.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 11:15

Yamaha YZF-R1M 2020 – Νέες αναρτήσεις, περισσότερες δυνατότητες ρύθμισης

Η νέα αγωνιστική ναυαρχίδα της Yamaha, R1M, επιστρέφει για το 2020 με όλες τις αλλαγές του βασικού μοντέλου, συν νέες ηλεκτρονικές αναρτήσεις Öhlins και διευρυμένο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο,

Όταν μια εταιρεία αναβαθμίζει τη Superbike της, είναι μάλλον προφανές πως στο βάθος του μυαλού της είναι η κυριαρχία στην πίστα, το πεδίο δηλαδή που κρίνονται τελικά όλες οι σπορ μοτοσυκλέτες. Είδαμε ήδη τις εκτενείς αλλαγές της Yamaha στο βασικό πακέτο του YZF-R1, ας δούμε τώρα τι ξεχωριστό περιλαμβάνει η μοτοσυκλέτα που ουσιαστικά αποτελεί το σπεσιαλάκι για την ομολογκασιόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes.

Ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 998 cc και 200 hp δεν αλλάζει, εντοπίζοντας τη σημαντικότερη ανανεωτική κίνηση στις αναρτήσεις της μοτοσυκλέτας, με ένα νέο ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενο πιρούνι.

2020 YAM YZF1000R1SPL EU BWM2 DET 001 70532

Πρόκειται για το ERS NPX της Öhlins, στο οποίο ενσωματώνεται η χρήση ενός φιαλιδίου πεπιεσμένου αέρα στον άξονα του πιρουνιού, με στόχο να μειώσει το φαινόμενο “σπηλαίωσης” του λαδιού του πιρουνιού κατά την φάση της επαναφοράς των ελατηρίων.

Χάρη σε αυτή την τεχνολογία της Öhlins, το πιρούνι υπόσχεται καλύτερη και ακριβέστερη απόσβεση. Για να λειτουργήσει αρμονικά το όλο σύνολο, το αμορτισέρ της Öhlins έχει τροποποιημένη ρύθμιση προφόρτισης.

2020 YAM YZF1000R1SPL EU BWM2 DET 014 70544

Το δεύτερο σημείο αιχμής της νέας R1M αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματά της, τα οποία απολαμβάνουν όλων των βελτιώσεων και προσθηκών που έγιναν από κοινού με το βασικό R1.

Ειδικά για την R1M, η Yamaha προσφέρει μια σειρά από ανανεωμένες εφαρμογές, όπως η YRC που επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργεί προσωπικές, απολύτως εξατομικευμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνουν και τα επτά συστήματα ηλεκτρονικού ελέγχου που έχει στη διάθεσή του.

2020 YAM YZF1000R1SPL EU BWM2 STA 002 70566

Παράλληλα, η εφαρμογή Y-TRAC προσφέρει στον χρήστη μια πλήρη τηλεμετρία για την αποθήκευση και ανάλυση δεδομένων από την οδήγηση.

Όπως συνέβαινε και με τις προηγούμενες εκδόσεις της R1M, η παραγγελία της θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω ενός συστήματος που θα ενεργοποιηθεί στις 25 Ιουλίου 2019. Τότε λογικά θα μάθουμε και την τιμή της.

2020 YAM YZF1000R1SPL EU BWM2 STA 001 70560

Οι ιδιοκτήτες των R1M θα αποκτήσουν αποκλειστική πρόσβαση στην εκδήλωση Yamaha Racing Experience σε επιλεγμένες πίστες της Ευρώπης, όπου θα γνωρίσουν επίσημους αγωνιζόμενους αναβάτες της εταιρείας και θα απολαύσουν τεχνικές οδηγίες και συμβουλές.

Η νέα Yamaha YZF-R1M του 2020 θα είναι διαθέσιμη μόνο στον χρωματισμό Silver Blu Carbon BWM2/Carbon, φυσικά με αριθμημένη πλακέτα στην τιμονόπλακα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon