.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 16:08

Yamaha YZF-R1M 2015 - Η αγωνιστική έκδοση!

 

Με κορυφαία περιφερειακά!

Στην έκθεση EICIMA στο Μιλάνο, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του νέου Yamaha YZF-R1 για το 2015, έγινε και η παρουσίαση της ακριβότερης έκδοσης με τον κωδικό M.

Πανάκριβη!

Πρόκειται για μία race-ready μοτοσυκλέτα, έτοιμη για αγώνες δηλαδή, η οποία έχει ως στόχο την συμμετοχή σε πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο, όπου οι κανονισμοί απαγορεύουν πολλές αλλαγές.
Η νέα YZF-R1M αναμένεται να κοστίζει πάνω από 26.000euro και για αντάλλαγμα θα προσφέρει τις ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Ohlins - Electronic Racing Suspension – ERS οι οποίες θα παίρνουν πληροφορίες από την κεντρική ηλεκτρονική μονάδα IMU και θα ελέγχονται σχετικά με την συμπίεση και επαναφορά, αλλά και την βύθιση του μπροστινού συστήματος στα φρένα. Οι αναρτήσεις θα ρυθμίζονται έτσι ώστε να βελτιώνουν την πρόσφυση αλλά και το στρίψιμο.
Το σύστημα ERS έχει δύο ρυθμίσεις, την αυτόματη, και την χειροκίνητη, και σε αυτές υπάρχουν τρία διαφορετικά setup που δίνουν συνολικά έξι ρυθμίσεις στον αναβάτη για να διαχειρίζεται τις συνθήκες σε μία πίστα.
Η νέα YZF-R1M έχει επίσης διαφορετικό carbon κοστούμι το οποίο είναι βαμμένο σε συγκεκριμένα σημεία με το χρώμα Race Blu της Yamaha που έχουμε δει σε επετειακά μοντέλα, ενώ το ρεζερβουάρ είναι στο χρώμα του αλουμινίου.
Άλλη μία διαφορά του νέου YZF-R1M είναι η ηλεκτρονική μονάδα Communication Control Unit – CCU που λειτουργεί ως GPS και χρησιμοποιεί τα δεδομένα ως datalogger για να μετράει την ταχύτητα, το σημείο που βρίσκεται το γκάζι, τους χρόνους σε κάθε γύρο, το στίγμα του GPS στην διαδρομή, την γωνία κλίσης αλλά και άλλες πολλές παραμέτρους. Όλα αυτά, θα εμφανίζονται σε κομπιούτερ με σύστημα wi-fi.
H νέα YZF-R1M θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένα τεμάχια και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα παραγγελίας ηλεκτρονικά, από την 1η Δεκεμβρίου και μετά – και θα πρέπει να είναι τυχεροί για να λάβουν αυτή την μοτοσυκλέτα.

Μοναδικά προνόμια

Όλοι οι κάτοχοι θα προσκληθούν από την Yamaha για να συμμετάσχουν στο Yamaha Racing Experience με την προσωπική τους μοτοσυκλέτα τον Ιούλιο του 2015, σε μία σημαντική ευρωπαϊκή πίστα που θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να συναντήσουν αναβάτες της εταιρίας και να λάβουν μέρος σε μαθήματα οδήγησης με κορυφαίους εκπαιδευτές. Οι τεχνικοί της Yamaha θα είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή μέσω internet για να δώσουν τις απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες για το στήσιμο της νέας μοτοσυκλέτας.
Η νέα YZF-R1M θα είναι διαθέσιμη από τον Μάρτιο του 2015. Προλαβαίνω να μαζέψω χρήματα!

Φωτογραφίες YZF-R1 M

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 16:22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha YZF-R1 2015 – Παρουσιάστηκε επίσημα! Yamaha MT-09 Tracer 2015 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon