.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 17:20

Tacita – Μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στο Dakar [βίντεο]

Η εντελώς αθόρυβη Ιταλική συμμετοχή στον ειδικό αγώνα Qiddiyah Grand Prix.

To Dakar Rally ανοίγεται και στην ηλεκτροκίνηση, ενσωματώνοντας μια ειδική κατηγορία, εν είδη αγώνα επίδειξης, που προσφέρει την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από Dakar οχήματα που δύσκολα θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Στην ουσία το Qiddiyah Grand Prix στήθηκε από τους Σαουδάραβες ως μια έξυπνη επικοινωνιακή ιδέα για να κάνουν το όνομα της πόλης Qiddiyah ευρέως γνωστό, καθώς εκεί πρόκειται να δημιουργηθεί μια “Μέκκα” των μηχανοκίνητων σπορ με πίστες παγκοσμίου, θεματικά πάρκα και τα όλα της. Το Dakar είναι ο πρώτος θεσμός παγκοσμίου βεληνεκούς που διοργανώνεται εκεί και εύλογα στην πόλη Qiddiyah στήθηκε ο τερματισμός του ράλι.

Παράλληλα, για λίγη παραπάνω χρυσόσκονη, διοργανώνεται και το Qiddiyah Grand Prix, ένας άτυπος αγώνας μέσα στον αγώνα που απασχολεί τα τελευταία 13 χιλιόμετρα της τελευταίας ειδικής διαδρομής του αγώνα και στον οποίο λαμβάνουν μέρος όλοι οι συμμετέχοντες με ξεχωριστά τιμητικά έπαθλα.

Βολικότατα, στο Qiddiyah Grand Prix ενσωματώνεται και η κατηγορία New Energy (Νέα Ενέργεια), με ηλεκτροκίνητα οχήματα πάσης φύσεως που δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός αγώνα 7,500 χιλιομέτρων με καθημερινή οδήγηση εκατοντάδων χιλιομέτρων σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Η Ιταλική Tacita έδωσε το παρόν στην κατηγορία αυτή και πάτησε, έστω και λίγο, την άμμο του Dakar 2020 με την ηλεκτρική της T-Race Rally Pro – των 60 hp, 168 kg και 170 km/h – η οποία μάλιστα έκανε στη Σαουδική Αραβία και το παγκόσμιο ντεμπούτο της. Είχε δε την ευκαιρία να δει τη μοτοσυκλέτα της να περνά το βάθρο τερματισμού στην Qiddiyah.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάζει την τύχη σε ράλι, αφού είχε ήδη συμμετάσχει στο παρελθόν και σε άλλους αγώνες, όπως το Merzouga Rally, αλλά όπως και να το κάνουμε το Dakar έχει άλλη αίγλη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που μόλις έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ιταλοί και στο οποίο για πρώτη φορά η μουσική δεν ενοχλεί και τόσο – δεν υπάρχει ήχος κινητήρα να καλύψει άλλωστε…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 09:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon