.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 14:26

Yamaha Y16ZR Doxou 160 - Παπί-τέρας σε limited edition!

Η μανία των limited edition χτυπά και τα παπιά –ή τα «μοτοσυκλετάκια», αν προτιμάτε.

Η αγορά των μικρών σπορ μοτοσυκλετών που εμείς θα χαρακτηρίζαμε «super παπιά», είναι τεράστια στην Μαλαισία και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. Η Yamaha δραστηριοποιείται φυσικά και στη Μαλαισία και το μοντέλο που βλέπετε εδώ, είναι το Y16ZR Doxou, με εμφάνιση από άλλον πλανήτη. Η Yamaha αποφάσισε να το παράξει, σε μία περιορισμένη έκδοση ονόματι «Tech Art» με τον μοναδικό χρωματισμό των φωτογραφιών. Μόνο 5.000 αντίτυπα θα φτιαχτούν.

Ο κινητήρας του μοντέλου είναι ξεκάθαρα μοτοσυκλετιστικός, καθώς είναι η μονοκύλινδρη, υγρόψυκτη, 4χρονη μονάδα των 155 κυβικών της Yamaha με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, απόδοσης 17,7 ίππων. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6τάχυτο, φυσικά με μανέτα συμπλέκτη στο χέρι, ενώ το φρενάρισμά αναλαμβάνουν δίσκοι εμπρός και πίσω. Το μοντέλο φέρει επίσης Monoshock ανάρτηση πίσω, με οφέλη ως προς την οδηγική συμπεριφορά – οι ιδιοκτήτες Crypton-X ξέρουν.

Η τιμή του; Στα 11.818 Ρινγκίτ Μαλαισίας, που αναλογούν σε περίπου 2.410 ευρώ και, αν αυτή η τιμή γινόταν πραγματικότητα για τα δεδομένα της Ευρώπης, μιλάμε για «τσάμπα»!

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 14:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon