.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 13:16

Yamaha - Επαναφέρει στην ζωή τα RD250/RD350;

Μια νέα κατοχύρωση των ιστορικών ονομάτων προκαλεί ενδιαφέρον στην παγκόσμια μοτοσυκλετιστική σκηνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή κανάλια κατασκοπείας,  η Yamaha έχει κατοχυρώσει ήδη εκ νέου τα ονόματα RZ250 και RZ350. Οι παλιότεροι αναβάτες θα αναγνωρίσουν τις μοτοσυκλέτες που τα ονόματα αυτά αντιπροσωπεύουν, και ως RD250/RD350 –θρυλικές μοτοσυκλέτες δρόμου με δίχρονους κινητήρες και ατίθασο χαρακτήρα, που έδρασαν ως όχημα στην οδηγική απόλαυση για πολλούς αναβάτες, αλλά και πρωταγωνίστησαν σε πολλά ατυχήματα λόγω της ακραίας φύσης τους…

Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι τα ονόματα κατοχυρώνονται ξανά για την χρήση σε: «κινητήρες οχημάτων ξηράς, τμήματα συστήματος μετάδοσης, αερόσακοι, τηλεκατευθυνόμενα οχήματα, τμήματα οχημάτων όπως προφυλακτήρες, παρμπρίζ, τιμόνια και ελαστικά», όσον αφορά το κείμενο της πατέντας. Ναι, μέσα σε αυτές τις λεπτομέρειες δεν αναφέρεται πουθενά, ρητά, ότι το όνομα θα αφορά μοτοσυκλέτες και αυτό προκαλεί απορίες, σχετικά με το τι ακριβώς θέλει να κάνει η Yamaha με την νέα κατοχύρωση…

Ένα από τα σενάρια, είναι ότι η Yamaha θα παρουσιάσει νέες μοτοσυκλέτες, ίσως σε «ρετρό» στυλ, αλλά με σύγχρονους κινητήρες και εννοείται, όχι δίχρονους. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η Yamaha έχει κινητήρες τόσο στα 250, όσο και στα 300 κυβικά, που χρησιμοποιεί σε μοντέλα όπως τα MT-03 και MT-25, οπότε  τα νέα RD250 και RD350 θα μπορούσαν να είναι τα… MT, μεταμφιεσμένα σε ρετρό. Κάτι σαν τα XSR, που λέμε, απλά με διαφορετική ονομασία. Από την άλλη, η Yamaha μπορεί απλώς να κατοχυρώνει το όνομα εκ νέου, ώστε να το προστατέψει από χρήση τρίτων, ή οι κατοχυρώσεις να αφορούν νέα ανταλλακτικά για τις ιστορικές μοτοσυκλέτες, μιας και πολλές από αυτές διατηρούνται ή αναπαλαιώνονται, σε κατάσταση «καινούργιου-συλλεκτικού». Μόνο ο χρόνος θα αποκαλύψει τι ετοιμάζεται στην Iwata.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 13:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon