.
Κατηγορία Moto Guzzi
Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 11:13

Moto Guzzi V100 Mandello. Όχι απλά μία νέα μοτοσυκλέτα, αλλά ένα νέο concept 

Η V1000 Mandello είναι μία μοτοσυκλέτα που με κινούμενα αεροδυναμικά βοηθήματα να συνδυάζει μία μεγάλη τουριστική μοτοσυκλέτα, η οποία όμως μπορεί να οδηγηθεί και σε σπορ ρυθμούς. Ο Diego Arioli, Υπεύθυνος Marketing, στο video που ακολουθεί, εξηγεί το concept της μοτοσυκλέτας και προαναγγέλλει την τρίτη έκδοση. 
Είναι ένα καινοτόμο concept, λέει, που αντικατοπτρίζει τα 100 χρόνια ιστορίας της Moto Guzzi και την περνάει στην δεύτερη εκατονταετηρίδα της ύπαρξής της. Ο συνδυασμός της ιστορίας της  φίρμας με την καινοτομία είναι μία πρόκληση. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο κινητήρας κλασικής διάταξης Moto Guzzi  με τον εγκάρσιο V-twin κινητήρα και την μετάδοση με άξονα. Παρόλαυτά είναι εντελώς καινούριος, υδρόψυκτος και πιο κοντός στο μήκος, γι΄ αυτό και αποφασίσαμε να τον ονομάσουμε Compact Block. Και μπορεί κάποιος να αναρωτιέται τι είδους μοτοσυκλέτα είναι το νέο V1000 Mandello, συνεχίζει ο Ariolli. Είναι ένα roadster, είναι τουριστική μοτοσυκλέτα ή και γιατί όχι μία crossover; Εμείς στην Moto Guzzi πιστεύουμε ότι αυτές οι κατηγοριοποιήσεις ανήκουν στο παρελθόν. Το V 1000 Mandello είναι απλά μία διασκεδαστική μοτοσυκλέτα στις στροφές, η οποία επίσης μπορεί να γίνει απολαυστική στα μακρινά ταξίδια στην άσφαλτο. Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να συνδυάσει κανείς τις αρετές μίας διασκεδαστικής μοτοσυκλέτας με αυτές μίας «ταξιδιάρας», αλλά σε αυτή την περίπτωση μας βοηθάει η τεχνολογία. Για πρώτη φορά εφαρμόσαμε τα προσαρμοσμένα αεροδυναμικά βοηθήματα σε μοτοσυκλέτα (αυτό φαίνεται και στο video όπου  με το πάτημα ενός κουμπιού ανοίγουν αεροδυναμικά μικρά φτερά γύρω από το ρεζερβουάρ), τα οποία προσφέρουν αεροδυναμική βοήθεια όπου χρειάζεται χωρίς να θυσιάζεται η ικανότητα της μοτοσυκλέτας στις στροφές.
 
Επίσης είναι η πρώτη φορά για τη χρήση από την Μoto  Guzzi του cornering ABS καθώς και την ημιενεργή ηλεκτρονική ανάρτηση της Ohlins στο μοντέλο S.  Επίσης διαθέτει shifter για τον μοχλό ταχυτήτων, αισθητήρα πίεσης ελαστικών και συνδεσιμότητα για smartphone, που  επιτρέπει την πλοήγηση από την οθόνη της μοτοσυκλέτας. Η V1000 Mandello στοχεύει στους Guzzisti που θέλουν να ανέβουν σε κυβισμό, αλλά και για όσους θέλουν μία τουριστική μοτοσυκλέτα προσφέρει τα απαιτούμενα  δυναμικά χαρακτηριστικά και την ροπή για μεγάλες αποστάσεις και φορτία, ενώ έχει επιπλέον ικανότητες για σπορ οδήγηση. Και ο Diego Arioli  καταλήγει, έπειτα από χρόνια δουλειάς νοιώθω κάθε φορά που βλέπω την V1000 Mandello όπως την πρώτη φορά που βάλαμε μπροστά τον κινητήρα της. Ο νέος Compact Block κινητήρας είναι μία πλατφόρμα που μας οδηγεί σε πολλές και διαφορετικές χρήσεις. Τα V1000 Mandello και V1000 Mandello S είναι τα πρώτα μας μοντέλα, αλλά μείνετε συντονισμένοι  γιατί σύντομα θα έχουμε ακόμα περισσότερα νέα. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 11:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon