.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 16:26

Ducati WorldSBK – Επίσημα αποκαλυπτήρια για την εργοστασιακή ομάδα του 2020

Η Aruba.it Ducati παρουσίασε την ομάδα για το WorldSBK 2020 σε μια τελετή που έγινε στην πίστα Enzo e Dino Ferrari στην Imola.

Με ένα Αγγλικότατο ντουέτο αναβατών, Scott Redding και Chaz Davies, την Panigale V4R και υπό τη διοίκηση του Luigi Dall’Igna, η Ducati Corse προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που ξεκινά στις 28 Φεβρουαρίου στο Phillip Island στην Αυστραλία.

Η Ducati δεν έχει ξανακατακτήσει τον τίτλο μετά το 2011 και τον Carlos Checa, έτσι φέτος κατεβάζει μια δυναμική ομάδα που ελπίζει πως θα ολοκληρώσει τη δουλειά που άφησε πέρυσι στη μέση ο Alvaro Bautista.

 AP27221 1 UC147089 Mid

O “παλιός” Chaz Davies μετρά ήδη επτά χρόνια με τη Ducati και με 26 νίκες είναι τέταρτος πολυνίκης στην ιστορία της εταιρείας στο WorldSBK – πίσω από τους Carl Fogarty (55), Troy Bayliss (52) και Doug Polen (26). Πέρυσι ξεκίνησε δύσκολα τη σεζόν ενόσω ο Bautista πετούσε σε 11 συνεχόμενες νίκες, ωστόσο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος βρήκε την άκρη με τη νέα του μοτοσυκλέτα και άρχισε να ξαναδείχνει τον καλό του εαυτό παλεύοντας τακτικά για το βάθρο.

Δίπλα του ήρθε ο Scott Redding, ένας αναβάτης με άφθονο ταλέντο που πρωτομπήκε στα GP125 από την ηλικία των 15 ετών. Αν και η καριέρα του δεν επιβεβαίωσε τον αρχικό χαρακτηρισμό του ως τεράστιο ταλέντο, φεύγοντας από το MotoGP πέρυσι ο Άγγλος αποδέχθηκε την πρόταση της Ducati, έτρεξε το ολοκαίνουργιο Panigale V4R στο Αγγλικό BSB και το κατέκτησε με την πρώτη! Αναμενόμενα η Ducati τον επέλεξε για να διαδεχθεί τον Bautista (που στο μεταξύ μεταπήδησε στην Honda).

panigale 2 UC147092 Mid

Ο γενικός διευθυντής της Ducati Corse, Luigi Dall’Igna, δήλωσε κατά τη χτεσινή (12/2) παρουσίαση της ομάδας στην Imola:

“Τους τελευταίους μήνες συνεχίσαμε την εξέλιξη της Panigale V4R και είμαστε πεπεισμένοι πως, παρά την ανταγωνιστικότητα που επέδειξε η μοτοσλυκέτα μας πέρυσι, το πρωτάθλημα του 2020 θα είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικό, χάρη στην παρουσία νέων μοντέλων από τους αντιπάλους μας.

“Εμείς έχουμε έναν και μόνο στόχο, να φέρουμε πίσω τον τίτλο του WorldSBK που μας διαφεύγει από το 2011. Έχουμε δύο δυνατούς και με έντονο κίνητρο αναβάτες: ο Chaz που είναι μαζί μας για επτά χρόνια και αποτελεί έναν πυλώνα στην ομάδα, και ο Scott, φρέσκος πρωταθλητής BSB και ήδη πολύ γρήγορος στα χειμερινά τεστ. Πιστεύουμε πως έχουμε όλα τα απαραίτητα συστατικά για να είμαστε πρωταγωνιστές σε κάθε αγώνα, ξεκινώντας από το Phillip Island.”

Scott e Chaz UC147098 Mid

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon