.
Κατηγορία MV Agusta
Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 15:39

Test – MV Agusta Turismo Veloce 800 Rosso 2020

Τουρισμός αλά ιταλικά

Κείμενο: Σπύρος Τσαντήλας
Φωτογραφίες: Τάκης Μανιάτης, Σπύρος Τσαντήλας

Το 2015 η MV Agusta παρουσίασε τη σειρά Turismo Veloce βασισμένη στον τρικύλινδρο κινητήρα 800 cc που ήδη γνωρίζαμε από τις ανάλογες F3 και Brutale και η οποία έφερνε στη γκάμα της ιταλικής εταιρείας μια γεύση σπορ τουρισμού με όρθια θέση οδήγησης και ελαφρώς αυξημένες διαδρομές αναρτήσεων.

Πατώντας στη στέρεη βάση της street adventure σχολής, όπως αυτή είχε θεμελιωθεί από μοτοσυκλέτες όπως οι Yamaha TDM και Triumph Tiger 1050 και διευρυνθεί με μοντέλα όπως τα BMW S1000XR και Ducati Multistrada, για την MV Agusta ο δρόμος δεν ήταν απαραιτήτως σπαρμένος με εκτυφλωτικές ιπποδυνάμεις, αλλά με μια γλυκιά ισορροπία δύναμης και ευχρηστίας.

Για το 2020 η MV ενοποίησε τις βασικές εκδόσεις των Brutale, Dragster και Turismo Veloce υπό τον χαρακτηρισμό Rosso, με κοινό χαρακτηριστικό τον κόκκινο χρωματισμό.

IMG 20200719 175938

800 και να καίνε

Στη βάση του Turismo Veloce 800 Rosso συναντάμε έναν γνωστό τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 798 cc με γεμάτο βιογραφικό από το supersport F3, τα Brutale, Dragster και πιο πρόσφατα το Superveloce.

Στη Rosso εκδοχή του αποδίδει 110 ίππους, ωστόσο τα περιθώρια απόδοσής του είναι αποδεδειγμένα μεγάλα, καθώς στις κορυφαίες εκδόσεις του φτάνει ως τους 153 ίππους.

Αν και αποτελεί το εισαγωγικό μοντέλο της σειράς, το Rosso δεν υπολείπεται σε εξοπλισμό. Απεναντίας, διαθέτει ένα ικανό οπλοστάσιο με επώνυμες αναρτήσεις και φρένα, αλλά και γεμάτο ηλεκτρονικό πακέτο.

Από κει και πέρα, οι ακριβότερες Turismo Veloce προσθέτουν ηλεκτρονικές αναρτήσεις, πατενταρισμένο συμπλέκτη SCS 2.0 (Smart Clutch System) και καλούδια αντάξια μοναδικών μοντέλων όπως οι πανάλαφρες ζάντες και τα ανθρακονημάτινα κομμάτια της έκδοσης RC.

Στη φαμίλια του Γρήγορου Τουρισμού (Turismo Veloce) πάντως όλα τα μοντέλα φορούν τον κινητήρα στην ίδια έκδοση των 110 hp, κάτι απολύτως λογικό αφού ρεαλιστικά δεν χρειάζεται κανείς περισσότερα για μια sport touring εφαρμογή. Όπως θα δούμε και στη συνέχεια άλλωστε, φτάνουν και περισσεύουν για άφθονη διασκέδαση στον δρόμο χωρίς εκπτώσεις σε πρακτικότητα.

Η πρόθεση της MV Agusta να κρατήσει τις φυσικές διαστάσεις της μοτοσυκλέτας μαζεμένες είναι έκδηλη και απολύτως πετυχημένη, καθώς το μέγεθός της θα μπορούσε να παραπέμπει και σε μικρότερους κυβισμούς. Είναι προφανές πως στόχος των Ιταλών δεν είναι να εντυπωσιάσουν με τεράστιο όγκο, αλλά να προσφέρουν ένα πακέτο που θα ζωγραφίσει χαμόγελα με τη δυναμική του συμπεριφορά.

Το ηλεκτρονικό του πακέτο περιλαμβάνει τέσσερεις χαρτογραφήσεις – Sports, Touring, Rain και Custom – με Traction Control που ρυθμίζεται σε 8 θέσεις και Bosch ABS 9 Plus RLM (Rear wheel lift Mitigation), δηλαδή ένα σύστημα που αναγνωρίζει και κόβει τις διαθέσεις για ανασήκωμα του πίσω τροχού υπό πολύ δυνατά φρένα.
Η έκδοση που δοκιμάζουμε εδώ είναι επιπλέον εξοπλισμένη με quickshifter EAS (Electronically Assisted Shift) δύο δρόμων, δηλαδή λειτουργεί τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα σχέσης.

Με πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις των Marzocchi και Sachs μπροστά και πίσω αντιστοίχως, ακτινικά Brembo, αλλά και μερικές βασικές τουριστικές ευκολίες στο μενού – Cruise Control, ρυθμιζόμενη ζελατίνα – το Turismo Veloce είναι πανέτοιμο για ταξίδι ως βγαίνει από τη βιτρίνα.

IMG 1209 web

Σιλουέτα για πασαρέλα

Το βασικό χαρακτηριστικό που αντιλαμβάνεται κανείς άμεσα στη σέλα του Turismo Veloce είναι οι μαζεμένες διαστάσεις του, το χαμηλό βάρος και η ουδέτερη εργονομία.

Κάθεσαι σχετικά ψηλά, με διαδρομές αναρτήσεων 160 χιλιοστά διαδρομής μπροστά και 165 πίσω, όχι όμως τόσο ώστε να προβληματίζεται ο αναβάτης ανεξαρτήτως του ύψους του. Η θέση οδήγησης φέρνει το σώμα σε όρθια θέση, με βολικές και ξεκούραστες γωνίες για μέση και πόδια, τοποθετώντας το αρκετά “μέσα” και όχι ιδιαίτερα “πάνω” από τη μοτοσυκλέτα.

Υπάρχει μια αισθητή υψομετρική διαφορά για τον συνεπιβάτη, για την οποία πάντως δεν εισέπραξα ούτε ένα αρνητικό σχόλιο στις μικρές δικάβαλες διαδρομές που έκανα.

Το βάρος του ανακοινώνεται στα 191 κιλά στεγνό, μα στην πράξη και με το ρεζερβουάρ των 21.5 λίτρων γεμάτο παραμένει ελαφρύ σε αίσθηση, μάλλον περισσότερο απ’ όσο υπονοούν οι αριθμοί.

Η αιτία εντοπίζεται στο εξαιρετικό του ζύγισμα, στην απόλυτη συγκέντρωση των μαζών που του χαρίζουν μια συμπαγέστατη αίσθηση.

Μετά ανοίγεις το γκάζι και αντιλαμβάνεσαι πως από τα πρώτα μέτρα αυτή η μοτοσυκλέτα μοιάζει να έχει φτιαχτεί κατά παραγγελία στα γούστα σου.

Φιλικότατη και ελαστική ακόμη και στις ταχύτητες πόλης, δείχνει εξίσου πρόθυμη να εξυπηρετήσει καθημερινές ανάγκες, όσο και να γυρίσει τον κόσμο.

IMG 1039 web

Πώς ταξιδεύουμε γρήγορα

Ας μιλήσουμε για γκάζια λοιπόν. Οι σχεδόν 94 ίπποι που μετρήσαμε στον τροχό είναι υπεραρκετοί για τα ζητούμενα του Turismo Veloce που μπορεί να παίξει ιδανικά τον ρόλο της μιας μοτοσυκλέτας για πολλές δουλειές.

Το σημαντικότερο ίσως πλεονέκτημα του κινητήρα αυτού είναι η ελαστικότητά του, με άφθονη ροπή παντού και πολύ γεμάτες μεσαίες. Ένα γενναίο άνοιγμα του γκαζιού μετά τις 5,000 rpm οδηγεί σε ακαριαία και πολύ δυνατή επιτάχυνση, με μια αίσθηση που παραπέμπει σε μεγαλύτερης χωρητικότητας μοτέρ. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον συναρπαστικό, φορτώνοντας ταχύτατα το κοντέρ.

Στην πόλη μπορεί να κινείται ράθυμα εξίσου εύκολα όπως μπορεί να μετατραπεί σε αθλητικό κανίβαλο. Εκεί που ρολάρεις χαλαρά με λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ, ένα θρασύ άνοιγμα της γκαζιέρας εκτοξεύει τη μοτοσυκλέτα με τρόπο άκρως διεγερτικό και συνοδευόμενο από έναν ανάλογα τραγανό ήχο. Νόμιμο μεν, απολαυστικότατο δε.

Η διάρκεια του τρικύλινδρου κινητήρα είναι αξιοσημείωτη, δεν κρεμάει πουθενά και διατηρεί την υψηλή του απόδοση αμείωτη ως τα κόκκινα στη γειτονιά των 11,000 rpm. Ο άριστος ψεκασμός, ο υπέροχα ακριβής συμπλέκτης και η εργονομικά άψογη θέση οδήγησης συνθέτουν μια ορχήστρα διαρκούς διασκέδασης με ένα σπουδαίο πλεονέκτημα: δεν είναι απαραίτητο να πας με 200+ για να δεις λίγη χαρά ανάμεσα στα σκέλια σου, το Turismo Veloce παραμένει εξόχως ανταποδοτικό και σε πιο φυσιολογικές ταχύτητες.

Οι υψηλές ταχύτητες δεν είναι ωστόσο εκτός μενού. Με τελική που ξεπερνά τα 230 km/h και αδιάκοπη επιτάχυνση ως εκεί, υπερκαλύπτει σε βαθμό αυτοφώρου κάθε ανάγκη που μπορεί να έχει κανείς από μια μοτοσυκλέτα που δεν αυτοπροσδιορίζεται ως ακραιφνώς σπορ.

Το ταξίδι είναι μια διαδικασία που δεν απαιτεί ιδιαίτερες παραχωρήσεις από τον ιδιοκτήτη της. Την ταξίδεψα ως τον νομό Φωκίδας και τις πλαγιές του Παρνασσού, ανακαλύπτοντας πως η άφιξή μου στους Δελφούς ήταν πολύ πρόωρη για τις ορέξεις που μου είχε ανοίξει. Λες και είχα ξεκινήσει από την Αθήνα μισή ώρα πριν, θα μπορούσα άνετα να συνεχίσω για άλλα τόσα χιλιόμετρα χωρίς στάση.

Στον αυτοκινητόδρομο αποκαλύπτει το μοναδικό της μειονέκτημα, την αεροδυναμική κάλυψη. Όπως είναι αναμενόμενο, οι συμπαγείς διαστάσεις που εμφανώς επιθυμούσε η MV Agusta σημαίνουν πως ώμοι, χέρια και πόδια εν πολλοίς είναι εκτεθειμένα στη ροή του αέρα, παρότι η ζελατίνα κάνει καλή δουλειά στην προστασία κορμού και κεφαλιού.

Ρυθμίζεται καθ’ ύψος με το χέρι από έναν πανεύκολο μηχανισμό που δουλεύεται ακόμη κι εν κινήσει και με λίγο σκύψιμο (για τους 182 πόντους μου) κράτησε το κράνος μου πεντακάθαρο από μυγάκια και το κεφάλι μου μακριά από στροβιλισμούς και λοιπές σφαλιάρες του αέρα.

Ωστόσο τα καλύτερα έρχονται μόλις βγεις από την εθνική οδό.

IMG 1192 web

Βάζοντας το Veloce στο Turismo

Δώσ’ του στροφιλίκι και πάρ’ του την ψυχή! Αυτή είναι η βαθύτερη ουσία αυτής της μοτοσυκλέτας. Οι πανίσχυρες μεσαίες με την χορταστική επιτάχυνση είναι το εχέγγυο της απόλυτης διασκέδασης, εκμηδενίζοντας τον χρόνο μεταξύ στροφών.

Οι αναρτήσεις του είναι άριστες, όσο μαλακές χρειάζεται για να μην το κάνουν να μοιάζει με κούτσουρο πίστας, αλλά και με τις στιβαρές υδραυλικές λειτουργίες που χρειάζονται για συνεπή στριψίματα δίχως απρόβλεπτες αντιδράσεις και αποσταθεροποιήσεις. Έρχονται εύκολα στα μέτρα σου με τις δυνατότητες ρύθμισής τους, ακόμη και σε αυτή τη βασική έκδοση της οικογένειας.

Το Turismo Veloce σε βάζει σε διάθεση για παιχνίδι, απολαμβάνει χουφτώματα του γκαζιού στην έξοδο και ασφυκτικό φρένο πριν την είσοδο, ξαπλώνει σε μεγάλες κλίσεις και αδιαμαρτύρητα στέκεται εκεί με ακρίβεια.

Σε κάθε περίπτωση το traction control ρυθμίζεται όπως κάνεις κέφι να οδηγήσεις και το εξαιρετικό ABS θα είναι πάντα εκεί να μαζέψει κάθε παρεκτροπή. Τα φρένα του είναι άριστα, γραμμικά, πανίσχυρα και ομιλητικότατα, προσφέροντας ακριβή αίσθηση στο χέρι για το τι κάνεις και πόσο κοντά στα όριά σου είσαι.

Κάτω από όλα αυτά προφανώς και κρύβεται ένα πλαίσιο αριστοτεχνικά ζυγισμένο, με ουδέτερη αίσθηση και πλήρως ενταγμένο στις εντολές του αναβάτη. Το νιώθεις ένα με το σώμα σου από την πρώτη στιγμή που καβαλάς το Turismo Veloce και αυτό δεν αλλάζει όσο αργά ή γρήγορα κι αν πας.

Στην καριέρα μου δεν είχα την τύχη να καβαλήσω πολλές MV Agusta, μα όσες συνάντησα, από την πρώτη Brutale 750 που είχα δοκιμάσει κάποτε, το επιμύθιο ανέκαθεν περιστρεφόταν γύρω από το άψογο πλαίσιό τους. Αναμφίβολα η MV ξέρει να στήνει πλαίσια-κοσμήματα και πολύ χαίρομαι που αυτή η ύψιστης σημασίας αξία παραμένει στα δομικά χαρακτηριστικά της.

IMG 1050 web

Κάπου εδώ πρέπει να αναφερθώ σε δύο παρατηρήσεις. Η πρώτη αφορά στον περίφημο αντίστροφα περιστρεφόμενο στρόφαλο – όπου ως “κανονική” ορίζεται η φορά περιστροφής των τροχών όταν η μοτοσυκλέτα κινείται μπροστά.

Αυτή η σχεδιαστική λογική χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες, μα στην παραγωγή το συναντάμε σε λιγοστές περιπτώσεις, όπως λ.χ. κάποιες superbikes. Για την MV Agusta ωστόσο αυτή η διάταξη απαντάται σε όλη τη γκάμα των 800 cc.

Αυτό που ουσιαστικά προσφέρει είναι η μείωση της αδράνειας που προκαλείται στο κλείσιμο του γκαζιού από ένα βαρύ εξάρτημα όπως ο στροφαλοφόρος άξονας και η οποία εκδηλώνεται ως η τάση της μοτοσυκλέτας να αντισταθεί στο φρένο ή στην αλλαγή πορείας, θέλοντας να συνεχίσει ευθεία. Είναι κάτι που αναπόφευκτα συμβαίνει με τους τροχούς κάθε μοτοσυκλέτας (εξ ου και οι ελαφριές ζάντες των αγωνιστικών), όπου η φορά περιστροφής δεν είναι φυσικά διαπραγματεύσιμη.

Αν έχετε οδηγήσει μια βαριά custom μοτοσυκλέτα (λ.χ. μεγάλη Harley-Davidson) ή ακόμη περισσότερο κάποιες ανάλογα βαρυστρόφαλες σπορ κατασκευές όπως οι Buell παλιότερα θα έχετε ίσως νιώσει την αδρανειακή τάση να αντισταθεί στο στρίψιμο, μια έντονη υποστροφή.

Εδώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, καθώς οι αντίστροφες φορές περιστροφής τροχών και στροφάλου αλληλοακυρώνουν μεγάλο μέρος της αδρανειακής αυτής τάσης και στην περίπτωσή μας περιγράφεται ως ουδέτερη αίσθηση στην είσοδο της στροφής. Είναι δίχως άλλο ένας βασικός λόγος γιατί αυτή η μοτοσυκλέτα αισθάνεται τόσο εύκολη και πρόθυμη, δείχνει τόσο πανάλαφρη και δυναμικά ουδέτερη στη διαδικασία που αποτελεί την πεμπτουσία της οδήγησης μοτοσυκλέτας: το στρίψιμο.

Το δεύτερo σημείο αφορά στα λάστιχα. Με παραξένεψε αρκετά η επιλογή των Pirelli Scorpion Trail II σε αυτή τη μοτοσυκλέτα, μιας και - μεταξύ μας - δεν βλέπει κανείς μια on-off εδώ. Εντάξει, οι λίγο ψηλότερες αναρτήσεις και η όρθια θέση οδήγησης θα κάνουν σαφώς πιο εύκολη μια διάσχιση εύκολου χωματόδρομου, αλλά αυτό δεν απαιτεί ντε και καλά on-off λάστιχο.

Η αναπόφευκτη παραχώρηση που αυτά συνεπάγονται είναι πως στο στροφιλίκι γίνονται εμφανείς μικρές παραμορφώσεις του μπροστινού λάστιχου στα τακούνια, τα οποία είναι πιο φαρδιά και βαθιά, σχεδιασμένα σε μια λογική διπλής χρήσης. Είμαι βέβαιος πως με ένα ζευγάρι καθαρά ασφάλτινων πατούμενων όσα έλεγα παραπάνω εκθειάζοντας τη δυναμική συμπεριφορά απλά θα ενισχυθούν – μέχρι και σε πίστα θα μπορούσε να προσφέρει άπλετα διασκέδαση.

Ό,τι και να λέμε, το Turismo Veloce είναι ένα ασφάλτινο μοντέλο και μάλιστα ένα από τα ικανότερα που έχω καβαλήσει στο πεδίο χρήσης αυτό.

IMG 1060 web

Κορίτσι μοναδικό

Δίχως περιστροφές και απολύτως ειλικρινά, αυτή ήταν μια από τις πιο απολαυστικές μοτοσυκλέτες που οδήγησα φέτος, από την πρώτη στιγμή που την καβάλησα έξω από το κεντρικό κατάστημα του αντιπροσώπου της MV Agusta, Ευθυμίου Μοτο, ως την τελευταία βόλτα μαζί της πριν την επιστρέψω διστακτικά.

Ο τρόπος που έκανε κάθε βόλτα, είτε μιλάμε για υποχρεωτική μετακίνηση για δουλειά, σουλάτσο το βραδάκι ή εκδρομή το σαββατοκύριακο, απλά μου μοίραζε ευχάριστες αναμνήσεις, μίκραινε τις αποστάσεις και με έψηνε να συνεχίσω λίγο πιο μακριά.

Συμπαγές και καλοζυγισμένο, όσο δυνατό χρειάζεται, με μεσαίες που ξεσηκώνουν και εξαιρετικά περιφερειακά που υποστηρίζουν όποιο στυλ οδήγησης κι αν κάνεις κέφι κάθε φορά – αυτό είναι το Turismo Veloce.

Με λιανική τιμή €17,900 (και 3ετή εγγύηση) μάλλον δεν προορίζεται να γίνει η μοτοσυκλέτα του λαού, αντανακλώντας τη σχετικά μικρή παραγωγή μιας εκλεκτικής μπουτίκ εταιρείας με τεράστια ιστορία και παράδοση, αλλά ξέρεις επίσης πως αυτό που παίρνεις δεν έχει πάνω του ούτε μια βίδα που να μην ανταποκρίνεται άριστα στον ρόλο της.

Το εισαγωγικό μοντέλο της οικογένειας Turismo Veloce είναι δίχως άλλο μια από τις πιο πρακτικές και ευπροσάρμοστες μοτοσυκλέτες της MV Agusta, αριστοτεχνικά στημένο, ασφαλέστατο, με προσγειωμένες επιδόσεις που στην πράξη φτάνουν και περισσεύουν, ποιοτικό και όμορφο.

dyno TurismoVeloce

Με μπλε η καμπύλη ισχύος στον χάρτη Sport, με κόκκινο η ανάλογη του χάρτη Touring. Δεν στάθηκε δυνατόν να δυναμομετρηθεί η μοτοσυκλέτα και με τον χάρτη Rain, καθώς με αυτόν δεν απενεργοποιείται το traction control, έτσι δεν προκύπτει ασφαλές αποτέλεσμα στο τύμπανο του δυναμονέτρου. H δυναμομέτρηση έγινε στην Power House Engineering, Ισμήνης 6, Δάφνη.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατασκευαστής

MV Agusta
Μοντέλο Turismo Veloce 800 Rosso 2020
Αντιπρόσωπος Ευθυμίου Moto
Τιμή (€) 17,900
Εγγύηση 3 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, 3K σε σειρά, υγρόψυκτος, 2ΕΕΚ, 4 βαλβίδες/κύλινδρο
Κυβισμός (cc) 798
Συμπίεση 12.3:1
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 79 x 54.3
Τροφοδοσία Ψεκασμός MVICS 2.0
Σύστημα εκκίνησης Μίζα
Λίπανση Υγρό κάρτερ
Συμπλέκτης Υδραυλικός πολύδισκος slipper
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων, τύπου κασέτας
Μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος  Ατσάλινο χωροδικτύωμα, αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι
Κάστερ (°) Δ.Α.
Ίχνος (mm) 108
Πλάτος (mm) 910
Μεταξόνιο (mm) 1,445
Ύψος (mm) Δ.Α.
Ύψος σέλας (mm) 850
Απόσταση εδάφους (mm) 140
Βάρος (kg) 191 (στεγνό)
Ρεζερβουάρ (l) 21.5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 43 mm, διαδρομή 160 mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Ένα αμορτισέρ Sachs, διαδρομή 165 mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
   
Ελαστικά Pirelli Scorpion Trail II
Mπροστά 120/70-17 (58 W)
Πίσω 190/55-17 (75 W)
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο πλευστοί δίσκοι 320 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo, ABS Bosch 9 Plus με RLM
Πίσω Δίσκος διαμέτρου 220 mm, δαγκάνα 2 εμβόλων Brembo, ABS Bosch 9 Plus με RLM
   
Εξοπλισμός  
  Immobilizer, σύνδεση Bluetooth στα όργανα, Cruise control, ανεμοθώρακας ρυθμιζόμενος καθ' ύψος
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp / rpm) 110 / 10,150
Ροπή εργοστασίου (kg.m / rpm) 8.2 / 7,100 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαϊος 2022 20:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon