.
Κατηγορία SWM
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 12:04

SWM Custom V1200 Stormbreaker – Στην Ευρώπη μέσα στο 2023

Το απρόσμενο μεγάλο custom της SWM που είχε εμφανιστεί στην πρόσφατη EICMA στο Μιλάνο ετοιμάζεται για την ευρωπαϊκή του άφιξη.

Είναι η τελευταία μοτοσυκλέτα που θα μάντευε κανείς πως θα μπορούσε να φέρει το λογότυπο της SWM, μα στη διεθνή έκθεση του Μιλάνου τον περασμένο Νοέμβρη οι Ιταλοί κατάφεραν να μας εκπλήξουν με μια μεγάλη custom.

Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή του δικύλινδρου V1202 με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 45 μοίρες που είχε παρουσιάσει στην Κίνα η Shineray – ιδιοκτήτρια της SWM – λίγον καιρό πριν την EICMA, όταν ακόμη κανείς δε φανταζόταν τη μοτοσυκλέτα με την οποία θα έκανε το ντεμπούτο του.

Shineray V Twin 1200 6

Με απόδοση 80.5 ίππων μέσω πεντατάχυτου κιβωτίου για 250 κιλά υγρού βάρους, ο μεγάλος V2 κινεί μια μοτοσυκλέτα με τροχούς 16 ιντσών και εμφάνιση που σαφέστατα ξεπατηκώνει τις διαχρονικές γραμμές των Harley-Davidson Sportster και συγκεκριμένα τη γενιά των αερόψυκτων 883 και 1200 που η αμερικανική εταιρεία έχει πια καταργήσει φέρνοντας στη θέση τους τη νέα υγρόψυκτη κομπανία των Sportster S και Nightster.

Η νέα εξέλιξη πάνω στο θέμα του SWM Custom V1200 Stormbreaker, ως ονομάζεται επισήμως, μας έρχεται από την τσέχικη ιστοσελίδα της SWM, στην οποία ανακοινώθηκε πως η μοτοσυκλέτα θα είναι διαθέσιμη στο δεύτερο μισό του 2023 και μάλιστα ανακοινώθηκε η τιμή της για την Τσεχία: €9,290.

custom v1200 stormbreaker

Νοστιμότατα και με μια πολύ δυνατή τιμή η SWM επιχειρεί να διεκδικήσει ένα μερίδιο στην αγορά των μεγάλων cruisers, ενώ περιμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε για το ενδεχόμενο μέλλον του V1200 και στην Ελλάδα, όπου η ιταλική εταιρεία αντιπροσωπεύεται από τη ΔΕΛΤΑ Μοτοσυκλέτες.

Πηγή: SWM CZ

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 12:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon