Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 10:19

EICMA - Triumph Thruxton RS 2020

Η νέα Thruxton RS τοποθετείται ανάμεσα στην Thruxton R και την κορυφαία, περιορισμένης παραγωγής Thruxton TFC, έχοντας να επιδείξει ισχυρότερο κινητήρα, αναβαθμισμένα περιφερειακά σε σχέση με το R, και νέα εμφάνιση.

Η νέα Thruxton RS παρέχει μεγαλύτερη ισχύ κατά 7,9Hp από το προηγούμενο μοντέλο Thruxton R. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω σημαντικών αναβαθμίσεων στον κινητήρα, στις οποίες περιλαμβάνονται υψηλής συμπίεσης έμβολα, ανασχεδιασμένες εισαγωγές και νέου προφίλ εκκεντροφόρος, ένα δευτερεύον σύστημα αέρα και μια ολόκληρη σειρά από ελαφρύτερα εξαρτήματα. Περιλαμβάνονται: 

• Χαμηλής αδράνειας στροφαλοφόρος άξονας
• Συμπλέκτης
• Αντικραδασμικοί άξονες
• Rare-Earth εναλλάκτης
• Καπάκι εκκεντροφόρου από μαγνήσιο
• Καπάκια κινητήρα με λεπτό τοίχωμα

Εκτός από μεγαλύτερη ισχύ, η Thruxton RS αποδίδει ναι υψηλότερη ροπή από χαμηλά και σε όλο το φάσμα των στροφών. Η μέγιστη ροπή φτάνει τα 11.4 Kgm / 4.850 σ.α.λ., 700 σ.α.λ. χαμηλότερα από το προηγούμενο μοντέλο.Αυτές οι αναβαθμίσεις προσέφεραν μείωση της αδράνειας κατά 20% και έναν πιο αποδοτικό κινητήρα Thruxton RS που ανεβάζει πιο πολλές στροφές και τις διατηρεί για περισσότερο χρόνο, ανεβάζοντας 500 περισσότερες στροφές από την Thruxton R.Τα χαρακτηριστικά διπλά κουρμπαριστά τελικά της εξάτμισης της Thruxton RS περιλαμβάνουν νέο καταλυτικό μετατροπέα που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5 και προσφέρει χαμηλότερους ρύπους και τον ασύγκριτο βρετανικό αγωνιστικό 2-κύλινδρο ήχο. Είναι πλούσιος, βαθύς και ταιριάζει απόλυτα με τον θρυλικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Πίσω από το στυλάτο περίβλημα βρίσκεται ένα προσεκτικά ενσωματωμένο σύστημα υγρόψυξης που επηρεάζει ελάχιστα την εικόνα της μοτοσυκλέτας. Χάρη στην πλήρη κάλυψη των προδιαγραφών Euro 5, η Thruxton RS παράγει πολύ μειωμένους ρύπους και παρέχει βελτιωμένη κατανάλωση καυσίμου. Αν συνυπολογιστεί και το μεγάλο διάστημα της πρώτης συντήρησης που φτάνει στα 16.000 χλμ., μειώνεται σημαντικά το κόστος κτήσης της μοτοσυκλέτας.

Υψηλές σύγχρονες δυνατότητες

Η νέα Thruxton RS διαθέτει την πλήρη σουίτα τεχνολογιών που εστιάζουν στον αναβάτη, ώστε να προσφέρει βελτιωμένο έλεγχο και ασφάλεια, καθώς και μεγάλη αυτοπεποίθηση στην οδήγηση. Όλες οι τεχνολογίες έχουν ενσωματωθεί προσεκτικά για να διατηρηθεί το αυθεντικό εμβληματικό στυλ cafe racer και ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας.

Στα τεχνολογικά συστήματα της Thruxton RS περιλαμβάνονται:

Αναβαθμισμένα προγράμματα οδήγησης: Συνδεδεμένα με το σύστημα ride-by-wire, τα τρία αναβαθμισμένα προγράμματα οδήγησης κατ’ επιλογή, Sport, Road και Rain, τώρα ρυθμίζουν τη χαρτογράφηση του γκαζιού, τις ρυθμίσεις του ABS και του ελέγχου πρόσφυσης, για να ταιριάξουν απόλυτα με τις οδικές συνθήκες και τις προτιμήσεις του αναβάτη. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του τελευταίας γενιάς συστήματος ride by wire,το οποίο παρέχει βελτιωμένο έλεγχο, ασφάλεια και χειρισμό.

ABS: Το σύγχρονο χαρακτηριστικό ασφαλείας με ελάχιστη οπτική παρέμβαση στη μοτοσυκλέτα. Το ABS λειτουργεί εξαιρετικά χωρίς να επηρεάζει την εμφάνιση και το στυλ.

Έλεγχος πρόσφυσης: με διακόπτη απενεργοποίησης Διαχειρίζεται την απόδοση της ροπής της Thruxton RS όταν μειώνεται η πρόσφυση. Το σύστημα διαθέτει διακόπτη απενεργοποίησης και βελτιώνει σημαντικά τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

LED DRL προβολέας  Τα φώτα πορείας LED είναι ενσωματωμένα στον προβολέα και παρέχουν εξαιρετική ορατότητα, καθώς και μοναδικό φωτισμό (όπου το επιτρέπει η νομοθεσία).

LED πίσω φως και φλας  Τοποθετημένο στην cafe racer έμπνευσης ουρά το μικρό διαστάσεων φωτιστικό σώμα και τα φλας LED παρέχουν χαρακτηριστικό μοτίβο φωτισμού και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Ride-by-wire Βελτιωμένη απόκριση στο γκάζι, ασφάλεια και αίσθηση.

Συμπλέκτης υποβοήθησης της ροπής Σχεδιασμένος για ελαφρύτερη αίσθηση της μανέτας του συμπλέκτη, για ευκολία στον χειρισμό και άνεση στην πολύωρη οδήγηση.

Διακόπτες  Οι κομψοί διακόπτες παρέχουν ευκολία χειρισμού, για άμεση και απλή πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά των διπλών οργάνων.

Θύρα φόρτισης USB Για μέγιστη άνεση, η θύρα φόρτισης USB παρέχει εύκολη φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών.

Immobiliser κινητήρα Ένας αναμεταδότης που έχει ενσωματωθεί στο κλειδί παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια και αντικλεπτική προστασία της μοτοσυκλέτας

Στυλάτα διπλά όργανα  Στυλάτα διπλά όργανα, όμορφης αποκλειστικής σχεδίασης. Περιλαμβάνουν ψηφιακή οθόνη που είναι προσβάσιμη μέσω του κουμπιού scroll που υπάρχει στο χειριστήριο.

Στα κύρια χαρακτηριστικά των οργάνων περιλαμβάνονται:

- Ρυθμίσεις προγραμμάτων οδήγησης 
- Ένδειξη επιλεγμένης σχέσης στο κιβώτιο 
- Χιλιομετρητής 
- Ρυθμίσεις ταξιδιού 
- Ένδειξη προγραμματισμένης συντήρησης 
- Απόσταση από κενό ρεζερβουάρ 
- Στάθμη καυσίμου
- Μέση και τρέχουσα κατανάλωση καυσίμου 
- Πρόσβαση στα χαρακτηριστικά απενεργοποίησης του ελέγχου πρόσφυσης 
- Ρολόι

Ελαφρύτερη, και πιο ευέλικτη

Η σημαντική μείωση βαρών σε όλη τη μοτοσυκλέτα έκαναν την Thruxton RS ελαφρύτερη κατά έξι κιλά από την Thruxton R, για ακόμη πιο δυναμικό και ευέλικτο χειρισμό. Η μείωση επετεύχθη μέσω αναβαθμισμένων εξαρτημάτων στον κινητήρα και ελαφρύτερης μπαταρίας.

Εκτός από τη μείωση βάρους, η Thruxton RS διαθέτει νέες κορυφαίες για την κατηγορία ακτινικές monobloc δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo M50 και διπλούς πλευστούς δίσκους Brembo, που παρέχουν εξαιρετική ισχύ πέδησης. Διαθέτει επίσης, μοναδικά αγωνιστικών προδιαγραφών ελαστικά Metzeler Racetec RR, τα οποία παρέχουν εξαιρετική πρόσφυση.

Η μοτοσυκλέτα είναι εφοδιασμένη με αγωνιστικών προδιαγραφών ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Showa big piston και αποκλειστικά πλήρως ρυθμιζόμενα πίσω αμορτισέρ Öhlins με δοχείο αερίου, τα οποία συμβάλουν στην εξαιρετική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας.

Πιο μοντέρνο και σύγχρονο στυλ

Στα κύρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται:

• Νέα αμμοβολημένα μαύρα καπάκια κινητήρα, κάλυμμα εκκεντροφόρου και φινιρίσματα καλύμματος γραναζιού
• Νέα μαύρα ελατήρια ανάρτησης Öhlins RSU
• Νέο μαύρο πλαϊνό καπάκι και κάλυμμα γραναζιού Thruxton με ενσωματωμένο προστατευτικό για τη φτέρνα
• Νέοι αποκλειστικοί μαύροι ανοδιωμένοι τροχοί
• Μοναδική τάπα ‘Monza’
• Νέο τριγωνικό σήμα Triumph στο ρεζερβουάρ (μόνο στη δίχρωμη επιλογή)
• Εξαιρετικά μορφοποιημένο ρεζερβουάρ Thruxton
• Λωρίδα ρεζερβουάρ από ανοξείδωτο ατσάλι
• Ανοδιωμένο ψαλίδι αλουμινίου
• Μαρσπιέ Daytona
• Clip-on τιμόνι 22 χιλ.
• Καθρέπτες και φλάς μαύρου χρώματος
• Διπλά σώματα γκαζιού ride-by-wire και μοναδικό τελείωμα εισαγωγής Thruxton
• Χρυσαφί λεπτομέρειες στον κινητήρα
• Χαρακτηριστικό κόκκινο κλειδί

Η νέα Thruxton RS διατίθεται με στάνταρ μονόσελο bullet, το οποίο τονίζει το αυθεντικό cafe racer στυλ της μοτοσυκλέτας και είναι βαμμένο στο χρώμα της μοτοσυκλέτας. Ένα κιτ σέλας συνεπιβάτη υπάρχει στον προαιρετικό εξοπλισμό και είναι διαθέσιμο με διπλή σέλα και μαρσπιέ κατόπιν παραγγελίας.

Η νέα Thruxton RS διατίθεται σε δύο χρωματικές επιλογές:
• Jet Black
• Matt Storm Grey και Matt Silver Ice

Μεγάλη σειρά επίσημων αξεσουάρ

Η Thruxton RS συνοδεύεται από 80 αξεσουάρ που προσφέρουν περισσότερη άνεση, προστασία και ασφάλεια. Περιλαμβάνονται γυαλισμένα τελικά εξάτμισης από ανοξείδωτο ατσάλι με τάπες από ανθρακονήματα, cafe racer φέρινγκ, κιτ απελευθέρωσης του πίσω φτερού, σέλα συνεπιβάτη και μαρσπιέ, άνετη σέλα, ρεζερβουάρ και προστατευτικά για τα γόνατα του αναβάτη, καθώς και συστήματα ασφαλείας που έχουν κατασκευαστεί από την Triumph, όπως το νέο Track+ and Protect+, το άγκιστρο εδάφους και η κλειδαριά δισκόφρενου. 

Σύντομο ιστορικό

Η πρώτη Thruxton δημιουργήθηκε μετά από την αγωνιστική επιτυχία της πρώτης Bonneville και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των αγώνων μοτοσυκλέτας και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.
Ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 με τη θρυλική σειρά αγώνων Thruxton 500 – όπου η αγωνιστική ‘Bonnie’ πήρε το όνομά της - η ‘Thruxton’ ήταν μια κυρίαρχη δύναμη, με το πρώτο σημαντικό βήμα να γίνεται με οδηγό τον βρετανό θρύλο Mike Hailwood. Το 1969, ο Malcolm Uphill κέρδισε στην κατηγορία μοτοσυκλετών παραγωγής του Isle of Man TT, θέτοντας το ρεκόρ μέσου γύρου των 100 μιλίων ανά ώρα για πρώτη φορά, στη σέλα ενός μοντέλου Thruxton παραγωγής. Τη δεκαετία του 1960, η μοτοσυκλέτα έγινε εξαιρετικά δημοφιλής και ενέπνευσε μια γενιά έφηβων cafe racers.

Μέσα από τρεις σημαντικές γενιές, η Thruxton διατήρησε τη θέση της ως η αυθεντική cafe racer, ενσωματώνοντας όλο το στυλ, τον χαρακτήρα και τα κύρια χαρακτηριστικά του αρχικού μοντέλου. Το 2016, η Triumph παρουσίασε στο κοινό μια εντελώς νέα γενιά αυτής της θρυλικής αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Ήταν η Thruxton R, η απόλυτη Cafe Racer. Μια πραγματικά σύγχρονη roadster που σχεδιάστηκε για να δώσει νέα ώθηση στον θρύλο, με επιβλητική παρουσία, άφθονη ισχύ και απόδοση, σε συνδυασμό με μοναδικά φινιρίσματα, λεπτομέρειες και το υψηλότερο επίπεδο προδιαγραφών σε κινητήρα και αναρτήσεις.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τύπος Κινητήρα Υγρόψυκτος, 8-βάλβιδος, 1ΕΕΚ, 270° γωνία στροφάλου, 2 κύλινδροι σε σειρά
Κυβισμός 1200 κ.εκ.
Διάμετρος/Διαδρομή 97.6 x 80 χιλ.
Σχέση Συμπίεσης 12:1
Μέγιστη Ισχύς 105 PS/103 bhp (77 kW) / 7.500 σ.α.λ.
Μέγιστη Ροπή 112 Nm / 4.250 σ.α.λ.
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός καυσίμου
Εξάτμιση Γυαλισμένη 2 σε 2 εξάτμιση με δύο τελικά
Τελική Μετάδοση O-ring αλυσίδα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος συμπλέκτης υποβοήθησης
Κιβώτιο Ταχυτήτων 6 ταχύτητες
Πλαίσιο Ατσάλινο σωληνωτό
Ψαλίδι Αλουμινίου - ανοδιωμένο
Μπροστινός Τροχός 32 ακτίνων 17 x 3.5 ιντσών, στεφάνη αλουμινίου
Πίσω Τροχός 32 ακτίνων 17 x 5 ιντσών, στεφάνη αλουμινίου
Μπροστινό Ελαστικό 120/70 ZR17
Πίσω Ελαστικό 160/60 ZR17
Μπροστινή Ανάρτηση Πιρούνι Showa 43 χιλ. USD big piston, πλήρως ρυθμιζόμενο, 120 χιλ. διαδρομής
Πίσω Ανάρτηση Πλήρως ρυθμιζόμενα διπλά αμορτισέρ Öhlins με δοχείο Piggyback, 120 χιλ. διαδρομής πίσω τροχού
Μπροστινό Φρένο Διπλοί 310 χιλ. πλευστοί δίσκοι Brembo, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo M50, ABS
Πίσω Φρένο Μονός δίσκος 220 χιλ. Nissin πλευστή δαγκάνα 2 εμβόλων, ABS
Πλάτος (με τιμόνι) 745 χιλ.
Ύψος χωρίς καθρέπτες 1.030 χιλ.
Ύψος Σέλας 810 χιλ.
Μεταξόνιο 1.415 χιλ.
Γωνία Κάστερ 22.8º
Ίχνος 92 χιλ.
Βάρος (κενό) 197 κιλά
Χωρητικότητα Ρεζερβουάρ 14.5 λίτρα
Κατανάλωση Καυσίμου 4.9λίτρα/100 χλμ. (58 MPG)
Ρύποι CO2 114 γρ./χλμ.
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2019 10:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA - Triumph Bobber TFC 2020 Triumph Thruxton RS 2020 - Teaser Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT