.
Κατηγορία Moto Guzzi
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 17:10

Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale – Συλλεκτικός φόρος τιμής

Παρουσίαση πάνω σε αεροπλανοφόρο, εμφάνιση εμπνευσμένη από μαχητικά αεροσκάφη F-35B, περιορισμένη παραγωγή 1913 κομματιών.

Η σχέση της Moto Guzzi με την αεροπορία του ιταλικού ναυτικού (Aviazione Navale) κρατά από πριν καν ιδρυθεί η εταιρεία, όταν οι θεμελιωτές της, οι Carlo Guzzi, Giorgio Parodi και ο πιλότος Giovanni Ravelli υπηρετούσαν σε αυτήν κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και κάπου εκεί πήραν την απόφαση να αρχίσουν να φτιάνουν μοτοσυκλέτες.

Ο θάνατος του Ravelli σε αεροπορικό δυστύχημα το 1919 ήταν και μια βασική αιτία για τον αετό στο έμβλημα της Moto Guzzi.

07 V100 Mandello Aviazione Navale

Με βάση αυτή την τόσο μακρινή, αλλά και τόσο στενή σχέση της Moto Guzzi με το αεροπορικό αυτό σώμα, η παρουσίαση που έγινε στο κατάστρωμα του ιταλικού αεροπλανοφόρου Cavour είχε μια αύρα νοσταλγίας.

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε στο κοινό μια ειδική έκδοση της V100 Mandello με τίτλο Aviazione Navale, μια σειρά σε περιορισμένη παραγωγή 1913 κομματιών που συμβολίζει τη χρονιά ίδρυσης της Αεροπορίας Ναυτικού στην Ιταλία.

05 Moto Guzzi V100 Mandello Aviazione Navale

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας εμπνέεται από το μαχητικό αεροπλάνο F-35B, ενώ φέρει και μερικά διακριτικά εμβλήματα της Aviazione Navale. Επιπλέον, στην πάνω τιμονόπλακα έχει χαραχτεί ο αύξων αριθμός παραγωγής της κάθε μοτοσυκλέτας.

11 V100 Mandello Aviazione Navale

Κατά τα λοιπά έχουμε ένα Moto Guzzi V100 Mandello όπως ακριβώς το γνωρίζουμε, με τον πρώτο υγρόψυκτο κινητήρα της εταιρείας – απόδοσης 115 hp, 10.7 kgm – σε ένα sport touring σώμα με άφθονη τεχνολογία, η οποία συμπεριλαμβάνει για πρώτη φορά σε μοτοσυκλέτα πτυσσόμενα αεροδυναμικά βοηθήματα στα πλαϊνά του φέρινγκ.

Προς το παρόν δε γίνεται καμιά αναφορά σε τιμή και διαθεσιμότητα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon