.
Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 13:30

Felo M-1: Το αναδιπλούμενο ηλεκτρικό scooter των 1.500 ευρώ

Όχι απλά λειτουργεί ως μεταφορικό μέσο, αλλά και ως τεράστιο... power bank!

Θυμάστε το Honda Motocompo της δεκαετίας του 1980; Εκείνο το δίχρονο, λιλιπούτειο δίκυκλο που μπορούσε να αναδιπλωθεί και να μεταφερθεί στο πορτμπαγκάζ ενός αυτοκινήτου; Σε αυτή την φιλοσοφία κινείται και το Felo M-1 που βλέπουμε εδώ. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό δίκυκλο, μάλλον εναλλακτικό σε προσέγγιση σε σχέση με την σημερινή πραγματικότητα, αλλά προφανώς σχεδιασμένο για τις λεγόμενες «last mile» μετακινήσεις. Δηλαδή, όταν έχεις φτάσει σχεδόν στον προορισμό σου με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και απλά, χρειάζεσαι λίγη ακόμα απόσταση για να φτάσεις και στην πόρτα σου.

Το μικρό σε διαστάσεις M-1 της Felo ζυγίζει 45 κιλά και έχει μήκος 1,2 μέτρα και ύψος σέλας, μόλις 610 χιλιοστά. Παρά την αναδιπλούμενη-φορητή φύση του, φέρει αναρτήσεις εμπρός και πίσω, ενώ ο ηλεκτρικός του κινητήρας βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού και αποδίδει 700 Watt ισχύος. Το μοντέλο μπορεί να διανύσει μέγιστη απόσταση 45 χιλιομέτρων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα του περιορίζεται στα 45 χιλιόμετρα την ώρα – στην Ευρώπη, θα κατατασσόταν δηλαδή ως μοτοποδήλατο. Η επαναφόρτιση του γίνεται μέσω φορτιστή τύπου 2, μέσα σε 2 ώρες.

Εννοείται ότι το highlight του, είναι η δυνατότητα του να αναδιπλωθεί για να μεταφέρεται (εντάξει, 45 κιλά να τα μεταφέρεις με το χέρι είναι κάπως πολλά, βέβαια, μάλλον για να φορτώνεται ευκολότερα μιλάμε), ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η μπαταρία του μπορεί να λειτουργήσει ως ένα τεράστιο Powerbank, για οπουδήποτε χρειαστεί.

Η τιμή του δημοσιεύεται στα 59.000 Μπάχτ Ταϊλάνδης, που αντιστοιχούν σε 1.500 ευρώ. Τι λέτε, θα το δοκιμάζατε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Απριλίου 2024 13:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon