.
Κατηγορία KTM
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 22:42

Test - KTM 890 Adventure 2023

Επαναπροσδιορισμός και ουσιαστική εστίαση

Έχοντας πλέον 6 μοντέλα στην κατηγορία adventure, η KTM επιστρέφει στο 2023 με το ανανεωμένο 890 Adventure το οποίο έχει εστιάσει στην ασφάλτινη χρήση. Ready to race σε κάθε τερέν, με ανανέωση και εμφάνιση που προκαλεί. 

Του Τάκη Μανιάτη

Προσφέροντας πλέον μία από τις μεγαλύτερες γκάμες μοτοσυκλετών adventure, η KTM έχει και την ανάλογη εμπειρία να κατασκευάζει και να προσφέρει στο αδηφάγο κοινό, εμπειρίες περιπέτειας. Έχοντας παράλληλα χωμάτινη ιστορία, η στροφή σε χαρακτηριστικά τα οποία εστιάζουν στην ασφάλτινη χρήση, είναι κάτι πέραν του δέοντος αναμενόμενη, αφού το κοινό, χρησιμοποιεί επί το πλείστον σε αυτόν τον τομέα τις μοτοσυκλέτες. Ωστόσο, ως οφείλει, η KTM δεν αφήνει την ιστορία της στην άκρη, αλλά προσθέτει ασφάλτινα ποσοστά και συνεχίζει στην ποιότητα που μας έχει συνηθίσει.

A15A9655-web.jpgΜε την 890 Adventure R να καλύπτει το αμιγώς χωμάτινο κοινό αναβατών, η "απλή" 890 Adventure εστιάζει στην τουριστική και sport καθημερινή χρήση, με διπλή σέλα και χαμηλότερες διαδρομές αναρτήσεων, και έρχεται βελτιωμένη στα σημεία για το 2023. Εκτός από τον νέο κινητήρα με τους 105 ίππους και τις δύο τρόμπες λαδιού, η KTM προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο μοντέλο του 2023 οι οποίες είναι εμφανείς από την πρώτη στιγμή και ξεχωρίζουν το μοντέλο από αυτό του 2022. Ένα νέο fering, το οποίο αποτελείται από το ίδιο φανάρι το οποίο πλέον ντύνεται με νέα πλαστικά περιφερειακά, συνδέεται ουσιαστικά με εξαιρετικό τρόπο με το υπόλοιπο τμήμα της μοτοσυκλέτας. Στο προηγούμενο μοντέλο, το φανάρι ήταν αποκομμένο σχεδιαστικά. Νέα πλαϊνά πλαστικά τα οποία συνδέουν το ρεζερβουάρ με το μπροστινό τμήμα και οδηγούν σε μία Rally αισθητική, θυμίζουν μάλιστα έντονα την 990 Adventure, την πρώτη μοτοσυκλέτα adventure της KTM που το 2002 και 2003 κέρδισε το Rally Dakar με τον συγχωρεμένο Fabrizio Meoni.

Έκτοτε όλα είναι καταγεγραμμένα στην νικηφόρα ιστορία της KTM αλλά αυτό το μοντέλο, μας ταξιδεύει όμορφα στο παρελθόν και στους αγώνες.

A15A9816-web.jpg

Αλλαγμένη συνολικά

Η μοτοσυκλέτα δείχνει πολύ πιο μαζεμένη σε διαστάσεις, πιο λεπτοκαμωμένη με αυτή την αλλαγή στο μπροστινό τμήμα, όπου απουσιάζουν και τα κάθετα τμήματα εκατέρωθεν του fering, που χαρακτήριζαν το μοντέλο.

Η σχεδίαση αναδεικνύει το 890 Adventure που διαθέτει ψηλότερη ζελατίνα με τουριστικές διαθέσεις, με μία τρύπα στην μέση η οποία συμβάλει στην μείωση των στροβιλισμών και μάλιστα, αφήνει ένα χρήσιμο κενό για να βλέπεις, όταν... σκύβεις για επίτευξη τελικής ταχύτητας. Το πλαίσιο παρέμεινε ίδιο ενώ οι αναρτήσεις APEX της WP διαθέτουν ρυθμίσεις, τόσο στο μπροστινό σύστημα, όπου μπορείς να επέμβεις αναλόγως διάθεσης στις αποσβέσεις συμπίεσης και επαναφοράς ακόμη και φορώντας τα γάντια σου. Στο αμορτισέρ της ίδιας σειράς συναντάμε ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και μία πολύ χρήσιμη χειροκίνητη υδραυλική προφόρτιση ελατηρίου, για τις περιπτώσεις φορτώματος. Η μοτοσυκλέτα έρχεται άνετα στα μέτρα σου ώστε να μπορείς να την οδηγήσεις σε άσφαλτο και χώμα και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, βασικά δεν χρειάζεται τίποτα όπως έρχεται από το εργοστάιο. Κάθεσαι πάνω, βάζεις μπροστά και φεύγεις, και όλα πάνω της θα σε βρουν σύμφωνο.

A15A9876-web.jpg

Ο εξοπλισμός είναι κορυφαίος όπως αρμόζει σε κάθε KTM με το τιμόνι μεταβλητής διατομής να τοποθετεί τα χέρια σε φυσική στάση, τους γνωστούς μας διακόπτες να διαθέτουν οπίσθιο φωτισμό για να χρησιμοποιούνται εύκολα και το βράδυ, ενώ χειρίζονται νέο menu στην νέα οθόνη TFT. Η πλοήγηση πλέον γίνεται πολύ πιο εύκολα και πιο απλοποιημένα, και σε κάθε περίπτωση, υπάρχει η εφαρμογή σύνδεσης της KTM ώστε είτε να συνδέεσαι και να “βλέπεις” το κινητό σου και να διαχειρίζεσαι εν μέσω άλλων και τις κλήσεις, ή να πλοηγείσαι μέσω του GPS με το σύστημα Turn-By-Turn.

Πλέον, μπορείς να αποθηκεύσεις τις τελευταίες δέκα κλήσεις του κινητού σου και να δημιουργήσεις λίστα αγαπημένων για εύκολη διαχείριση. Η νέα οθόνη είναι ευανάγνωστη ακόμη και στον κόντρα ήλιο λόγω και της νέας επικάλυψης, με τα νούμερα να είναι ευδιάκριτα, όμως παραμένει ίδια σε μέγεθος, κόντρα στην νέα μόδα των 7’’ που συναντάμε ακόμη και σε μικρότερου κυβισμού μοτοσυκλέτες, και η αλήθεια είναι πως ιδίως στην ασφάλτινη χρήση, θα ήταν θεμιτή.

Marketing και εξοπλισμός

Διαθέτει πρίζα φόρτισης 12V αλλά και USB για φόρτιση κινητού, αλλά και έτοιμη υποδοχή για τοποθέτηση εργοστασιακής βάσης για GPS στο κέντρο του fering. Τα πλαστικά περιφερειακά είναι εμποτισμένα και όχι βαμμένα, με αποτέλεσμα να μην ξεβάφουν όσο και αν γδαρθούν. Μία σχάρα φόρτωσης με τεράστιες χειρολαβές για τον συνεπιβάτη περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, έτοιμη για τοποθέτηση βαλίτσας.

A15A9871-web.jpg

Ωστόσο, ένα ακόμη θετικό σημείο στην νέα KTM 890 Adventure είναι η περίοδος δοκιμής του συστήματος Cruise Control και του Quick Shifter, τα οποία είναι προεγκατεστημένα και ενεργοποιημένα για τα πρώτα 1500 χιλιόμετρα. Έτσι, μπορείς να τα δοκιμάσεις σε πραγματική χρήση και να εξετάσεις την πιθανότητα να τα κρατήσεις ενεργοποιημένα με την ανάλογη χρέωση. Και η αλήθεια είναι, πως όταν έχεις επιλέξει μία τόσο γρήγορη και sport τουριστική adventure μοτοσυκλέτα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αξιολογήσεις θετικά την χρήση τους και θα προχωρήσεις σε αγορά τους. Πανέξυπνο marketing!

To Cruise Control λειτουργεί εξαιρετικά στο ταξίδι όπου αυξομειώνεις τα χιλιόμετρα που θέλεις από τον αριστερό διακόπτη, ενώ το Quick Shifter σου δίνει την άνεση να αλλάζεις ταχύτητες χωρίς συμπλέκτη επενδύοντας στην sport πλευρά του 890 Adventure και φυσικά στην απλότητα κατά την οδήγηση. Αυτά τα συστήματα τα οποία προσθέτουν την γλύκα στην εξερεύνηση κάθε εδάφους, δεν περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό, ο οποίος όμως περιλαμβάνει το αφαιρούμενο Traction Control, το ρυθμιζόμενο Cornering ABS με δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης για off road χρήση, τα τρία προγράμματα οδήγησης που διαφοροποιούν την απόδοση. Από τα 105 ανακοινώσιμα άλογα ο κινητήρας αποδίδει 94,7 πραγματικά άλογα στην ρύθμιση Road που είναι και αυτή που χρησιμοποιείς συνέχεια, μειώνονται στα 87 στην Off Road στην οποία αφαιρείται και το ABS από τον πίσω τροχό για έλεγχο με το φρένο με αντίστοιχη μείωση της επεμβατικότητας στον μπροστινό, ενώ ομαλοποιείται η απόκριση στο ηλεκτρονικό γκάζι για ήρεμο άνοιγμα του. Στην επιλογή Rain, η ιπποδύναμη κατεβαίνει στους 74 στον τροχό και ανάλογα ρυθμίζονται και τα ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να συμβάλλουν στην απρόσκοπτη οδήγηση με ασφάλεια. Μάλιστα, η ρύθμιση Rain είναι και αυτή που μπορεί να σε συντροφεύσει άνετα στις καθημερινές μετακινήσεις σου, μιας και, η μοτοσυκλέτα λειτουργεί ομαλότατα, σε σημείο που την αισθάνεσαι ως διαφορετική, πιο προσιτή οδηγικά, πιο εύκολη.

A15A9756-web.jpg

Ανάγκες και πραγματικότητα

Η πραγματική ιπποδύναμη έτσι κι αλλιώς είναι υπεραρκετή ακόμη και για γρήγορη οδήγηση, έρχεται ομαλά ακόμη και στο πιο απότομο άνοιγμα του γκαζιού και η απόκριση στο γκάζι αλλά και η συμπεριφορά του Traction, συμβάλλουν να οδηγάς ξέγνοιαστα.

Η οδήγηση στην πόλη δεν απαιτεί 94 πραγματικά άλογα κι έτσι, με τα 74 πετάγεσαι από φανάρι σε φανάρι πολύ πιο ομαλά χωρίς να προσπαθείς να ‘’κρατήσεις’’ την μοτοσυκλέτα, ενώ ακόμη και στα γλιστερά οδοστρώματα, η 890 Adventure θα συμπεριφερθεί καλύτερα. Τα ελαστικά της Pirelli, Rally STR ταιριάζουν άριστα στον διττό χαρακτήρα της 890 Adventure αξιοποιώντας στο μέγιστο τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι δεν αντικαθιστούν σε καμία περίπτωση ένα 100% ασφάλτινο ελαστικό. Μπορεί να ‘’καθαρίζουν’’ από σκόνες και να ζεσταίνονται γρήγορα sthn p;olh, αλλά θα νιώσεις σε πολλά σημεία το γλίστρημα στον πίσω τροχό και την επέμβαση του Traction Control, όπως και την επέμβαση του ABS. Τα φρένα είναι υπεραρκετά για τις δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, με δύναμη και αίσθηση, είτε οδηγάς αργά, είτε γρήγορα, σταματώντας την μοτοσυκλέτα με ασφάλεια, ακόμη και σε τρελούς ρυθμούς.

Οπότε, τα ηλεκτρονικά βοηθήματα, είναι αρκετά χρήσιμα ακόμη και στην πόλη, ακόμη και στην ρύθμιση Rain. Αν ωστόσο θελήσεις να εκμεταλλευτείς τις ασφάλτινες δυνατότητες της μοτοσυκλέτας, θα πρέπει να επιλέξεις ένα αντίστοιχο ζευγάρι ελαστικών, τόσο για την πόλη, όσο και για το ταξίδι ή την sport οδήγηση. Όμως, η KTM δεν επέλεξε τυχαία τα Pirelli Rally STR για την adventure μοτοσυκλέτα της, αφού είναι ελαστικά που αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και καταφέρνουν να συνδυάσουν τις δύο πλευρές της μοτοσυκλέτας.

A15A9853-web.jpg

Ο βασικός στόχος της 890 Adventure είναι να κυκλοφορεί καθημερινά και στα ταξίδια, κάτι που έτσι κι αλλιώς το πετυχαίνει με άνεση, έχοντας ως όπλο έναν τρομερό κινητήρα, ο οποίος φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία στις αργές ταχύτητες, και παράλληλα, την επίτευξη ικανών ταχυτήτων στην εθνική. Από τα 120χ.α.ω. στα 180χ.α.ω., είναι μία απλή κίνηση του δεξιού καρπού, και το 890 Adventure το κάνει για πλάκα, όποτε του ζητηθεί. Κινείσαι με ότι ταχύτητες θες, αφού η μοτοσυκλέτα παραμένει σταθερή συνεχώς, είναι στιβαρή και άκαμπτη, με αναρτήσεις που διατηρούν την πρόσφυση όπως και αν τους φερθείς.

Ευκολοδήγητη και sport

Από τις πολύ χαμηλές στροφές, κυρίως πάνω από τις 2.500ς.α.λ. ώστε να μπορεί να “φύγει” άνετα χωρίς σκορτσαρίσματα, μπορείς να ανοίξεις όλο το γκάζι και να νιώσεις την δύναμη να έρχεται άμεσα, ωθώντας την KTM 890 Adventure μπροστά πολύ δυνατά. Η ασταμάτητη παροχή δύναμης του δικύλινδρου εν σειρά δίνει supersport χαρακτηριστικά στην μοτοσυκλέτα που όταν βρεθεί σε στροφές θα δείξει τα δόντια της. Αυτή η δύναμη δεν σου απαγορεύει να ανοίγεις όλο το γκάζι τέρμα, αφού τα ηλεκτρονικά επεμβαίνουν σωτήρια και σε αφήνουν να αδράξεις όλη την απόλαυση που προσφέρει αυτός ο κινητήρας. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι κάπως σκληρό στην αίσθηση και το νιώθεις ακόμη και με το shifter, αλλά θα πρέπει να τονίσουμε πως η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα δεν είναι καινούρια, έχει ταξιδέψει πολύ, έχει γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα σε test rides με δεκάδες αναβάτες.

A15A9845-web.jpg

Η πραγματικότητα είναι πως κάνεις ότι θες με την 890 Adventure. Θες να ταξιδεύεις με 160-200χ.α.ω.; Κάθεσαι πίσω από την μεγάλη ζελατίνα, και με το στιβαρό πλαίσιο, τις εξαιρετικά ρυθμισμένες αναρτήσεις και το ολόσωστο σε λειτουργία stabilizater τιμονιού, απλά επιλέγεις τα χιλιόμετρα που θες και ταξιδεύεις με ασφάλεια. Η μοτοσυκλέτα παραμένει σταθερή πάνω και από την τελική τους που ξεπερνάει αρκετά τα 200χ.α.ω. άλλωστε, και ακόμη και σε αυτά, νιώθεις λες και πας με τα μισά. Οι τουριστικές δυνατότητες είναι μεγάλες, η προστασία από τον αέρα εξίσου, κρύβεσαι πίσω από το ρεζερβουάρ και τα πόδια σου κουμπώνουν άνετα εκεί, νιώθοντας ότι έχεις μια πολύ λεπτή σιλουέτα να διαχειριστείς, ενώ οι χούφτες φροντίζουν για την προστασία των χεριών. Ο αέρας δύσκολα φτάνει στο σώμα, ακόμη και στο κάτω τμήμα των ποδιών, με το ρεζερβουάρ των 20 λίτρων να βρίσκεται ουσιαστικά εστιασμένο στα πλαϊνά του κινητήρα. Στο άνω τμήμα παραμένει στενό, κι έτσι δημιουργεί μία λεπτή σιλουέτα, ενώ με το μεγάλο του τμήμα χαμηλά, συγκεντρώνει εκεί το βάρος, κοντά στο κέντρο μάζας, συμβάλλοντας σε μία ελαφριά σε αίσθηση μοτοσυκλέτα.

A15A9864-web.jpg

Ευχρηστία στην καθημερινότητα

Είναι εκπληκτικό για τον κυβισμό το πόσο ελαφριά δείχνει, αφού μπορείς να την ελέγξεις μέσα στην πόλη και να ελιχθείς ανάμεσα από αυτοκίνητα, λες και οδηγάς πολύ μικρότερη μοτοσυκλέτα. Η σέλα που είναι χαμηλή, ρυθμιζόμενη, στα 840 έως 860 χιλιοστά, συμβάλλει και αυτή στο εύκολο πάτημα, ενώ βοηθάει αναβάτες χαμηλού αναστήματος να βρουν εύκολα την θέση τους εκεί. Ωστόσο, παραμένουν τα γόνατα σε κλειστή γωνία, χωρίς να ενοχλούν ιδιαίτερα, αλλά στην παραχώρηση της χαμηλής θέσης οδήγησης σε συνδυασμό με τα ψηλά τοποθετημένα φαρδιά μαρσπιέ για off road οδήγηση, είναι κάτι που υπάρχει και το νιώθεις.

Αν θελήσεις να κινηθείς στο χώμα, θα νιώσεις το τιμόνι κάπως χαμηλά στην όρθια θέση οδήγησης και θα σκύψεις πάνω του, οπότε καλύτερα θα είναι να τοποθετήσεις αποστάτες αλλά και την ίσια σέλα του R που αλλάζει τελείως την στάση σώματος σε πιο επιθετική.

A15A9692-web.jpg

Όσον αφορά την οδήγηση στο χώμα, θα μπορούσαμε απλά να πούμε ότι είναι μία KTM 890 Adventure και να βάλουμε μία τελεία, μιας και η ιστορία έχει ήδη γεμίσει ατελείωτες σελίδες ηλεκτρονικές και μη με τις δυνατότητες της. Όμως, είναι αρκετά ενδιαφέρον να ξεκαθαρίσουμε ότι η σύγχρονη ιστορία της 890 Adventure περιλαμβάνει περισσότερο adventure σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όχι απολύτως χωμάτινη. Αυτή η έκδοση, είναι πολύ καλύτερη στο ταξίδι, πολύ πιο εύκολη στην πόλη, πολύ πιο σταθερή, αλλά και πιο γρήγορη. Τα κάνει όλα καλύτερα στην άσφαλτο, και εύκολα αναρωτιέσαι γιατί να έχει ακτινωτούς τροχούς 21/18 ιντσών με διπλής χρήσης ελαστικά. Θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει 19/17 χυτούς αλουμινένιους, αλλά σίγουρα θα έχανε σε εμφάνιση, ενώ θα έκοβε δεσμούς με το χωμάτινο κομμάτι, το οποίο είναι σήμα κατατεθέν μίας adventure μοτοσυκλέτας, και δη, KTM. Ναι, θα θέλαμε μία 890 Adventure και με χυτούς αλουμινένιους τροχούς, απλά με τους ακτινωτούς, μπορεί να πάει στο χώμα με ταχύτητα, με πολύ γρήγορο ρυθμό, με αξιώσεις, επιθετικά, όσο αντέχει ένας αναβάτης να την πάει, χωρίς καμία παραχώρηση.

A15A9801-web.jpg

Σφιχτή, απόλυτη, κανονική Adventure

Είναι σφιχτή ως σύνολο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα νιώθεις εσύ, και σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσει την οδήγηση ή την ασφάλειά σου. Μπορείς επίσης να την μαλακώσεις αν το επιθυμείς και να την φέρεις στα μέτρα σου, να κάνεις διάσχιση ανετότατα και με ασφάλεια, και να απολαύσεις χωμάτινη οδήγηση στα όρια. Και όταν αυτά τελειώσουν για σένα – κάτι πραγματικά δύσκολο, θα έχεις ένα επόμενο σκαλοπάτι να επιλέξεις, το οποίο θα σου δώσει ότι χρειάζεσαι πραγματικά στο χώμα. Και αυτό, λέγεται KTM 890 Adventure R.

Με την 890 Adventure όμως θα μοιράσεις πιο δίκαια την χρήση σε άσφαλτο και χώμα, με σαφή προσανατολισμό στην άσφαλτο, δεν θα χάσεις τίποτα από αυτό το ποσοστό, δεν θα κάνεις καθόλου παραχώρηση στην χρήση.

Η 890 Adventure, σε αντίθεση με την ιστορία που την ακολουθεί, είναι μια μοτοσυκλέτα που πρώτα πάει στην άσφαλτο εξαιρετικά, και μετά στο χώμα, χωρίς παραχωρήσεις. Όχι το αντίθετο.

A15A9773-web.jpg

Είναι η μοτοσυκλέτα που σε ταξιδεύει γρήγορα και με ασφάλεια, σου προσφέρει sport αίσθηση σε κάθε χρήση, αργή ή γρήγορη, σε στροφές ή ευθείες, σου δίνει αδρεναλίνη σε κάθε σου διαδρομή, κορυφαία χαρακτηριστικά οδήγησης. Μία μοτοσυκλέτα σφιχτή, στιβαρή, αλλά σε καμία περίπτωση δύσκολη. Με “μέσα’’ θέση οδήγησης που βοηθάει στην καθημερινότητα, με πολύπλευρη sport προσωπικότητα, με δυνατότητα να κάνει τα πάντα ακόμη και δικάβαλλο με εξαιρετική άνεση. Με την κατανάλωση να κυμαίνεται κοντά στα 5 λίτρα ανά 100χλμ., έως 5,7 μέγιστο για όλες τις χρήσεις, έρχεται να δείξει τι ακριβώς σημαίνει adventure.

Adventure σε κάθε διαδρομή, με την 890 Adventure να έχει πετύχει διάνα τον στόχο. Με τιμή κάτω από τα 16.000euro, είναι μία μοτοσυκλέτα η οποία σε τοποθετεί ψηλά στην οικογένεια της KTM και με το νέο χρηματοδοτικό έως 50% από την νέα αντιπροσωπεία Πέτρος Πετρόπουλος, μπορείς να αποκτήσεις την KTM που πάντα ονειρευόσουν, συνδυάζοντας κίνηση σε άσφαλτο και χώμα με μοναδικές δυνατότητες.

 

Εξοπλισμός δοκιμής: Moto Market

Κράνος: O'Neal Sierra R V.23

Τζάκετ: Nordcode Pantera

Γάντια: Forma

 

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
   
Κατασκευαστής/Μοντέλο KTM 890 Adventure
Αντιπρόσωπος Πέτρος Πετρόπουλος
Τιμή (€) 15.780
Εγγύηση 2 χρόνια
   
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ  
Τύπος 4T, 2K σε σειρά, Υ/Ψ, 2EEK, 4 Β/Κ
Χωρητικότητα (cc) 889
Διάμετρος x Διαδρομή (mm) 90.7 x 68.8
Σχέση συμπίεσης Δ.Α.
Τροφοδοσία Ψεκασμός
Συμπλέκτης Υγρός, πολύδισκος, μηχανικός, μονόδρομος PASC
Τελική μετάδοση Κιβώτιο 6 σχέσεων, αλυσίδα
   
   
ΠΛΑΙΣΙΟ  
Τύπος Ατσάλινο σωληνωτό
Διαστάσεις Μ x Π x Υ (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1,528
Γωνία κάστερ (ο) 26,3
Ίχνος (mm) 107,5
Ύψος σέλας (mm) 840-860
Απόσταση από έδαφος (mm) 233
Ρεζερβουάρ (l) 20
Βάρος (kg) 194 (στεγνό)
   
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  
Εμπρός Ανεστραμμένο πιρούνι WP Apex 43 mm, διαδρομή 200 mm, πλήρως ρυθμιζόμενο
Πίσω Ένα αμορτισέρ WP Apex monoshock, πλήρως ρυθμιζόμενο, διαδρομή 200 mm
   
ΦΡΕΝΑ  
Εμπρός Δύο δίσκοι 320 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων, Bosch 9.1MP Cornering ABS με Offroad Mode
Πίσω Δίσκος 260 mm, δαγκάνα 2 εμβόλων, Bosch 9.1MP Cornering ABS με Offroad Mode
   
ΤΡΟΧΟΙ / ΕΛΑΣΤΙΚΑ Pirelli Rally STR
Εμπρός 90/90-21
Πίσω 150/70-18
   
Ιπποδύναμη  
Μέγιστη ονομαστική ισχύς (hp/rpm) 105 / 8,000
Μέγιστη ονομαστική ροπή (kg.m/rpm) 10.2 / 6,500
   
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 22:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Test - KTM 1290 Super Adventure R 2023 Test - KTM 790 Adventure 2023 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon