.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 10:30

Yamaha E01 - Το ιαπωνικό e-scooter στην παραγωγή

Στο σαλόνι του Τόκιο, το 2019, η Yamaha είχε παρουσιάσει μια σειρά ηλεκτρικών scooter, μέσα στα οποία βρισκόταν και το E01. Τώρα, η εταιρεία των τριών διαπασών κατοχύρωσε το όνομα του στην Ευρώπη, δίπλα στο EC-05. Ευρώπη, ετοιμάσου, έρχονται τα ηλεκτρικά δίκυκλα της Yamaha!

Το E01 είχε παρουσιαστεί δίπλα στο E02 και το E-Vivo, στο σαλόνι του Τόκιο το 2019, ενώ στις 5/2/2021 η Yamaha κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης του ονόματος στο ευρωπαϊκό κέντρο για τα πνευματικά δικαιώματα.

Μαζί με την αίτηση για το όνομα, η εταιρεία κατέθεσε και ορισμένα 3D σκίτσα του scooter, αν και αυτά για την ώρα δείχνουν το όχημα στην concept μορφή του.

Το Ε01 θα διαθέτει απόδοση ανάλογη ενός αντίστοιχου βενζινοκίνητου δικύκλου 125 κ.εκ. για αστική μετακίνηση, και θα οδηγείται με δίπλωμα Α1.

Όσον αφορά στο EC-05, θυμίζουμε πως το εν λόγω e-scooter κυκλοφορεί ήδη στην Ταιβάν, και βασίζεται στο e-scooter της Gogoro, που εξελίχθηκε με σύστημα ανταλλαγής μπαταριών σε 2.000 ειδικά κέντρα «GoStation» μέσα στην πόλη. Έτσι, οι χρήστες αντί να φορτίζουν το e-scooter τους, απλώς αλλάζουν μια άδεια με μια γεμάτη μπαταρία και συνεχίζουν άμεσα την διαδρομή τους.

Θα δούμε τα κέντρα «GoStation» να έρχονται και στην Ευρώπη; Όπως φαίνεται με την κατοχύρωση του EC-05, κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πιθανό.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon