.
Κατηγορία Zontes
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 15:07

Zontes D350 - Στην Ευρώπη ήρθε, στην Ελλάδα πότε;

Το νέο GT Scooter της Zontes πατάει ήδη τους τροχούς του στην Ευρώπη, όμως όχι ακόμα στην χώρα μας. Θα μας έρθει εδώ άραγε και σε τι τιμή;

Το Zontes D350 είναι ένα από τα νέα scooter της εταιρείας, την οποία γνωρίσαμε στην Ελλάδα μέσα από την φίρμα της Daytona και την Γκοργκόλης Α.Ε.. Φέρνοντας μοτοσυκλέτες στην αρχή της ευρωπαϊκής «καριέρας» της, η Zontes σύντομα παρουσίασε το M310, το οποίο σημειώνει ήδη επιτυχία στην χώρα μας. Όμως η όρεξη της εξέλιξης για την Zontes δεν έχει σταματήσει στο 310, αφού ήδη το D350 έχει παρουσιαστεί τουλάχιστον 1 χρόνο πριν (δείτε ένα ανάλογο άρθρο μας εδώ).

Το Zontes D350 είναι ένα GT Scooter, που θα μπορούσε να αποτελεί το επόμενο βήμα για την μάρκα, από τα 310 στα 350 κυβικά. Εμφανισιακά έχουμε ένα φρέσκο σχέδιο χωρίς το χαρακτηριστικότατο γλυπτό μούτρο του Μ310, αλλά η στόχευση μοιάζει να είναι η ίδια: ένα σπορτίφ και δυνατό σκούτερ για να σταθεί απέναντι στα Honda Forza 350 και Yamaha XMAX 300/400. Στο 350D ο κινητήρας αποδίδει 36.2 hp και 3.9 kgm ροπής, για στεγνό βάρος 158 κιλών. Αν αυτό το νούμερο ευσταθεί, λογικά το γεμάτο (με 12 λίτρα καυσίμου) βάρος του θα είναι αισθητά χαμηλότερο από αυτό του Μ310 που φτάνει στα 188 κιλά.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά στον μπροστινό τροχό που μεγάλωσε σε διάμετρο 15 ιντσών, από 14 του Μ310, ενώ ο πίσω παραμένει ίδιος στις 14 ίντσες. Ακόμη, η Zontes το προκίζει με ηλεκτρονικά βοηθήματα, στα οποία πρωταγωνιστεί το traction control της Bosch, ενώ εξίσου προβεβλημένη είναι η εκτεταμένη του συνδεσιμότητα.

Θα το δούμε και στην Ελλάδα;

Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση για το αν το Zontes D350 θα έρθει και στην Ελλάδα. Αξίζει όμως, να αναφέρουμε ότι στην Ισπανία, το μοντέλο διατίθεται ήδη και η τιμή του ανέρχεται στα 4.787 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon