.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 12:29

Yamaha YZF-R9 – Αποκαλύφθηκε το λογότυπο μέσω κατοχύρωσης

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση της supersport μοτοσυκλέτας που θα φορά τον τρικύλινδρο CP3 του ΜΤ-09 μας φέρνει η Yamaha.

Όταν μια εταιρεία έχει προ πολλού στη γκάμα της τα δίπολα MT-125/R125, MT-03/R3, MT-07/R7 και MT-10/R1, το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα φτιάξει ένα ανάλογο ζεύγος ΜΤ-09/R9, μα γιατί δεν το έχει κάνει ακόμη.

Εδώ και ενάμιση χρόνο διαβάζουμε πως η Yamaha κατοχύρωσε τα δικαιώματα του ονόματος YZF-R9 ανά την Υφήλιο (μαζί με πολλά άλλα R), και τώρα προσθέτουμε στη σχετική ειδησεογραφία και το πατεντάρισμα του επίσημου λογότυπου του αναμενόμενου νέου μοντέλου. Η πηγή της είδησης μας οδηγεί στην αρμόδια υπηρεσία της Αυστραλίας, μα προφανώς το ίδιο θα είναι για όλον τον κόσμο.

f7ef85e166b6d782a75e036cdc050a04 XL
Ψηφιακά επεξεργασμένη εικασία από την Kardesign για το Yamaha YZF-R9

Δεν υπάρχει καμιά έκπληξη φυσικά εδώ, καθώς έχουμε το ίδιο ακριβώς μοτίβο που διατρέχει όλη την οικογένεια R της Yamaha, όπως και δεν έχουμε καμιά απορία για το πώς θα δείχνει: το R7 αποτελεί ασφαλή πλοηγό της φαντασίας.

Ειδικά για το R9, ωστόσο, υπάρχει ένα επιπλέον επίπεδο ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα ένας ακόμη λόγος για τη Yamaha να το κατασκευάσει: το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, WorldSSP.

Με τις νέες αλλαγές που έγιναν στους κανονισμούς πέρυσι ώστε να αντιμετωπιστεί η εξαφάνιση των τετρακύλινδρων ιαπωνικών supersport, η κατηγορία άνοιξε σε πολύ μεγαλύτερο εύρος μοτοσυκλετών και έτσι φέτος είδαμε να μάχονται και να πρωταγωνιστούν δικύλινδρες Ducati 950 και τρικύλινδρες MV Agusta 800 και Triumph 765 δίπλα στις εναπομείνασες παραδοσιακές ιαπωνικές δυνάμεις των 600 κυβικών (κυρίως Kawasaki και Yamaha).

Είναι προφανές πως ένα ενδεχόμενο YZF-R9 στη λογική του R7 είναι ταμάμ για τα νέα Supersport και προσφέρεται ιδανικά για μια εταιρεία που έχει επενδύσει βαρέως στην πλατφόρμα GYTR, δηλαδή σε λίστες εξαρτημάτων και αξεσουάρ με αγωνιστικές βλέψεις που ξεκινούν από το ερασιτεχνικό, ιδιωτικό επίπεδο.

yamaha r7 gytr 00014

Το είδαμε με το YZF-R7 που απέκτησε και GYTR έκδοση, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα το δούμε να επαναλαμβάνεται και με το YZF-R9, όταν με το καλό έρθει. Γιατί αυτό είναι το μόνο βασικό ερώτημα που έχουμε κατά βάθος: ούτε το τί, ούτε το πώς είναι δύσκολα να τα φανταστεί κανείς, απομένει μόνο το πότε. Ίσως στην EICMA, σε μια εβδομάδα;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 12:40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon