.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 10:43

Yamaha – Τέλος για το R6 και αντικατάσταση από το R9;

Η πιο επιτυχημένη αγωνιστικά supersport μοτοσυκλέτα όλων των εποχών ίσως λέει το «κύκνειο άσμα» της φέτος δίνοντας την σκυτάλη στον τρικύλινδρο διάδοχο. Αυτό σημαίνει και το τέλος του R6 οριστικά;

Η κατηγορία των «παραδοσιακών» supersport μοτοσυκλετών έχει εξελιχθεί σε... σίριαλ. Εκεί που την είχαν όλοι «πεθαμένη», να σου και οι επιστροφές μοντέλων όπως τα Kawasaki ZX-6R και Honda CBR600RR διέψευσαν το σενάριο. Από την άλλη, μαθαίνουμε ειδήσεις όπως η σημερινή, σύμφωνα με την οποία και αν επιβεβαιωθούν οι ανάλογες φήμες, ίσως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να πούμε οριστικό αντίο στο Yamaha R6.

Το R6 δεν διατίθεται «κυκλοφορήσιμο» εδώ και 7 πλέον χρόνια, καθώς μπορείς να το αγοράσεις μόνο ως R6 Race στην Ευρώπη -αποκλειστικά για χρήση στην πίστα. Στους αγώνες, το μοντέλο έχει πάρει όλα τα πρωταθλήματα World Supersport από το 2017 έως και το 2022, ενώ με 10 συνολικά παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι η πιο επιτυχημένη μοτοσυκλέτα της κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορία που ισχυρίζεται ότι κατέχει ο δημοσιογράφος του Eurosport, Greg Haines, φέτος του Yamaha R6 θα κάνει την τελευταία αγωνιστική του χρονιά.

Θα το αντικαταστήσει, το επί πολλά έτη αναμενόμενο Yamaha YZF-R9. Αυτό καθίσταται δυνατόν χάρη στην αναθεώρηση των κανονισμών στην κατηγορία WSSP, που επιτρέπει και σε μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες, όπως την Ducati Panigale V2, Triumph Street Triple 765 και MV Agusta F3 800, να πάρουν μέρος. Φυσικά, για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα, το YZF-R9 θα πρέπει να παρουσιαστεί και ως μοτοσυκλέτα παραγωγής, κάτι που ούτως ή άλλως αναμένεται εντός του 2024. Φυσικά, το R9 θα βασίζεται στον τρικύλινδρο εν σειρά κινητήρα CP3, με ισχύ τουλάχιστον 120 ίππους και ίσως παραπάνω, στην Supersport εκδοχή του.

Θα σημάνει αυτό, το τέλος του YZF-R6 μια και καλή; Μόνο η ιστορία θα μας δείξει, αλλά αφού εδώ και χρόνια το R6 πωλείται μόνο ως εργαλείο πίστας, το ενδεχόμενο δεν αποκλείεται.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2024 10:57

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon