.
Κατηγορία Moto Guzzi
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 09:34

Η Moto Guzzi κατοχυρώνει ξανά το όνομα California στις ΗΠΑ

Αυτό σημαίνει, ότι επιστρέφει το μεγάλο Cruiser των 1.400 κυβικών; Σαν μοντέλο ίσως, σαν κινητήρας... πολύ πιθανόν όχι.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα από τα «λαγωνικά» του διεθνούς χώρου, η Moto Guzzi έχει κατοχυρώσει ξανά, την ονομασία «California» για χρήση της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Να σημειώσουμε εδώ, θυμίζοντας, ότι η νομοθεσία κατοχύρωσης εμπορικών ονομάτων στις ΗΠΑ είναι πιο αυστηρή από ότι ίσως περιμένει κανείς, καθώς υπάρχει απαίτηση  της χρήσης του ονόματος προϊόντος που κατοχυρώνεις – δεν μπορείς απλά, να «καπαρώσεις» ένα όνομα επ’ άπειρον. Για τον λόγο αυτό, κάθε νέα είδηση για κατοχύρωση ονομασίας μοτοσυκλέτας, παραπέμπει σε νέο -ή επιστρέφον- μοντέλο.

Στην προκειμένη περίπτωση, το California υπήρξε ένα μεγάλο τουριστικό cruiser, με κινητήρα 1.380 κ.εκ. το οποίο όμως δεν βρίσκεται στην γκάμα της Moto Guzzi εδώ και αρκετά πλέον χρόνια. Με τις ως άνω εξελίξεις, η επιστροφή του California στην γκάμα μπορεί να θεωρηθεί έως και θέμα χρόνου. Το θέμα είναι, ως τι μοντέλο θα επιστρέψει και με τι κινητήρα;

Η κατηγοριοποίηση του, φαντάζει «No-brainer» που θα έλεγαν και οι Αμερικανοί, ευκολάκι, σαν να λέμε: Cruiser. Όμως με τι κινητήρα; Θα επαναφέρει η Moto Guzzi τον μεγάλο, αερόψυκτο V2 ελέω του «ύφους» της μοτοσυκλέτας και του αερόψυκτου ανταγωνισμού του, βλέπε π.χ. BMW R 18 και των Harley-Indian; Δεν αποκλείεται. Θα χρησιμοποιήσει το νέο υγρόψυκτο τερατάκι των 1.042 κ.εκ. που έχουμε δει στα Mandello και Stelvio; Επίσης δεν αποκλείεται και μάλιστα, τα λαγωνικά των ΗΠΑ πιστεύουν ότι αυτό θα γίνει τελικά, χάρη στα σαφή πλεονεκτήματα απόδοσης αλλά και εκπομπών ρύπων που κερδίζεις με τον νέο κινητήρα. Περιμένουμε περισσότερες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 09:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon