.
Κατηγορία Triumph
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 11:40

Triumph Tiger 1200 – Πρώτες φωτογραφίες του νέου μοντέλου 2021

Έρχεται η επόμενη μέρα του μεγάλου Τίγρη με μια μοτοσυκλέτα που μοιάζει να έχει αλλάξει εκ βάθρων.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 2012 ως Tiger Explorer και ανανεώθηκε εκτενέστατα σε όλα του πλην της εμφάνισης το 2016, μετονομαζόμενο σε Tiger 1200, με τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα των 1,215 cc.

Όπως αποκαλύπτουν τώρα οι νέες φωτογραφίες που κυκλοφορούν με τη μοτοσυκλέτα υπό εξέλιξη, η Triumph ετοιμάζει την τρίτη γενιά της μεγάλης της Adventure, πιθανότατα στο διάστημα ως την EICMA 2020 τον ερχόμενο Νοέμβρη.

Πληροφορίες δεν υπάρχουν φυσικά, αλλά οι εικόνες μας λένε πολλά. Συνοδεύονται από φήμες για έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα με μικρότερες διαστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι εφικτό να διαπιστωθεί από αυτές τις φωτογραφίες και μόνο, καθώς θα μπορούσε απλά να μας ξεγελά η στενότερη σιλουέτα της μοτοσυκλέτας εν γένει.

Η λογική λέει πάντως πως θα έχουν αλλάξει πράγματα στον κινητήρα, αφενός για να ικανοποιηθούν οι Euro 5, αφετέρου για να προσθέσει το κατιτίς του στα 140 ονομαστικά άλογα του τρέχοντος μοντέλου. Θα μπορούσε αυτό να μεταφραστεί σε αύξηση κυβισμού; Σαφέστατα, αν και δεν έχουμε ακόμη καμιά έγκυρη πληροφορία επ’ αυτού – όπως και καμιά τεχνική πληροφορία εν γένει.

Αυτό που είναι σαφέστατο από τις εικόνες είναι η στροφή στην εκτός δρόμου οδήγηση. Η νέα μεγάλη Tiger έχει λεπτύνει σημαντικά με τα νέα της κουστούμια, το πλαίσιο δεν φαίνεται επαρκώς για να το συγκρίνουμε με το υπάρχον, αλλά η σιλουέτα έχει εμφανώς αδυνατίσει σε βαθμό που φέρνει περισσότερο πλέον στα 900άρια μοντέλα της οικογένειας.

Παρατηρούμε επίσης έναν μεγάλο τροχό μπροστά που μοιάζει 21 ιντσών, ενώ η χρήση ακτίνων (που πιάνουν στις άκρες των ζαντών για να επιτρέψουν tubeless λάστιχα) και η βαρβάτη ποδιά στον κινητήρα συνεπικουρούν στη χωμάτινη κατεύθυνση.

Το υπάρχον μοντέλο είναι εξαιρετικό στα καθήκοντά του ως adventure tourer, αλλά παραμένει κάπως βαρύ και ογκώδες για απαιτητικό χώμα, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά με μια ανανέωση που θα φέρει δίαιτα σε διαστάσεις και βάρος.

Νέο επίσης είναι και το ψαλίδι, διπλό πια και όχι μονόμπρατσο, με έναν νέο άξονα στην τελική μετάδοση. Στις εικόνες επίσης βλέπουμε πίσω το δοχείο αζώτου ενός αμορτισέρ της ZF-Sachs.

Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι πως η Triumph ετοιμάζει ένα νέο Tiger 1200 με τις όποιες αλλαγές επιβεβαιώνονται προς το παρόν οπτικά. Η λογική λέει πως βασιζόμενοι στην παράδοση της εταιρείας, το νέο μοντέλο πιθανότατα θα προσφερθεί σε διάφορες εκδόσεις, οπότε θα περιμέναμε και μια πιο ασφάλτινη εκδοχή με χυτές ζάντες.

Πηγή φωτογραφιών: RideApart

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon