Κατηγορία KTM
Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 08:14

Test - KTM 1290 Super Adventure R 2023

Απόλυτη εμπειρία adventure!

Απόλυτη, τρομερή, δυνατή. Αλλά και γλυκιά και φιλική και εύχρηστη. Τα πάντα όλα για την κορυφαία των adventure μοτοσυκλετών, KTM 1290 Super Adventure R, η οποία σου προσφέρει την απόλυτη εμπειρία οδήγησης σε κάθε τερέν.

Του Τάκη Μανιάτη

Φωτογραφίες: Βασίλης Κωστάκος

Στην κορυφή απευθείας

Ήταν το 2017 όταν βρεθήκαμε στο Περού, στην παρουσίαση της νέας, τότε, KTM 1290 Super Adventure R. Μίας μοτοσυκλέτας που έπειτα από την παρουσίαση της 1190 Adventure R, είχε φτάσει στο ανώτατο σημείο εξέλιξης, και φυσικά, ήθελε να πάρει τα "χωμάτινα" σκήπτρα από την 990 Adventure R, την μοτοσυκλέτα – σταθμό της KTM, η οποία ξεπήδησε από τον πασίγνωστο αγώνα Rally Dakar. Έπειτα από τις δύο συνεχόμενες νίκες, το 2002, και το 2003, με τον συγχωρεμένο Fabrizio Meoni, η KTM έβαλε στην παραγωγή, τότε, την 950 Adventure, που ήταν η μοτοσυκλέτα η οποία πρόσφερε απλόχερα όλη την αγωνιστική τεχνολογία του αυστριακού εργοστασίου στους κοινούς θνητούς και στην αγορά των adventure, επαναπροσδιορίζοντας την κατηγορία. Μία μοτοσυκλέτα πασίγνωστη στη χώρα μας για τις off road δυνατότητές της, με φανατικό κοινό ανά την υφήλιο, μοτοσυκλέτα δύσκολη να ξεπεραστεί, ακόμη και από το ίδιο το εργοστάσιο.

KTM_1290_Super_Adventure_R_2023__27.jpgΜε τα χρόνια να περνούν, τις ιπποδυνάμεις και τους κυβισμούς να ανεβαίνουν, και φυσικά να μην υπάρχει ανάλογη κατηγορία στους αγώνες του είδους, η KTM συνέχισε να εξελίσσει και να αναβαθμίζει την μεγάλη της Adventure φτάνοντάς την στα 1301 κυβικά εκατοστά και τους 160 ονομαστικούς ίππους. Έχοντας περάσει από τα 990 στα 1090, στα 1190 και πλέον στα 1290 ονομαστικά κυβικά, το συγκεκριμένο 1290 Super Adventure R είναι το έκτο μοντέλο της σειράς, το δυνατότερο, το απόλυτο, το πιο εξειδικευμένο adventure που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Αυτό που συνδυάζει τις εκτός δρόμου δυνατότητες με μοναδικές ανέσεις και ευκολίες για οδήγηση σε κάθε τερέν, με αστείρευτες επιδόσεις και ανεξάντλητα όρια σε κάθε είδους ταξίδι. Και η οδήγησή της, μία εμπειρία από μόνη της.

Πως να την ξεχάσεις, πως

Γι’ αυτό μας είναι πραγματικά δύσκολο να ξεχάσουμε την μοναδικότητα της συγκεκριμένης αποστολής στο Περού, όντας ένας από τους 25 τυχερούς αναβάτες στον κόσμο που δέχτηκαν πρόσκληση για την παγκόσμια δημοσιογραφική παρουσίαση, μιας και οι συνθήκες οδήγησης ήταν κάτι παραπάνω από απαιτητικές: Οδήγηση στην 13η ειδική του Rally Dakar, στο Paracas του Peru, με την διαδρομή να περνάει κοντά στην Nazca και να κινείται παράλληλα στον Ειρηνικό ωκεανό. Με οδήγηση σε σκληροτράχηλα εδάφη, αλλά κυρίως σε άμμο, με πλοηγό τον Chris Birtch και ταχύτητες που τις περισσότερες φορές άγγιζαν και ξεπερνούσαν τα 160χ.α.ω (!), αυτή και αν ήταν εμπειρία!

ktm_1290_super_adventure_r_2017__28.jpgΈχοντας δει τα video του Chris Birtch σε extreme συνθήκες, οδηγώντας πλέον μαζί του, ντριφτάραμε με 140 στην άμμο, κάναμε άλματα με τα ίδια χιλιόμετρα στα "χασίματα" που μας οδηγούσε εις γνώσιν της διαδρομής ο πλοηγός, ανοίγαμε τέρμα το γκάζι με την άμμο να εκτοξεύεται από τον πίσω τροχό και το χωμάτινο ελαστικό σαν πίδακας νερού από προπέλα αγωνιστικού σκάφους. Με την υποδειγματική σταθερότητα λόγω στιβαρού πλαισίου δικτύωμα, το stabilizater και των κορυφαίων ρυθμιζόμενων αναρτήσεων της WP που έρχονται από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες enduro, την αστείρευτη δύναμη και τον απόλυτο έλεγχο του πολύ δυνατού V2 κινητήρα, απολαμβάναμε οδήγηση σε επίπεδο αγωνιστικής κατασκευής Rally.

Και αυτό ήταν που μας μάγεψε, γιατί ουσιαστικά με μία μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε μόλις ένα ζευγάρι χωμάτινα ελαστικά και πωλείτε στα καταστήματα έτσι έτοιμη για να ταξιδέψει σε κάθε είδους έδαφος – κάτι για το οποίο ουσιαστικά προορίζεται, μπορούσαμε να απολαμβάνουμε αγωνιστική οδήγηση με αδρεναλίνη, όπως θα κάναμε με μία αγωνιστική Rally ή enduro.

Απαιτητική αλλά ελεγχόμενη

Ένας αναβάτης που το "έχει" και είναι γρήγορος, μπορεί να αντλήσει από αυτήν κάθε ποσοστό αδρεναλίνης, να βασιστεί πάνω της και να απογειώσει τις αισθήσεις του. Να εκμεταλλευτεί τα Ready to Race χαρακτηριστικά της και να απολαύσει μία βόλτα χαλαρά, ή να οδηγήσει σε αγωνιστικό ρυθμό. Σε άσφαλτο ή χώμα, δεν παίζει ρόλο, άλλωστε το έδαφος ή η ποιότητά του δεν είναι κάτι που απασχολεί την 1290 Super Adventure R.

Ο V2 90 μοιρών και 1301 κυβικών εκατοστών απόδοσης 160 ίππων ελέγχεται άριστα λόγω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και των ηλεκτρονικών βοηθημάτων που διαθέτει. Το νούμερο των ίππων δεν είναι απλά ένα νούμερο για αναφορά, αλλά ένα απόλυτο νούμερο που σε συγκεκριμένες συνθήκες – και αν θελήσεις να οδηγήσεις γρήγορα, δεν αστειεύεται, και φυσικά, απαιτεί δεξιότητες για να ελεγχθεί.

KTM_1290_Super_Adventure_R_2023__37.jpgΕπιλέγοντας όμως την χαρτογράφηση Off Road, ανάμεσα στις διαθέσιμες Touring, Rain, Sport, που η κάθε μία έχει τον δικό της λόγο ύπαρξης, η μοτοσυκλέτα μεταμορφώνεται και προσαρμόζεται ανάλογα.

Στόχος να μπορείς να "καλμάρεις" αναλόγως αναγκών την μοτοσυκλέτα και να την οδηγήσεις πιο εύκολα, χωρίς να χάνεις απόλαυση, κι έτσι, με προσαρμοσμένο το Traction Control, την αμεσότητα στο άνοιγμα του γκαζιού, την καμπύλη της απόδοσης, όλα γίνονται πιο εύκολα και ο αναβάτης μπορεί να ανοίξει τέρμα το γκάζι ακόμη και σε παρατεταμένες στροφές. Ακόμη και με ασφάλτινα ελαστικά, που στο χώμα, δεν επιτρέπουν ουσιαστικά ούτε την επίτευξη σούζας, μιας και το γλίστρημα χωρίς ηλεκτρονικά, έρχεται για πλάκα με το χάϊδεμα του γκαζιού..

Με το Traction Control ενεργοποιημένη στο off road να απελευθερώνει την διαθέσιμη δύναμη όπως πρέπει για να διαγράψεις με ασφάλεια την στροφή, το "παντιλίκι" γίνεται παιχνιδάκι.

Full στην ασφάλεια

Με όλα τα συστήματα ενεργά, με Cornering ABS για τα δύσκολα – ακόμη και στο χώμα, με σύστημα Hill Control που κρατάει πατημένο φρένο και ανεβάζει τις στροφές του κινητήρα ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις άνετα στην ανηφόρα, η 1290 Super Adventure R παρέχει ότι θα ήθελες σε ηλεκτρονικό βοήθημα ώστε να κάνεις εύκολη τη ζωή σου και ασφαλή την διαδρομή σου.

Αναλόγως στυλ οδήγησης, παίζεις με τα modes που παραμετροποιούν την απόδοση της δύναμης, την επεμβατικότητα του Traction Control, την απόκριση του γκαζιού, και μπορείς να κάνεις τον λύκο αρνάκι, ή τον λύκο αρκούδα. Διαλέγεις και παίρνεις.

Με το πλαίσιο να έχει αναβαθμιστεί πλέον, από το μοντέλο του 2021, όντας πιο μικρό σε μήκος κατά 15 χιλιοστά στην περιοχή του λαιμού, με αντίστοιχη επιμήκυνση στο ψαλίδι, η μοτοσυκλέτα έγινε πιο φιλική στην αίσθηση που μεταφέρει στον αναβάτη, διατηρώντας όμως την σταθερότητα στα ίδια επίπεδα. Με τις μπροστινές βάσεις του κινητήρα να έχουν ''γυρίσει'' κατά 2 μοίρες προς τα εμπρός, για επιπρόσθετο βάρος στον μπροστινό τροχό, για καλύτερη αίσθηση μπροστά και μείωση της σούζας.

Η απόσταση του αναβάτη από το τιμόνι βρίσκεται πιο κοντά και νιώθεις πιο φιλικά πάνω της, ενώ μπορείς να την ελέγξεις με λιγότερη προσπάθεια, κάτι απαραίτητο όταν έχεις να κουμαντάρεις 221 κιλά και 160 άλογα.

Τα χειριστήρια φιλικά, οι διακόπτες επίσης για να ρυθμίσεις ότι επιθυμείς, νέοι σε σχεδίαση, πατιούνται άνετα ακόμη και με χοντρά γάντια. Η οθόνη ξεκάθαρη στις ενδείξεις, το τιμόνι μεταβλητής διατομής πλήρως ρυθμιζόμενο ακόμη και στα καβαλέτα.

KTM_1290_Super_Adventure_R_2023__10.jpgΗ θέση οδήγησης επιθετική στην όρθια στάση, όπου τα γόνατα, εκεί δεν ενοχλούν καθόλου, αφού το ρεζερβουάρ είναι στενό στο άνω σημείο και ο αναβάτης μπορεί να κινηθεί μπρος - πίσω εύκολα.

Διττή προσωπικότητα και χαρακτήρας που προσαρμόζεται γρήγορα σε όποια χρήση θες.

Σκέψεις και λογική

Υπάρχουν όμως κάποιες σκέψεις που ξεπήδησαν από την οδήγηση της υπόλοιπης γκάμας, που δείχνει που κινείται η αγορά με την εξέλιξη των κινητήρων και της συνολικής σχεδίασης των μοτοσυκλετών. Έχοντας πλέον στην γκάμα της η KTM, τις 790 και 890 Adventure σε απλή και R έκδοση, που είναι σαφώς πιο ελαφριές σε κιλά και αίσθηση αλλά και μαζεμένες σε διαστάσεις, πιο εύκολες και με ιπποδύναμη αρκετή ώστε να προσφέρουν συγκινήσεις, από 95 έως 115 άλογα, πλέον η 1290 Super Adventure R δείχνει τεράστια μπροστά τους.

Είναι όντως μία πολύ μεγάλη σε όγκο μοτοσυκλέτα, με 23 λίτρων ρεζερβουάρ να σου ανοίγει τα πόδια όταν βρίσκεσαι στη σέλα, με την ενιαία σέλα στα 880 χιλιοστά να σε αφήνει να πατήσεις κάτω εύκολα σχετικά – στην έκδοση S, η σέλα είναι διπλή. Διαθέτει ακτινωτούς τροχούς 21/18 με ελαστικά Tubeless πρώτης τοποθέτησης για ασφάλτινη χρήση, και ξαφνικά ψάχνεις το λόγο ύπαρξης για οδήγηση στο χώμα.

Βάση λογικής, και κοιτώντας πλέον τις άλλες επιλογές στην γκάμα της KTM, διαπιστώνεις πως κάτι τέτοιο φαντάζει τρελό. Και δεν απέχει και πολύ εδώ που τα λέμε ένα τέτοιο σενάριο.

KTM_1290_Super_Adventure_R_2023__13.jpgΤα νέα δεδομένα στην γκάμα της ΚΤΜ με τις πανεύκολες μοτοσυκλέτες κάνουν τα παλιά δεδομένα του 2017 που μας είχαν τρελάνει, να δείχνουν υπερβολικά. Σκέψεις όπως "γιατί να το κάνω αυτό", ή "ποιος ο λόγος να έχω 1290 για οδήγηση στο χώμα" περνάνε από το μυαλό, και όχι άδικα.

Λόγοι πάντα υπάρχουν και πολλοί διαφορετικοί για τον κάθε αναβάτη, βασικός όμως είναι ένας: Έχεις στα χέρια σου ότι κορυφαίο έχει κατασκευαστεί ποτέ, και αν θέλεις και μπορείς να το οδηγήσεις, θα μπορέσεις να γυρίσεις τον πλανήτη από χώμα, γεμίζοντας αδρεναλίνη μόνο και μόνο από το γεγονός ότι μπορείς να την "κάνεις" καλά.

Εμπειρία οδήγησης

Εις γνώσιν σου, θα πρέπει να είσαι προπονημένος καλά, να έχεις χωμάτινη ιστορία και προυπηρεσία, να ξέρεις να φρενάρεις, και όχι μόνο να ανοίγεις το γκάζι. Η αδράνεια στο κλείσιμο του γκαζιού είναι το μεγαλύτερο θέμα που έχεις να διαχειριστείς στην 1290 Super Adventure R η οποία επιταχύνει πιο εύκολα λόγω ηλεκτρονικών, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί να φρενάρει και να στρίψει.

Ακόμη και στην άσφαλτο, και σε μικρές ορεινές διαδρομές, ένα μικρό χάιδεμα του γκαζιού αρκεί να σε φτάσει στο επόμενο σημείο και στην στροφή πριν το καταλάβεις. Γι’ αυτό, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για φρενάρισμα, για να την βάλεις στη γραμμή, να στρίψεις, να συνεχίσεις την βόλτα. Το Cornering ABS με τις ακτινικές δαγκάνες της Brembo αποδεικνύονται σωτήρια μειώνοντας την ταχύτητα για πλάκα και φροντίζοντας για την διατήρηση της πορείας φρενάροντας ακόμη και μέσα στη στροφή. Όσο και αν πατήσεις τα φρένα, θα φρενάρεις εκεί που θες, θα στρίψεις όπως θες, χωρίς "άνοιγμα" της γραμμής που έχεις επιλέξει. Και θα το κάνει αυτό ευχάριστα, ακόμη και στο χώμα, όπου τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα.

KTM_1290_Super_Adventure_R_2023__26.jpgΗ μοτοσυκλέτα αυτή, δεν παίζει, είναι πολύ γρήγορη, και το διαπιστώνεις με το πρώτο άνοιγμα του γκαζιού, ακόμη και στην βόλτα σου. Δεν έχει την ροή και ευκολία που θα βρεις σε μία 790, ούτε βέβαια την γραμμικότητα και έλεγχο μίας 890, αλλά και την παιχνιδιάρικη δύναμη των νέων δικύλινδρων εν σειρά.

Η 1290 Super Adventure R, είναι απόλυτη. Ανοίγεις γκάζι, απογειώνεσαι και ψάχνεις μετά να βρεις τρόπο να προσγειωθείς και να παραμείνεις όρθιος.

Νιώθεις ότι τα ελαστικά πιέζονται να βρουν πρόσφυση, βλέπεις ότι το νέο Cornering ABS της Bosch, 10.3 θα κάνει τα πάντα να σε βάλει στη γραμμή σου, ότι οι αναρτήσεις θα διατηρήσουν τους τροχούς στο έδαφος, ότι το θηριώδες πλαίσιο θα διατηρήσει την σταθερότητα.

KTM_1290_Super_Adventure_R_2023__42.jpgΈτοιμη για ότι θες

Όλα θα γίνουν όπως πρέπει, αλλά οδηγώντας σε επιθετικούς ρυθμούς θα κουραστείς, θα ζοριστείς, θα το παλέψεις, και δεν θα είναι μία εύκολη εμπειρία, ειδικά αν θελήσεις να οδηγήσεις γρήγορα, και όχι απλά να διασχίσεις ένα χωματόδρομο. Αυτό το τελευταίο, είναι βούτυρο στο ψωμί. Το κάνει για πλάκα, ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Αναφερόμαστε όμως σε μία εμπειρία KTM, αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί αυτή η Ready to Race adventure κατασκευή.

Απαιτεί δύναμη από τον αναβάτη που αν κυνηγήσει τα όριά του, θα απολαύσει οδήγηση, έχοντας ένα κορυφαίο πακέτο πλαισίου – αναρτήσεων – φρένων – ηλεκτρονικών, που έχει σχεδιαστεί ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό.

Και ως τέτοιο, είναι ότι καλύτερο μπορείς να βρεις, το κορυφαίο και με απόσταση απ’ ότι άλλο έχει κατασκευαστεί μέχρι στιγμής, που μόνο αντίπαλο θα βρει στην μικρότερη γκάμα της KTM.

Με ρυθμίσεις σε τιμόνι, μαρσπιέ, αναρτήσεις που θα βρεις μόνο σε αγωνιστικές μοτοσυκλέτες off road.

Με σχάρα και βάσεις για βαλίτσες για το χωμάτινο ταξίδι, με προστατευτικές χούφτες, κάγκελα, και αλουμινένια ποδιά, με κοντή ζελατίνα για να βλέπεις που πατάει ο τροχός και ρύθμισή της για το ταξίδι – και ψηλότερη αν χρειαστεί να τοποθετήσεις από την έκδοση S.

Με οθόνη TFT μεγάλη με νέα σχεδίαση και διαθέσιμο το σύστημα Turn by Turn με το οποίο μπορείς να πλοηγηθείς αφού συνδεθείς μέσω της εφαρμογής της KTM, με στεγανή θήκη για το κινητό (όχι μεγάλων διαστάσεων) και θύρα φόρτισης USB, Cruise Control για το ταξίδι και ανενόχλητες αλλαγές σχέσεων με το σύστημα QuickShifter +. Βοηθήματα και εξοπλισμός που δημιουργούν μία τρομερή 1290 Super Adventure R η οποία ψάχνει έναν πραγματικό Adventure R αναβάτη για να την κάνει καλά.

KTM_1290_Super_Adventure_R_2023__18.jpgΗ απόλυτη εμπειρία Adventure

Προφανώς και δεν είναι η μοτοσυκλέτα που θα σε πάει ξεκούραστα και απροβλημάτιστα στη δουλειά σου, όμως με ένα σετ αλουμινένιες βαλίτσες και ανάλογα ελαστικά, θα γυρίσεις τον πλανήτη από όποια διαδρομή επιθυμείς.

Όπως θες, με ότι ταχύτητα θες, με ότι διάθεση θες.

Με ελαφρύτερη αίσθηση στην αλλαγή κατεύθυνσης από την αντίστοιχη S λόγω διαστάσεων τροχών με λιγότερο "πάτημα", με αστείρευτες δυνατότητες στο ταξίδι κάθε επιπέδου, η 1290 Super Adventure R είναι ότι καλύτερο έχει κατασκευαστεί στις μοτοσυκλέτες περιπέτειας.

Ως τέτοια, κινείται τιμολογιακά στο ανώτερο ράφι των adventure μοτοσυκλετών με την τιμή της να βρίσκεται στα 24.000euro, με νέα αντιπροσώπευση της KTM στην Ελλάδα από την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ η οποία έχει αναλάβει πλέον την εισαγωγή και διανομή των αυστριακών μοτοσυκλετών.

Αλλαγή η οποία έδωσε και σε εμάς ξανά την ευκαιρία να νιώσουμε την εμπειρία που ονομάζεται ΚΤΜ 1290 Super Adventure R, απολαμβάνοντας οδήγηση επιπέδου, ποιότητα και επιδόσεις, από μία μοναδική Adventure η οποία πλέον διατίθεται και με νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης και είναι ικανή να σε βάλει σε σοβαρές σκέψεις!

Εξοπλισμός δοκιμής

Κράνος: Arai Tour-X 4 - Arai Hellas
Τζάκετ: Nordcode Dakar Evo - Moto Market
Παντελόνι: Nordcode Adventure Evo - Moto Market
Μπότες: Eleveit T-Spirit Evo - Moto Market
Γάντια: Five WFX 3 Moto Market

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά  
   
Κατασκευαστής KTM
Μοντέλο 1290 Super adventure R
Αντιπρόσωπος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ
Τιμή 24.000euro
Εγγύηση 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4Τ, 2K, V75, Υ/Ψ, DOHC, 4β/Κ
Κυβισμός (cc) 1301
Διάμετρος x Διαδρομή (mm x mm) 108x71
Συμπίεση (:1)  13,1
Τροφοδοσία  Ηλεκτρονικός ψεκασμός με σώματα της Keihin EMS 52mm με σύστημα Ride By Wire
Σύστημα εξαγωγής  2 σε  1
Λίπανση  υγρό κάρτερ αντλία λαδιού
Εκκίνηση  Μίζα
Συμπλέκτης  Υγρός πολύδισκος, μονόδρομος, με λειτουργία υποβοήθησης στη μανέτα (PASC)
Μετάδοση 6 σχέσεων με αλυσίδα
Πρωτεύουσα μετάδοση Δ.Α.
Δευτερεύουσα μετάδοση 17/42
   
Πλαίσιο  
Τύπος   Ατσάλινο σωληνωτό χωροδικτύωμα, αλουμινένιο αφαιρούμενο υποπλαίσιο
Κάστερ (°)  25,3
Ίχνος (mm) Δ.Α.
Μεταξόνιο (mm) 1560
Ύψος σέλας (mm) 849-869
Μήκος (mm) Δ.Α.
Πλάτος (mm) 865
Ύψος (mm) Δ.Α.
Απόσταση εδάφους (mm) 223
Βάρος (χωρίς υγρά, kg)   220
Ρεζερβουάρ/ Ρεζέρβα (lt)  23/3,5
Χωρητικότητα λαδιού (lt) Δ.Α.
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Aναρτήσεις WP XPLOR, ανεστραμμένο πιρούνι με διάμετρο καλαμιών 48mm, διαδρομή  τροχού 220mm, πλήρως ρυθμιζόμενες
Πίσω  Ανάρτηση WP, αμορτισέρ με μοχλικό, διαδρομή τροχού 220mm
   
Ελαστικά  
Μπροστά 90/90-21'' Bridgestone Battlax
Πίσω  150/70-18''  Bridgestone Battlax
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με δαγκάνες 4 εμβόλων ακτινικής τοποθέτησης, ABS Bosch 10.3ME Combined-ABS με Cornering-ABS και offroad mode
Φρένα Δίσκος διαμέτρου 267mm με δαγκάνα δύο εμβόλων, ABS Bosch 10.3ME Combined-ABS με Cornering-ABS και offroad mode
   
Εξοπλισμός  
  Έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών, ταχύμετρο και στροφόμετρο, ολικός και δύο μερικοί χιλιομετρητές, δείκτης θερμοκρασίας, καυσίμου, ένδειξη  θερμοκρασίας περιβάλλοντος, αυτονομίας, μέσης και στιγμιαίας κατανάλωσης, ώρας, δυνατότητα σύνδεσης με κινητό, ενδείξης για λειτουργία ανάρτησης
   
Ηλεκτρονικά  
  ABS, Cornering ABS, Addaptive Cruise Control (ACC), 4 Riding Modes, MTC - Motorcycle Traction Control με αισθητήρες κλίσης, HHC - Hill Hold Control, Quickshifter +, Rally Pack, Tech Pack, Adaptive Brake Light
Επιδόσεις  
Ισχύς εργοστασίου (hp/rpm)  160/8.750
Ροπή εργοστασίου (kgm/rpm)  14,27/6.500
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 07 Σεπτεμβρίου 2023 14:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρώτη επαφή – KTM 790 Adventure 2023 Test - KTM 890 Adventure 2023 »