.
Κατηγορία Zontes
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2022 16:05

Zontes 350D – Νέο σπορ σκούτερ με εντυπωσιακό εξοπλισμό [βίντεο]

Ένα νέο σκούτερ (ξανα)εμφανίστηκε στην Κίνα από τη Zontes, ανεβάζοντας το επίπεδο εξοπλισμού ακόμη ψηλότερα από το Μ310.

Το δεύτερο σκούτερ της Zontes είναι γεγονός και φαίνεται πως ακολουθεί την πεπατημένη των μοτοσυκλετών της, οι οποίες μας συστήθηκαν ως 310 και τώρα παίρνουν τον δρόμο της εξέλιξης προς τα 350 cc.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τα σκούτερ της, το πρώτο εκ των οποίων γνωρίσαμε πολύ πρόσφατα με μονοκύλινδρο κινητήρα 309 κυβικών, ενώ τώρα αποκτά ένα δεύτερο μοντέλο με κινητήρα 349 cc.

Αρχικά το νέο αυτό σκούτερ είχε εμφανιστεί σε πρωτότυπη μορφή στην Κίνα τον περασμένο Οκτώβριο (σε ένα walkaround βίντεο, εδώ), αλλά σήμερα, 16/5, η Zontes δημοσίευσε το επίσημο βίντεό του ως προμήνυμα πως θα είναι σύντομα στα μαγαζιά.

Το νέο αυτό σκούτερ ονομάζεται 350D και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη η σχέση του με Μ310. Εμφανισιακά έχουμε ένα φρέσκο σχέδιο χωρίς το χαρακτηριστικότατο γλυπτό μούτρο του Μ310, αλλά η στόχευση μοιάζει να είναι η ίδια: ένα σπορτίφ και δυνατό σκούτερ για να σταθεί απέναντι στα Honda Forza 350 και Yamaha XMAX 300/400.

Zontes 350D

Στο 350D ο κινητήρας αποδίδει 36.2 hp και 3.9 kgm ροπής, για στεγνό βάρος 158 κιλών. Αν αυτό το νούμερο ευσταθεί, λογικά το γεμάτο (με 12 λίτρα καυσίμου) βάρος του θα είναι αισθητά χαμηλότερο από αυτό του Μ310 που φτάνει στα 188 κιλά.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά στον μπροστινό τροχό που μεγάλωσε σε διάμετρο 15 ιντσών, από 14 του Μ310, ενώ ο πίσω παραμένει ίδιος στις 14 ίντσες.

Ακόμη, η Zontes στο επίσημο βίντεό της εστιάζει στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, στα οποία πρωταγωνιστεί το traction control της Bosch, ενώ εξίσου προβεβλημένη είναι η εκτεταμένη του συνδεσιμότητα.

Zontes 350D 2

Το σκούτερ μπορεί να εκκινήσει και να κλειδωθεί από την εφαρμογή για κινητό της Zontes, καθώς και να κάνει αρκετές άλλες λειτουργίες, όπως εύρεση της θέσης που είναι σταθμευμένο, αποθήκευση διαδρομής, διάφορες διαγνωστικές λειτουργίες και άλλα που λογικά θα τα μάθουμε όταν δοθούν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία του.

Τέλος, ένα στοιχείο που παραδόξως δεν έχει τονιστεί ιδιαίτερα στο βίντεο αφορά στα φρένα του 350D, όπου στις εικόνες φαίνονται να έχουν την υπογραφή της J.Juan, δηλαδή αναμένουμε μια σαφή αναβάθμιση συγκριτικά με τις ανάλογες μονάδες του Μ310.

Το ζητούμενο βέβαια είναι πρώτα να ξεκαθαρίσουμε περί τίνος πρόκειται. Είναι η επόμενη μέρα του Μ310 ή μήπως μια πολυτελέστερη και δυνατότερη έκδοση που θα στηθεί δίπλα του στη γκάμα της Zontes; Αν στοιχηματίζαμε, θα λέγαμε το δεύτερο, μιας και ανάλογη λογική ακολουθεί η Zontes και στις μοτοσυκλέτες της στην Κίνα, διαθέτοντας ταυτόχρονα τα 350 και 310.

Αλλά τελικά δε θα μάθουμε παρά μόνο όταν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Zontes, οπότε θα γνωρίζουμε και το εξαγώγιμο μέλλον του νέου σκούτερ και κυρίως αν η κατεύθυνσή του περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon