.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 10:26

Lobomotive LOBOMAX - Άντε γεια!

Απίθανο υβρίδιο Yamaha T-Max & YZF-R1

O Xavi Gil και η ισπανική φίρμα Lobomotive ειδικεύεται στο customizing, συνήθως πάνω σε Harley-Davidson μοτοσυκλέτες. Τώρα όμως, ο Ισπανός πήρε το πριόνι του, και μετέτρεψε ένα Yamaha T-Max στο απόλυτο Superbike / Super-Scooter υβρίδιο T-Max & YZF-R1. Ιδού το LOBOMAX.

lobomotive lobomax 23

Έχουμε δει πολλά special TMAX, αλλά αυτό εδώ είναι πραγματικά ξεχωριστό. Από πού να αρχίσουμε να περιγράφουμε! Το LOBOMAX είναι τόσο special, που θα μπορούσες να γράψεις έκθεση για αυτό, μόνο και μόνο χαζεύοντας το -για την ώρα δεν υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες για τη μετατροπή.

Με πρώτη ματιά, και με… ότι έχει απομείνει από το ΤΜΑΧ, το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε ως βάση μοιάζει να προέρχεται από το 2014 (φώτα, πλαστικά).

lobomotive lobomax 1

Όπως και να έχει, άφθονο carbon ρέει πάνω στο τέρας, από το κοστούμι μέχρι και το custom ψαλίδι -το τελευταίο φανταζόμαστε έχει επικάλυψη, και δεν είναι εξολοκλήρου από ανθρακόνημα.

lobomotive lobomax 48

Η ουρά του LOBOMAX προέρχεται από YZF-R1, ενώ η εξάτμιση είτε προέρχεται και αυτή από τη μοτοσυκλέτα είτε πρόκειται για δημιουργία που την αντιγράφει σχεδόν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

lobomotive lobomax 44

Οι ζάντες είναι της ΟΖ Wheels ενώ πιθανώς μιλάμε για ζάντες 17 ιντσών (!), τα φρένα της Brembo (μπροστά ακτινικές monoblock δαγκάνες από ZX-10R), υπέρ-μινιμαλιστικός ο πίσω δίσκος-κόσμημα, ενώ μπροστά το «πράγμα» είτε φοράει Carbon φρένα, είτε απλά μασίφ ατσάλινους δίσκους που έχουν μπει ακριβώς για να θυμίζουν φρένα από MotoGP! Μάλιστα μπροστά υπάρχουν και… αεραγωγοί για να ψύχουν τα φρένα! Απίθανο.

lobomotive lobomax 46

Το πιρούνι τώρα… θα τρελαθούμε αλλά δείχνει να είναι Showa και να προέρχεται από… Kawasaki ZX-10R!

lobomotive lobomax 4

Custom είναι τα όργανα, οι διακόπτες, η τιμονόπλακα, οι μανέτες, ενώ τα ελαστικά είναι τα γνωστά Track-Day αγαπημένα Michelin Power Cup EVO, τα οποία σημειώστε, βγαίνουν μόνο για 17άρηδες τροχούς, οπότε… bingo και στις 17άρες ζάντες -από 15άρες στο TMAX παραγωγής!

Στους χορηγούς του project βλέπουμε την Pro Bolt, την Gilles, την Carbonius, την Larsson, την Europarts, κ.α.

lobomotive lobomax 37

Υποκλινόμαστε, και περιμένουμε περισσότερες τεχνικές πληροφορίες στην EICMA 2018, όπου και θα παρουσιαστεί επίσημα το LOBOMAX στο περίπτερο της LS2.

Φωτογραφίες στατικές

Φωτογραφίες λεπτομερειών

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 10:27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon