Κατηγορία TVS
Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 13:53

ΤVS – Παρουσίασε μοτοσυκλέτα που καίει αιθανόλη

 

Έτοιμη για παραγωγή και διάθεση σε όποιες αγορές ζητηθεί

 

Στην έκθεση Auto Expo της Iνδίας, η TVS μεταξύ άλλων, παρουσίασε και μια μοτοσυκλέτα η οποία έχει την δυνατότητα να κινείται χρησιμοποιώντας ως καύσιμο, την αιθανόλη. Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα έκδοση του γνωστού και  πετυχημένου στην αγορά της Ινδίας βενζινοκίνητου μοντέλου, Apache 200.

Το TVS Apache RTR 200 FI Ethanol, όπως είναι το πλήρες όνομα του, εξοπλίζεται με τον Ε85 μονοκύλινδρο κινητήρα, ο οποίος έχει ένα κατάλληλο για την διαχείριση της αιθανόλης σύστημα ψεκασμού. Αποδίδει 21 ίππους στις 8.500 σ.α.λ. και 1,8 kg-m ροπής στις 7.000 σ.α.λ., με την TVS να ανακοινώνει τελική ταχύτητα της τάξεως των 130 χλμ./ώρα.

tvs ethanol 2

Η μοτοσυκλέτα είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή, σε περίπτωση που η ινδική κυβέρνηση, δώσει το πράσινο φως για κάτι τέτοιο. Με τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις μεγαλουπόλεις της Ινδίας, να είναι απλά τραγικά, ίσως τα εναλλακτικά καύσιμα, να αποτελούν μια γρήγορη ως προς την εφαρμογή της και αποτελεσματική λύση.

Η αιθανόλη ανήκει στα βιοκαύσιμα και παράγεται από ανανεώσιμες φυτικές πηγές. Κατά την καύση της απελευθερώνει χαμηλότερα ποσοστά οξειδίων του αζώτου, μονοξειδίου και διοξειδίου του θείου.   
 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 13:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « TVS Akula 310 & X21 TVS Creon - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube