.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 10:40

Yamaha RD350LC by Kardesign – To καλύτερο RD που δεν φτιάχτηκε ποτέ

Πως θα ήταν μία από τις πιο περιζήτητες μοτοσυκλέτες της δεκαετίας του 1980, αν ξαφνικά έπαιρνε σάρκα και οστά στην σημερινή βιομηχανία μοτοσυκλέτας;

Πόσοι/ες από εσάς θυμούνται το Yamaha RD350LC; Μία από τις εμβληματικότερες μοτοσυκλέτες της Yamaha από τις προηγούμενες δεκαετίες, που άφησε εποχή για το επίπεδο των επιδόσεων που προσέφερε ο δίχρονος κινητήρας των 350 κ.εκ.. Φυσικά, όπως όλοι ξέρουμε, σε επίπεδο περιφερειακών και γενικότερης ενεργητικής ασφάλειας, το μοντέλο σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερο (70s και 80s είναι αυτά), αλλά το αντίκτυπο που άφησε το μοντέλο στην ιστορία, είναι τεράστιο.

Για αυτό πιθανότατα και ο Kar Lee, ανεξάρτητος σχεδιαστής που έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά, δημιούργησε την δική του εκδοχή του RD350LC, διασταυρώνοντας το με... τα στοιχεία του Yamaha MT-09.

Δείτε το πως ο καλλιτέχνης έχει ενσωματώσει την μορφή του κινητήρα του RD, στο πλαίσιο και το γενικότερο στήσιμο του MT-09. Σε προκαλεί να σκεφτείς το πόσο καλά θα συμπεριφερόταν στο δρόμο ένα σημερινό RD, με τέτοια περιφερειακά και πλαίσιο! Και αυτό είναι και το «κυρίως πιάτο» της δουλειάς του Lee, καθώς γενικότερα η μοτοσυκλέτα θυμίζει MT-09 και μόνο αν το κοιτάξεις καλύτερα, βλέπεις την διαφορά. Κρίμα (?) που δεν πρόκειται να ξαναδούμε δίχρονους κινητήρες σε μοτοσυκλέτες δρόμου πλέον!

 

Πηγή/φωτογραφία: Kardesign

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon