.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 11:09

Yamaha Ténéré 700 Travel 2021 – Νέα παραλλαγή καθ’ οδόν

Φωτογραφίες από τη μοτοσυκλέτα εν ώρα δοκιμών μας προετοιμάζουν για μια ακόμη έκδοση του Ténéré 700 με σαφώς πιο τουριστική στόχευση.

Η Yamaha παρουσίασε ένα κερδοφόρο λαχείο με το Ténéré 700, εμπλουτίζοντας τη μεσαία κλάση των μοτοσυκλετών περιπέτειας με μια επιλογή λογικότατου κόστους και μεγάλων ικανοτήτων, βασισμένη στον υπέροχο δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα CP2 (εκ των MT-07, Tracer 700) και η οποία εύλογα έχει αρχίσει να γεννά εκδόσεις.

Η αρχή έγινε πριν μερικούς μήνες με το Rally και το χαρακτηριστικότατο γαλάζιο του χρώμα, ενώ οι νέες φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του κόσμου μας δείχνουν μιαν ακόμη εναλλακτική βασισμένη στο ίδιο μοντέλο.

Ανεπίσημα ο διεθνής Τύπος το αποκαλεί Ténéré 700 Travel, όνομα που προφανώς εκπορεύεται από το μεγάλο ρεζερβουάρ καυσίμου. Αναμφίβολα πρόκειται για μια σελίδα από το μεγάλο βιβλίο των Adventure, καθώς η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με ένα θρεφτάρι δοχείο καυσίμου, οπτικά σαφώς μεγαλύτερο και ογκωδέστερο από το16λιτρο του βασικού μοντέλου.

Όσο οικονομικός κι αν αποδεικνύεται πως είναι ο δικύλινδρος κινητήρας του, στους τουρισμό η μεγάλη αυτονομία είναι πάντοτε ένα καλοδεχούμενο προσόν. Επιπλέον, το φαρδύτερο ρεζερβουάρ προσφέρει και ανώτερη αεροδυναμική κάλυψη στα πόδια του αναβάτη – αν και στις εικόνες αυτή δεν συνοδεύεται από ψηλότερη ζελατίνα, όπως θα περιμέναμε, καθώς η εικονιζόμενη μοιάζει ίδια με αυτή του τρέχοντος μοντέλου.

Διαφορετικοί φαίνονται να είναι και οι λαιμοί της εξάτμισης μπροστά από τον κινητήρα, υπονοώντας προσαρμογές λόγω Euro 5.

Στις νέες εικόνες η μοτοσυκλέτα φαίνεται να φορά ένα διαφορετικό πιρούνι, αν και με το μάτι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό αφορά απλά στο φινίρισμά του ή αν όντως είναι ένα άλλο κομμάτι. Θα μπορούσε πάντως να είναι ένα άλλο πιρούνι, ενδεχομένως με μεγαλύτερες διαδρομές - ακολουθώντας το παράδειγμα των BMW GS/GS Adventure που ουσιαστικά “γέννησε” την ιδέα των Adventure εκδόσεων.

Το κάτι παραπάνω από τα 210/200 mm της βασικής έκδοσης θα εκτιμηθεί δεόντως από όσους προορίζουν το Ténéré 700 για απαιτητική εκτός δρόμου χρήση.

Όπως και να έχει, προς το παρόν τίποτε περισσότερο από τις εικόνες αυτές δεν υπάρχει ως δεδομένο για την επόμενη έκδοση του Ténéré 700, η οποία εκτιμάμε πως δεν θα αργήσει να εμφανιστεί – εφόσον όντως πρόκειται για μοντέλο 2021.

Πηγή (με επιπλέον φωτογραφίες): Ride Apart

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon