.
Κατηγορία Αλλοι
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019 13:51

Dakar 2020 - H Tacita θα τρέξει με την ηλεκτρική T-Race Rally

Νέες εποχές, νέα ήθη. Στο ράλι Dakar 2020 που θα γίνει για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία, η Ιταλική εταιρεία ηλεκτρικών μοτοσυκλετών ανοίγει νέους δρόμους.

Η διοργανώτρια εταιρεία του Dakar Rally, A.S.O., υιοθετεί την ενότητα New Energy (Νέα Ενέργεια), στήνοντας μια υποκατηγορία για ηλεκτρικά οχήματα. Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, η Ιταλική Tacita αποδέχθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και θα συμμετάσχει στον θρυλικό αγώνα με την ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα T-Race Rally.

“Η A.S.O. ενθαρρύνει τη συμμετοχή υβριδικών και πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων στο Dakar και αποδεχτήκαμε την πρόκληση,” δήλωσε ο συνιδρυτής της Tacita, Pierpaolo Rigo. “Εργαζόμαστε πάνω στην T-Race Rally Pro για να αντιμετωπίσει το πιο σκληρό ράλι στον κόσμο, να καλύψει 7,900 χιλιόμετρα σε δύο εβδομάδες με ειδικές που φτάνουν ως τα 546 χιλιόμετρα σε μήκος. Είμαστε πανευτυχείς που έχουμε αυτήν την ευκαιρία. Ήμασταν η πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που έτρεξε σε Αφρικανικό ράλι, στο Merzouga Rally το 2012 και μετά από όλα αυτά τα χρόνια διαρκούς εξέλιξης είμαστε έτοιμοι για το Dakar.”

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Jeddah, στις 4 Ιανουαρίου 2020, ενώ από τις 2 Ιανουαρίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του New Energy Podium, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού προγράμματος eco racing (οικολογικών αγώνων) που θα ενσωματωθεί στο Dakar Rally του 2021, 2022 και 2023.

Tacita T-Race Rally επίσημη ιστοσελίδα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon