.
Κατηγορία Triumph
Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 10:53

Triumph - Ετοιμάζει το «χωμάτινο» Tiger Sport 660 μετά από απαίτηση του κόσμου;

Η βρετανική εταιρεία ετοιμάζει τα επόμενα βήματα της κατοχυρώνοντας τουλάχιστον 3 ονομασίες μοντέλων μοτοσυκλετών.

Η Triumph έχει ιδιαίτερα φιλόδοξα σχέδια για το μέλλον καθώς, όπως αποκαλύπτουν διεθνείς πηγές, έχει καταθέσει προς κατοχύρωση τουλάχιστον 3 ονομασίες μοντέλων μοτοσυκλετών.  Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για τις Hurricane, Adventurer και Street Tracker.

Για όσους γνωρίζουν την ιστορία της Triumph, είναι προφανές ότι τα «νέα» ονόματα μοτοσυκλετών έχουν τις αναφορές τους στο παρελθόν. Για παράδειγμα, το Hurricane υπήρξε ένα από τα χαρακτηριστικότερα μοντέλα της μάρκας, που παρήχθη μεταξύ 1972 και 1973. Παρά το ότι το μοντέλο δεν σημείωσε επιτυχία τότε με μόλις 1.200 κομμάτια να βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής, είναι μία από τις σπανιότερες και πιο ποθητές μοτοσυκλέτες της μάρκας. Δεν γίνεται ακόμα σαφές, το τι μοτοσυκλέτα ακριβώς θα είναι η Hurricane, αφού «όλα παίζουν»: Από μια νέα μοτοσυκλέτα βασισμένη σε κάποιον από τοςυ τρικύλινδρους κινητήρες της μάρκας, μέχρι μια hypersport «βολίδα» σαν την Hayabusa!

Η «πνοή ζωής» της Triumph στο όνομα Hurricane δεν είναι η μόνη, αφού η εταιρεία κατοχύρωσε και την «Adventurer» με σαφή την αναφορά στην περιπέτεια. Στο παρελθόν, δύο μοτοσυκλέτες έχουν φορέσει το όνομα Adventurer, η μία ήταν μια Scrambler της δεκαετίας του 70 και η άλλη ήταν μια τουριστική δρόμου, με τρικύλινδρο κινητήρα. Και σε αυτή την περίπτωση, τα σενάρια χρήσης του νέου ονόματος ποικίλουν, οπότε τηρούμε στάση αναμονής για το τι θα συμβεί. Ένα ενδιαφέρον σενάριο, το οποίο αναφέρουμε εδώ ακριβώς γιατί έχουμε δει πολλά σχόλια για αυτό στο παρελθόν, είναι ότι «Adventurer» θα ονομάζεται μια πιο «χωμάτινη» εκδοχή του Tiger Sport 660, με τον ίδιο κινητήρα και προφανώς διαφορετικό στήσιμο.

Τα ίδια ισχύουν και για το όνομα Street Tracker, αφού το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί δεν γίνεται πλήρως σαφές ακόμα. Αξίζει να θυμίσουμε εδώ, ότι η συνεργασία TriumphBajaj που είναι επίσημη εδώ και κάποια χρόνια πλέον, «χτίζει» τις νέες της μοτοσυκλέτες και οποιαδήποτε ονομασία από αυτές που αναφέραμε τώρα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε κάποιο από τα νεότευκτα αυτά μοντέλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 11:01

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon