.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 20:20

Triumph Thruxton Final Edition 2024 – Εμβληματικό τέλος εποχής

Το Triumph Thruxton Final Edition είναι ο τελευταίος σταθμός του εμβληματικού μοντέλου, του οποίου η παραγωγή σταματά το 2024.

Το Triumph Thruxton Final Edition πρόκειται να σηματοδοτήσει το τέλος λοιπόν, σχεδόν δύο δεκαετίες από την αναβίωση του μοντέλου. Το πρώτο Triumph Thruxton κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1964, με την «τελική» έκδοση να σβήνει και τα κεράκια για τα 80 του χρόνια.

THRFE3.jpg

Τα γενέθλια του βρετανικού classic γιορτάζονται δεόντως, με το Thruxton Final Edition να έχει ως βάση του το Thruxton RS, συνδυάζοντας επιδόσεις αλλά και αποκλειστικά χαρακτηριστικά που σημαίνουν το «τέλος εποχής». Το πιο προφανές από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι φυσικά η βαφή, η οποία είναι το μεταλλικό χρώμα «Competition Green» που στοχεύει στην αναγνώριση της προέλευσης του Thruxton ως αγωνιστικής μοτοσυκλέτας τη δεκαετία του 1960.

THRFE6.jpg

Το πράσινο τονίζεται από χρυσές πινελιές στο τμήμα του ρεζερβουάρ και της ουράς, με αυτές τις πινελιές να περιλαμβάνουν επίσης τα κρυμμένα αρχικά του καλλιτέχνη που τα ζωγράφισε στο χέρι. Επίσης σε χρυσό είναι το σήμα «Thruxton Final Edition» και το λογότυπο «heritage». Όλα σε αντίθεση με τα μαύρα πλαϊνά πλαστικά και λασπωτήρες.

THRFE4.jpg

Η μοτοσυκλέτα συνοδεύεται επίσης με πιστοποιητικό γνησιότητας που εμφανίζει τον μοναδικό αριθμό της μοτοσυκλέτας και υπογράφεται από μέλη της ομάδας σχεδιασμού του Thruxton 1200, καθώς και από τον CEO της Triumph, Nick Bloor. Η Triumph δημιούργησε επίσης ένα προσαρμοσμένο φέρινγκ για την Final Edition ως αξεσουάρ για να ολοκληρώσει την αισθητική του «cafe racer».

THRFE2.jpg

Το Triumph Thruxton Final Edition πρόκειται να φτάσει στους αντιπροσώπους την άνοιξη του 2024, με τιμή περί τις 15.095 λίρες Αγγλίας και τις παραγγελίες να έχουν ξεκινήσει ήδη στο εξωτερικό. Η τιμή για την Ελλάδα αναμένεται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2023 08:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon