Κατηγορία Vyrus
Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 11:56

Tacita T-Cruise

 

Παρουσιάστηκε επισήμως

 

Όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές ημέρες, η Tacita ετοιμαζόταν για τα αποκαλυπτήρια ενός ηλεκτροκίνητου cruiser στην ΑΙΜΕxpo έκθεση του Ohio, στις ΗΠΑ.

Όπερ και εγένετο λοιπόν, με το μοντέλο να ανήκει σαφώς στην κατηγορία μοτοσυκλετών που υπαινίσσεται το όνομα του, ενώ παρατηρούνται πολλές ομοιότητες στη σχεδίαση του με το Iron Horse 883 της Harley – Davidson και μάλλον ο λόγος είναι προφανής…

teacita tcruise 1

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, όσοι περιμέναμε το T-Cruise να είναι… muscle από πλευράς απόδοσης, μια απογοήτευση την πήραμε είναι η αλήθεια. Το ηλεκτρομοτέρ του παράγει μόλις 40 ίππους και 7,1 kgm ροπής, οπότε τις εκκινήσεις αλά dragster με καπνούς και στριγγλιές από το πίσω λάστιχο τις ξεχνάμε.  

Το πλαίσιο του T-Cruise είναι κλασικής αρχιτεκτονικής για την κατηγορία, ατσάλινο και μονό, ενώ στα περιφερειακά δεν συναντάμε εκπλήξεις, συμβατικό πιρούνι 41 χλστ. μπροστά, διπλά αμορτισέρ πίσω, μονό δισκόφρενο 280 χλστ. μπροστά, 240 χλστ. πίσω.

teacita tcruise 3

 Θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές εκδόσεις του T-Cruise, με μπαταρίες, 7.5, 15 και 27 kWh, οι οποίες θα προσδίδουν αυτονομία 80, 150 και 270 χιλιομέτρων αντιστοίχως. Οι τιμές αυξάνονται αντιστοίχως επίσης, ξεκινώντας από τα 11.000 δολάρια, για να φτάσουν στα 28.000 δολάρια (!) για την έκδοση με τις 27άρες μπαταρίες.

Ο χρόνος επαναφόρτισης είναι 7 ώρες με τον συμβατικό φορτιστή και μόλις 40 λεπτά για το 80% της χωρητικότητας των μπαταριών, με το ταχείας φόρτισης μετασχηματιστή, ο οποίος διατίθεται ως έξτρα.  

Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 15:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube