.
Κατηγορία Royal Enfield
Τετάρτη, 31 Μαϊος 2023 20:26

Royal Enfield Hunter 450 – Ο κυνηγός μεγαλώνει

Η Royal Enfield φαίνεται πως διευρύνει τη γκάμα των μοντέλων της στα 450 κυβικά, με το Hunter 450 να είναι η πιθανότερη επόμενη προσθήκη.

Είχαμε δει εκτενώς τις αρετές του HNTR 350 στα δικά μας δεδομένα, της μοτοσυκλέτας δηλαδή που γνωρίσαμε ως Hunter 350. To μεγαλύτερο Hunter 450 θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το επερχόμενο Himalayan 450, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του κινητήρα του. Ο εν λόγω κινητήρας αναμένεται να είναι υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος στα 450 κ.εκ., με απόδοση άνω των 40 ίππων.

Καμία σχέση δηλαδή με τους αερόψυκτους, μονοκύλινδρους κινητήρες που βρίσκονται στη γκάμα των 350 κ.εκ. Ουσιαστικά, μιλάμε για τον ισχυρότερο μονοκύλινδρο κινητήρα της Royal Enfield. Κάπως έτσι, το Hunter 450 μπορεί να κοιτάξει κατάματα τον ανταγωνισμό, όπως το Husqvarna Svartpilen 401.

hntr450b.jpg

Σε δοκιμές που εθεάθη δε στην Ινδία, ήταν εξοπλισμένο με μια σειρά από ανέσεις εστιασμένες στα ταξίδια, συμπεριλαμβανομένων ανεμοθώρακα, μπαγκαζιέρας και σαμαριών. Κατά τα άλλα δε φάνηκε κάποια «ακρότητα», με την εμπρός ανάρτηση π.χ. να είναι συμβατική.

Το Hunter 450 προβλέπεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023, με εκτιμώμενη τιμή στην Ινδία περί τις 260.000 ρουπίες (ήτοι σχεδόν 3.000 ευρώ). Το αν, το πότε και με τι κόστος θα έρθει στη χώρα μας είναι οπωσδήποτε πολύ νωρίς για να το ξέρουμε. Η βάση που έθεσε το HNTR 350 όμως το καθιστά παραπάνω από ενδιαφέρον.

Πηγή: Rideapart.com / mcn.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon