.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 17:01

Yamaha YZF-R9 – Δεύτερη επιβεβαίωση, κατοχύρωσε το όνομα στην Ινδία

Μετά τις ΗΠΑ, όπου η ονομασία του μοντέλου κατοχυρώθηκε και επίσημα, μια ακόμη ανάλογη κίνηση στην Ινδία ταΐζει φήμες και λογική.

Τον περασμένο Μάρτιο έγινε γνωστό πως η Yamaha κατοχύρωσε στην πολιτεία της Καλιφόρνια και τη “διάσημη” Υπηρεσία Ρύπων της (CARB) μια λίστα ονομάτων μοντέλων YZF-R που στην ουσία περιλαμβάνουν όλη τη γκάμα από το R1 ως και το R9, καθώς και τα R15, R20, R25.

Προφανώς εκεί προσμετρούν ονόματα μοντέλων που δεν υπάρχουν καν, όπως το R9 μεταξύ άλλων. Θα μπορούσε να πει κανείς πως η κατοχύρωση όλης της σειράς αριθμών δεν σημαίνει πως θα βγουν απαραιτήτως και R2, R4, R5, R8, R9, μα κάπου εδώ έρχεται η επικαιρότητα από την Ινδία να προσφέρει το δικό της λιθαράκι.

Yamaha R9 Trademark

Με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2021, η Yamaha κατοχύρωσε στην Ινδία συγκεκριμένα την ονομασία YZF-R9. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα του ινδικού Motorbeam, η Yamaha έχει κάνει το ίδιο και σε Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία τους τελευταίους μήνες.

Αυτά απλούστατα ενισχύουν τη λογική πως έρχεται μια σπορ εκδοχή χτισμένη γύρω από τον τρικύλινδρο CP3 κινητήρα και τη βάση του ΜΤ-09. Οι φήμες υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό, ενώ η πρόσφατη παρουσίαση του R7 πάνω στη βάση του ΜΤ-07 τις ταΐζει με φρέσκο καύσιμο.

Με δεδομένο πως η παραδοσιακή σχολή των Supersport/Superbike έχει πρακτικά “πεθάνει” όσον αφορά στην καθημερινότητα, προσελκύοντας πλέον μόνο πελάτες με βαθιές τσέπες και προορισμό την πίστα, η Yamaha έξυπνα βλέπει πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο για σπορ μοτοσυκλέτες ρεαλιστικών δυνατοτήτων και βολικότατα έχει τις πρώτες ύλες που χρειάζεται παρκαρισμένες στη βιτρίνα.

Η σειρά ΜΤ προσφέρεται άριστα για μια νέα, πιο “πολιτική” σειρά YZF-R, που να χαρίζει χρηστικότητα χωρίς ανυπόφορους συμβιβασμούς και επιμορφωτική απόλαυση στην πίστα χωρίς τρελά κόστη.

Και, όπως φαίνεται, φτάνει γρήγορα η ώρα και του τρικύλινδρου YZF-R9.

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται μια ψηφιακή αναπαράσταση από την υπέροχη φαντασία της αγγλικής Kar Design και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί επίσημο σχέδιο της Yamaha.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 17:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon