.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 11:55

MotoGP Quartararo – Όλοι τους είναι δυνατοί και με καταπληκτικό ρυθμό!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Fabio Quartararo αποκαλύπτει ποιο εργοστάσιο σύμφωνα με τον ίδιο έχει κάνει το μεγαλύτερο βήμα προόδου κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μπορεί το τελευταίο τεστ της χρονιάς να μην προσέφερε πολλές ενδείξεις για τα εργοστάσια και την πρόοδό τους, ωστόσο ο Fabio Quartararo έχει σχηματίσει τη δική του γνώμη.

Ο Γάλλος, με βάση τα όσα είδε και στη βρώμικη και σε κακή κατάσταση πίστα της Mandalika, θεωρεί πως η Honda είναι αυτή που κέρδισε τα περισσότερα κατά τη διάρκεια των χειμερινών τεστ.

Η καινούργια (και πολύ διαφορετική σε σχέση με το παρελθόν) RC213V όχι μόνο πήρε την 1η θέση στις δοκιμές, χάρη στο χρόνο του Pol Espargaro, αλλά είχε πάρα πολύ δυνατό ρυθμό με όλους τους αναβάτες της.

Με την επιφύλαξη ότι μιλάμε για δοκιμές και με δεδομένο ότι δεν χρησιμοποίησαν όλοι τα ίδια ελαστικά, εν τούτοις τόσο ο Takaaki Nakagami όσο και ο Alex Marquez ήταν από τους ταχύτερους σε ρυθμό αγώνα.

Για τον Quartararo πάντως «…αν κοιτάξει κανείς το ρυθμό όλων των οδηγών της Honda, αυτός ήταν καταπληκτικός!»

«Για μένα ο πιο γρήγορος ή πολύ κοντά ήταν ο Pol. Ο Marc ήταν σούπερ γρήγορος, όπως και ο Alex ενώ ο Taka έκανε φοβερή προσομοίωση αγώνα».

«Επομένως και οι 4 ήταν πάρα πολύ γρήγοροι. Το βλέπεις και στην πίστα ότι η μοτοσυκλέτα τους δουλεύει διαφορετικά τώρα. Έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά».

«Στα γλιστρήματα η δική μας δεν σταματάει και δεν στρίβει, ενώ η Honda είναι σε θέση να πάρει τη στροφή. Δεν είναι κάτι που μας λείπει, απλά είναι ένα δικό τους χαρακτηριστικό».

Στο τεστ της Ινδονησίας ήταν η Ducati αυτή που κυριάρχησε σε ό,τι αφορά στο κομμάτι της τελικής ταχύτητας.

Στην Honda πάντως, μέσω των δηλώσεων του Pol Espargaro, συμπεραίνει κανείς ότι οι Ιάπωνες θα προσπαθήσουν να έχουν λίγη παραπάνω δύναμη για το GP του Qatar αυτό το Σ/Κ.

Σε αυτόν τον τομέα είναι που χάνει πάρα πολύ η Yamaha, με τον Quartararo να συνεχίζει λέγοντας:

«Για να είμαι ειλικρινής δεν περιμένω κάποιο θαύμα της τελευταίας στιγμής. Για τρεις μήνες δεν λάβαμε κάτι το ιδιαίτερο, οπότε δεν μπορεί μέσα σε δύο εβδομάδες να έρθει κάτι».

Όπως και να ‘χει πάντως, ήταν και ο Fabio Quartararo ανάμεσα σε αυτούς με τον κορυφαίο ρυθμό αγώνα στην Ινδονησία.

«Ναι… ειδικά με τα ελαστικά φθαρμένα μπορούσα και είχα πολύ καλό ρυθμό. Έκανα 32.4 ή 32.5 με το λάστιχο μπροστά να έχει 28 γύρους και το πίσω 20. Νοιώθω δυνατός και 100% έτοιμος».

Την Παρασκευή ξεκινούν οι ελεύθερες δοκιμές στο Qatar, στην πίστα όπου πέρυσι ο Quartararo πήρε την πρώτη από τις συνολικά πέντε νίκες του.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Μπλούνας

Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και μαζί με την ιστορία, η άλλη μεγάλη του αγάπη είναι οι μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε αργά στο χώρο, με συγγραφή άρθρων για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στο motograndprix.gr.

Στη συνέχεια, από το 2013 και έως το 2020 ήταν ο παρουσιαστής των κατηγοριών Moto2 και Moto3 στην Cosmote TV, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αρθρογραφούσε και στο ελληνικό περιοδικό MotoGP World.

Από το 2021 είναι συντάκτης στο bikeit.gr και έχει αναλάβει την ενημέρωση σχετικά με το MotoGP.

Νίκος Μπλούνας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 11:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon