 B/Κ 4Τ, 3Κ σε σειρά, Υ/Ψ, 2ΕΕΚ, 4 B/Κ
Κυβισμός (cc) 895 847
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 86 x 77 78 x 59.1
Συμπίεση (:1)  13,1 11,5
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Σύστημα εξαγωγής  2 σε 1 3 σε 1
Εκκίνηση  Μίζα Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος μηχανικός, μονόδρομος Υγρός πολύδισκος, μονόδρομος, υποβοήθηση
Μετάδοση Κιβώτιο 6 σχέσεων, αλυσίδα Κιβώτιο 6 σχέσεων, αλυσίδα
     
Πλαίσιο    
Τύπος   Ατσάλινο με τον κινητήρα ενεργό μέρος του, αφαιρούμενο υποπλαίσιο, αλουμινένιο ψαλίδι Αλουμινένιο
Κάστερ (°)  29,5 24
Ίχνος (mm) 105,2 100
Μεταξόνιο (mm) 1521 1500
Ύψος σέλας (mm) 825 850-865
Μήκος (mm) 2160 2160
Πλάτος (mm) 860 850
Ύψος (mm) 1420 1,375-1,430 (ανάλογα με θέση ζελατίνας)
Απόσταση εδάφους (mm) Δ.Α. 135
Βάρος (kg)   219 (πλήρες) 214 (πλήρες)
Ρεζερβουάρ (lt)  15,5 18
     
Αναρτήσεις    
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι 43 mm, διαδρομή 170 mm Ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm, προφόρτιση ελατηρίων, απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς, διαδρομή 137 mm
Πίσω  Ένα αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου, απόσβεση επαναφοράς (προαιρετικά Dynamic ESA), διαδρομή 172 mm Ένα αμορτισέρ, προφόρτιση ελατηρίου (απομακρυσμένο χειριστήριο), απόσβεση επαναφοράς, διαδρομή 142 mm
     
Ελαστικά    
Μπροστά 120/70-ZR17 Bridgestone Battlax T-30 120/70-17 Dunlop Sportmax D222
Πίσω  180/55-ZR17 Bridgestone Battlax T-30 180/55-17 Dunlop Sportmax D222
     
Φρένα    
Μπροστά Δύο δίσκοι 320 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων, BMW Motorrad ABS Δύο δίσκοι 298 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων, ABS
Φρένα Δίσκος 265 mm, δαγκάνα 1 εμβόλου, BMW Motorrad ABS Δίσκος 245 mm, δαγκάνα 1 εμβόλoυ, ABS
     
Επιδόσεις    
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  105 / 8,500 115 / 10,000
Ροπή εργοστασίου (kg.m/rpm) 9.4 / 6,500 8.9 / 8,500
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 17:20

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon