.
Κατηγορία SWM
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 11:09

SWM / Shineray Stormbreaker 1200 – Παρουσιάστηκε στην Κίνα

Η μεγάλη cruiser που έδειξε πέρυσι στην EICMA η SWM παρoυσιάστηκε σε τελική μορφή παραγωγής στην κινέζικη έκθεση CIMA Motor 2023 από τη μητρική Shineray.

Στην έκθεση EICMA 2022 τον περασμένο Νοέμβριο η SWM τάραξε τα νερά με την εμφάνιση του πρωτοτύπου cruiser V1200 που φιλοξένησε στο περίπτερό της. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα με εμφανή πρόθεση να κλωνοποιήσει τη διαχρονική σιλουέτα του Harley-Davidson Sportster εισάγοντας έναν νέο δικύλινδρο V σε μια γκάμα που ως τώρα είχε ως μεγαλύτερο μοτέρ της έναν μονοκύλινδρο 650 και μηδενική σχέση με τον ξαπλωτό κόσμο των cruisers.

Στην Κίνα η μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε με τα λογότυπα της Shineray και με το όνομα που ήδη γνωρίζαμε, Stormbreaker 1200.

Shineray Stormbreaker 1200 2

Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά της μας ήταν ήδη γνωστά από την SWM και η κινέζικη έκθεση δε μας έκανε σοφότερους. Απεναντίας μας μπέρδεψε λίγο, καθώς η μοτοσυκλέτα ανακοινώθηκε με σημαντικά λιγότερη ισχύ από αυτή που δηλώνει η SWM στην ιστοσελίδα της.

Συγκεκριμένα, η κινέζικη εκδοχή δηλώνει μέγιστη ισχύ 60.3 hp (45 kW) στις 6,500 rpm ενόσω η ιταλική εκδοχή μιλά για 80.5 hp (60 kW) από τον δικύλινδρο των 1,200 cc. Η μέγιστη ροπή ανακοινώθηκε στα 8.9 kgm μόλις στις 3,500 rpm (η SWM δεν έχει αναφορά σε μέγιστη ροπή).

Shineray Stormbreaker 1200 6

Αυτό που λείπει τόσο από τα ιταλικά όσο και από τα κινέζικα τεχνικά στοιχεία είναι η οποιαδήποτε αναφορά σε βάρος, το οποίο παραμένει ένα μυστήριο.

Κατά τον κινέζικο Τύπο, το Stormbreaker 1200 μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα 165 km/h, τροφοδοτείται από ένα ρεζερβουάρ 14 λίτρων και είναι εξοπλισμένο με σύστημα keyless χειρισμού (απομακρυσμένο κλειδί), οθόνη TFT και LED φώτα, ενώ θα διατεθεί στην Κίνα σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού Standard και Premium – χωρίς να είναι σαφές σε τι ακριβώς διαφέρουν.

Shineray Stormbreaker 1200 1

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας είναι πως το μπλε χρώμα του εκθεσιακού μοντέλου είναι μια ευθεία και παραδοσιακότατη αναφορά στο βασιλικό μπλε που χαρακτήριζε την κινέζικη αυτοκρατορική Δυναστεία των Song.

Στη χρήσιμη πλευρά της επικαιρότητας ανακοινώθηκαν οι τιμές των δύο εκδόσεων Stormbreaker 1200 στην Κίνα: 46,800 γιουάν για το Standard (περίπου €6,100 με την ισοτιμία 28/9/23) και 51,800 για την Premium (περίπου €6,750).

Η μοτοσυκλέτα παραμένει σχεδόν βέβαιο πως θα έρθει και στην Ευρώπη με τα λογότυπα της SWM, καθώς έχει προστεθεί στην ιστοσελίδα της ιταλικής εταιρείας από πέρυσι, όχι όμως μέσα στο 2023 αλλά από το νέο έτος καθώς στην Κίνα αναμένεται να αρχίσει να πωλείται μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon