.
Κατηγορία Vyrus
Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 15:55

Vyrus 986 M2 - Στην παραγωγή σε 50 κομμάτια

 

Με εναλλακτικό μπροστινό κινητήρα & μοτέρ CBR600RR

 

Έτοιμη για παραγγελίες δηλώνει η Vyrus, όσον αφορά στο 986 M2 που θα βγει στην παραγωγή σε μόλις 50 κομμάτια. Με εναλλακτικό μπροστινό σύστημα, στα πρότυπα της Bimota Tesi, το 986 M2 φοράει κινητήρα CBR600RR, δείχνει διαστημικό, και -ω τι έκπληξη- έχει λογική τιμή!

Η Vyrus που ιδρύθηκε το 2001, είχε αναλάβει την εξέλιξη της Tesi, με την Bimota να στενάζει κάτω από άλυτα οικονομικά προβλήματα.

Το εναλλακτικό μπροστινό σύστημα αλλά και η γενική... διαστημική εμφάνιση είναι όλα τα λεφτά στο 986 M2, κάνοντας το να ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί στην αγορά.

Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου εναλλακτικού συστήματος διεύθυνσης μπροστά αφορούν κυρίως στο φρενάρισμα το οποίο δεν επηρεάζει τη γεωμετρία της μοτοσυκλέτας, με την τελευταία να μένει σταθερή, δίχως να βυθίζεται, επιτρέποντας στον αναβάτη να φρενάρει δυνατότερα. Όμως και η σταθερότητα της μοτοσυκλέτας στις στροφές με πολλά θεωρητικά είναι ανώτερη από εκείνη μιας άλλης με συμβατικό πιρούνι.

Τα μειονεκτήματα του συστήματος είναι η διαφορετική αίσθηση από το μπροστινό, που θέλει συνήθεια, και το σχετικά μεγάλο βάρος του.

Παρόλα αυτά το Vyrus 986 M2 είναι εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς το επίσημα ανακοινώσιμο βάρος βρίσκεται στα 145 στεγνά κιλά (ενώ σε άλλο σημείο του press kit αυτό ανεβαίνει στα 151).

Ο τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας του Honda CBR600RR αποδίδει 125hp/13.000rpm, ενώ η εξάτμιση είναι της Vyrus.

Στην Vyrus ανήκουν και οι αναρτήσεις, ενώ ίχνος και κάστερ ρυθμίζονται ανάλογα με τις προτιμήσεις του αναβάτη.

Το κοστούμι της μοτοσυκλέτας είναι από carbon-fibre, οι εκδόσεις είναι 2 -εργοστασιακή μοτοσυκλέτα ή κιτ για πελάτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον δικό τους κινητήρα από CBR600RR- με τις τιμές να αρχίζουν από τα 25.000 ευρώ.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 16:00

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Shinigami Vyrus Concept by Speed Junkies GR Tacita T-Cruise »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon