.
Κατηγορία Zontes
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023 13:38

Zontes D125 - Διατίθεται στην Ισπανία, σύντομα και στην χώρα μας;

Ένα μοντέλο στην φόρμα του GT Scooter και με κινητήρα 125 κυβικών, ώστε να οδηγείται και με το ευρωπαϊκό δίπλωμα αυτοκινήτου. Θα έρθει και στην Ελλάδα;

Η Zontes είχε ήδη παρουσιάσει την σειρά D των scooter της, τουλάχιστον από τον περασμένο Φεβρουάριο, στις αγορές της Ευρώπης. Μάλιστα, σας είχαμε γράψει ανάλογα, για το D350 που ξεκίνησε να διατίθεται στην Ισπανία, ενώ ακόμα δεν έχουμε μάθει νέα για την διάθεση του στην χώρα μας -φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι κανονικά στην Ελλάδα διατίθεται το θηριώδες GT Scooter, 350Ε.

Τώρα, για την αγορά της Ισπανίας ανακοινώθηκε το νέο D125, που βασίζεται στην μορφή του D350, αλλά με μικρό μοτέρ, που το καθιστά κατάλληλο και για οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου, χωρίς την ύπαρξη διπλώματος μοτοσυκλέτας.  Φυσικά πρόκειται για μία συνταγή την οποία έχουμε δει ξανά και από άλλες μάρκες, με τους κατασκευαστές να συνδυάζουν το αυξημένο μέγεθος, την άνεση και τους χώρους ενός full-size GT, με την μικρότερη κατανάλωση και την μεγαλύτερη ευκολία οδήγησης ενός 125.

O κινητήρας αποδίδει 14,5 ίππους και ροπή που αγγίζει τα 1,3 kgm, ενώ το μοντέλο κάνει εντύπωση με το επίπεδο εξοπλισμού, κάτι που η Zontes έχει κάνει κανόνα της. Το D125 θα φέρει, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, Full LED φωτισμό με εμπρός προβολέα φωτεινότητας 80.000 κεριών, χάρη στον ειδικό λαμπτήρα που αναπτύχθηκε από την Osram. Ακόμα, μιλάμε για ρυθμιζόμενη ζελατίνα σε εύρος 170 χιλιοστών, φωτιζόμενους διακόπτες, παροχή ρεύματος USB Quick Charge ισχύος 18 W, keyless σύστημα ανάφλεξης και οθόνη ενδείξεων TFT, αλλά και συνδεσιμότητα με κινητό τηλέφωνο με δυνατότητα mirroring και πλοήγησης GPS. To ύψος σέλας ανακοινώνεται στα πολύ προσιτά 748 χιλιοστά από το έδαφος, ενώ φυσικά τα φρένα εμπρός και πίσω είναι τύπου δίσκου, με ABS.

H τιμή του μοντέλου στην Ισπανία, έχει ανακοινωθεί στο επίπεδο των 3.800 ευρώ. Για την χώρα μας, αναμένουμε επίσημη τοποθέτηση της αντιπροσωπείας της Zontes, Γκοργκόλης Α.Ε.

UPDATE: Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που λάβαμε, το Zontes D125 δεν θα έρθει στην χώρα μας προς το παρόν. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 16:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon