.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 07:05

Yamaha Niken GT 2023 – Αλλαγή του «είναι» και όχι του «φαίνεσθαι»

Η επόμενη χρονιά φέρνει στο ιδιαίτερο τουριστικό τρίτροχο των Ιαπώνων Euro 5 κινητήρα καθώς και τη δέουσα ηλεκτρονική αναβάθμιση.

Το Niken GT του 2023 λαμβάνει μια ουσιαστική αναβάθμιση στις επιδόσεις και την ποιότητα κύλισής του, φέροντας πλέον εντός τον Euro 5 κινητήρα των 890 κ.εκ. Με αύξηση της χωρητικότητας του κινητήρα σχεδόν 5%, αυτή η τελευταία γενιά του κινητήρα CP3 της Yamaha είναι μια παραλλαγή του εκείνου που χρησιμοποιείται στα Tracer 9 GT και MT-09.

 nik23c.jpg

Ακολουθώντας το νέο κινητήρα, το Niken GT του 23’ είναι εξοπλισμένο με μια σειρά νέων ηλεκτρονικών. Ελεγχόμενο γκάζι με Chip της Yamaha (YCC-T) και ride-by-wire (APSG) αντικαθιστούν το σύστημα καλωδίων και τροχαλιών του προηγούμενου μοντέλου για να δώσουν μια ομαλή και φυσική αίσθηση στο γκάζι. Το σύστημα υποβοήθησης επιτάχυνσης εκκίνησης έχει επίσης αναθεωρηθεί για να παρέχει ένα πιο φυσικό επίπεδο παρέμβασης διατηρώντας αυτόματα το κατάλληλο επίπεδο στροφών όταν ο συμπλέκτης είναι σε χρήση.

nik23b.jpg

Ακόμα, στο Niken GT της επόμενης χρονιάς, συναντάμε οθόνη TFT 7’’ ιντσών υψηλής φωτεινότητας που ενισχύει την premium αίσθηση, προσφέροντας την επιλογή από τρία διαφορετικά θέματα οθόνης, καθένα από τα οποία έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει με διαφορετικά σενάρια οδήγησης και προσωπικές προτιμήσεις. Φυσικά, παρούσα είναι και η συνδεσιμότητα με smartphone, με το Niken GT να είναι εξοπλισμένο με μονάδα ελέγχου επικοινωνίας που επιτρέπει στον αναβάτη να συνδέσει το smartphone του χρησιμοποιώντας τη δωρεάν εφαρμογή MyRide-Link της Yamaha. Μόλις πραγματοποιηθεί η σύνδεση μέσω καλωδίου USB, Wi-Fi ή Bluetooth, ο αναβάτης μπορεί να δει πληροφορίες για εισερχόμενες κλήσεις, email και μηνύματα στην TFT.

 nik23d.jpg

Επίσης, ρυθμιζόμενος είναι ο ανεμοθώρακας, για βελτιωμένη άνεση κατά τη διάρκεια μεγάλων αποστάσεων, ενώ στο ίδιο πνεύμα είναι και το επανασχεδιασμένο, πιο άνετο κάθισμα της σέλας. Νέοι είναι οι διακόπτες του τιμονιού, με το παρών να δίνουν δυο παροχές ρεύματος, μια USB-A και μια με έξοδο 12V κάτω από το κάθισμα. Για ζεστασιά όλο το χρόνο, παρόντα είναι και τα θερμαινόμενα grips στο βασικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 07:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon