.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 12:41

Yamaha Electric Personal Mobility - Δυο νέα e-scooter, 1 e-μοτοποδήλατο και δική της γκάμα e-ποδηλάτων!

Η Yamaha Motor Europe ανακοίνωσε επίσημα την είσοδο της στον κόσμο της προσωπικής ηλεκτρικής κινητικότητας, παρουσιάζοντας δύο e-scooter, ένα e-μοτοποδήλατο και τρία ηλεκτρικά ποδήλατα που θα δούμε και στις αγορές της Ευρώπης!

Ο Πρόεδρος και CEO της Yamaha Motor Europe, Eric de Seynes δήλωσε μεταξύ άλλων: “Το concept της κινητικότητας συνεχώς εξελίσσεται μέσα στα χρόνια, και ως συνέπεια οι πόλεις και οι υποδομές μας έχουν προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές. Όμως, μια συνιστώσα που έχει μείνει σταθερή ανά τις δεκαετίες είναι η παγκόσμια επιθυμία για προσωπική κινητικότητα που να χαρίζει αίσθηση ελευθερίας.”

Η Yamaha εστιάζει στο να παρέχει δημιουργικές και καινοτόμες νέες λύσεις για τις εξελισσόμενες ανάγκες των πελατών της, και στην πρεμιέρα του Switch ON, αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα και πώς αυτά έχουν εξελιχθεί ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες μιας ευρείας κλίμακας πελατών σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

Δυο νέα ηλεκτρικά scooter

Στις επόμενες εβδομάδες, η Yamaha θα βγάλει στην παραγωγή το ολοκαίνουργιο NEO’s, ένα e-scooter ανάλογο με βενζινοκίνητο δίκυκλο 50 κ.εκ., που είχε παρουσιαστεί στο Tokyo Motor Show σε πρωτότυπη μορφή, με το όνομα E02.

Θα ακολουθήσει το πρώτο e-scooter της Yamaha με προδιαγραφές 125 κ.εκ., που προέρχεται από το πρωτότυπο δίκυκλο E01, που είχε επίσης παρουσιαστεί στο προαναφερθέν σαλόνι του Tokyo.

Το όνομα του E01 παραγωγής δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, ενώ το εν λόγω e-scooter θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή σε μια δοκιμαστική ενέργεια της Yamaha (Proof of Concept την ονομάζει) σε μια μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη, σε συνεργασία με κάποια εταιρεία scooter sharing. Με άλλα λόγια, η Yamaha θα διαθέσει έναν στόλο από το E01 παραγωγής προς ενοικίαση, ώστε να αποδείξει την αξία του e-scooter της.

Για την ώρα η Yamaha ΔΕΝ έδωσε τεχνικά χαρακτηριστικά για κανένα από τα 2 νέα e-scooter της, ούτε και χρονικό ορίζοντα για την παραγωγή τους, και ούτε καν φωτογραφίες για κανένα από αυτά!

Η επιστροφή του μοτοποδήλατου

Δίπλα στα 2 νέα e-scooter που θα δούμε να κυλούν τις ρόδες τους σε ευρωπαϊκά εδάφη, η Yamaha παρουσίασε και το B01, ένα υβριδικό πρωτότυπο μοτοποδήλατο, που συνδυάζει την λειτουργικότητα των ηλεκτρικών δικύκλων eBike S-Pedelec, με επιδόσεις μοτοποδηλάτου και δυνατότητες κίνησης σε όλα τα εδάφη.

Για την ώρα το B01 βρίσκεται σε concept μορφή, έχοντας δημιουργηθεί σε συνεργασία με τις συνεργάτιδες εταιρείες Fantic Motor & Motori Minarelli. Άλλωστε με μια ματιά μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πως το B01 βασίζεται πάνω στο Fantic ISSIMO.

Το B01 θα εξελιχθεί σύντομα σε ένα δίκυκλο παραγωγής που θα επεκτείνει περαιτέρω την electric mobility γκάμα της Yamaha.

Τρία νέα ηλεκτρικά ποδήλατα

Η Yamaha έχει 30 χρόνια εμπειρία όσον αφορά στην κατασκευή ηλεκτροκινητήρων για ποδήλατα, από τη δεκαετία του 1990, όταν δημιούργησε το πρώτο Power Assist System (PAS) που έγινε η βάση για τον κόσμο των πρώτων eBike παραγωγής. Έκτοτε η ιαπωνική φίρμα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξέλιξης ελαφρών ηλεκτροκινητήρων με μικρές διαστάσεις για eBikes, έχοντας παράγει περίπου 7 εκατομμύρια από αυτούς μέσα σε 3 δεκαετίες!

Πρόσφατα, η ζήτηση για eBikes έχει μεγαλώσει εκθετικά, με περισσότερα από 5 εκατομμύρια να πωλούνται στην Ευρώπη το 2021, πολλά από αυτά με κινητήρες Yamaha.

Έτσι, η Yamaha πήρε την απόφαση να επεκτείνει την παραγωγή της και να ξεκινήσει να παράγει ηλεκτροκινητήρες στην Ευρώπη.

Ταυτόχρονα, κι ενώ θα συνεχίσει να παρέχει ηλεκτροκινητήρες για άλλους κατασκευαστές, η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει 3 δικά της eBikes στις κατηγορίες των All Mountain, Gravel και Urban. Περισσότερες λεπτομέρειες θα αποκαλυφθούν μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι, και αυτά τα νέα Yamaha eBikes θα γίνουν διαθέσιμα πριν το τέλος του 2022, μέσα από το δίκτυο της Yamaha, με στόχο να ολοκληρωθεί το ευρωπαϊκό δίκτυο dealer μέσα στο 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon