.
Κατηγορία TVS
Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 12:50

TVS NTORQ 2018

 

Προσεγμένο και προηγμένο ινδικό scooter

Ο Ινδός συνεργάτης της BMW, η γνωστή TVS, παρουσίασε στο σαλόνι Auto Expo 2018 ένα όμορφο, προσεγμένο αλλά και προηγμένο μικρό scooter, το NTORQ.

tvs ntorq 3

Το NTORQ διαθέτει σύγχρονη σχεδιαστική γραμμή που θυμίζει ιαπωνικό sport scooter, ενώ το design του διαθέτει ενδιαφέροντα στοιχεία.

tvs ntorq 6

Με τις γνωστές ινδικές δόσεις υπερβολής, η TVS αναφέρει πως το NTORQ εμπνέεται από τις γραμμές των… stealth αεροσκαφών, ενώ στο πίσω μέρος του έχει γρίλιες, όπως οι κινητήρες αεροσκαφών (θυμίζοντας και τις γρίλιες με τους ανεμιστήρες του Benelli Tornado).

tvs ntorq 5

Όμορφο το πίσω φωτιστικό σώμα που σχηματίζει το logo της TVS, ενώ μπροστά το DRL φως έχει σχήμα… Batwing!

tvs ntorq 15

Ο κινητήρας είναι τετράχρονος, τριβάλβιδος 125 κυβικών, με 9,3 hp / 7.500 rpm, που δίνει στο NTORQ επίσημη τελική 95 χλμ/ώρα.

tvs ntorq 19

Στα όργανα βρίσκουμε μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη με 55 ενδείξεις (λέει η TVS), ενώ το NTORQ είναι το πρώτο ινδικό scooter που προσφέρει σύνδεση με το smartphone του αναβάτη, μέσω του app «TVS SmartXonnect». Έτσι ο αναβάτης βλέπει τα μηνύματα αλλά και τις κλήσεις που δέχεται στο κινητό, να προβάλλονται στην οθόνη του scooter.

tvs ntorq 10

Το App βοηθάει τον αναβάτη να δεχθεί οδηγίες GPS (τις οποίες λαμβάνει μέσω του smartphone του και βλέπει στα όργανα), ενώ ο ιδιοκτήτης μπορεί να δει μέσω του smartphone και πού πάρκαρε το scooter του.

tvs ntorq 12

Το NTORQ διαθέτει και μερικά ακόμα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το kill switch (περίεργο για scooter), αλλά και… lap timer και μέτρηση επιτάχυνσης 0-60 χλμ/ώρα!
Διαβάστε περισσότερα στο site του scooter ΕΔΩ.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 12:55

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon