.
Κατηγορία Royal Enfield
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022 12:38

Royal Enfield Bullet 350 – Η επιστροφή

Στην Ινδία εξελίσσεται η νέα γενιά Bullet, βασισμένη στον καινούργιο μονοκύλινδρο κινητήρα 350 cc της Royal Enfield.

Μια από τις μακροβιότερες οικογένειες μοντέλων στην ιστορία της μοτοσυκλέτας, η σειρά των Royal Enfield Bullet 350 και 500, βγήκε από τη ζωή μας το 2021, καθώς η εταιρεία αποφάσισε πως δεν είχε πια νόημα να συνεχίσει να εκσυγχρονίζει στο σύγχρονο περιβάλλον προδιαγραφών και ανταγωνισμού έναν κινητήρα με προπολεμικές καταβολές.

Απεναντίας, έφτιαξε έναν νέο κινητήρα 350 cc που έκανε το ντεμπούτο του με το μικρό cruiser Meteor 350, ενώ λίγο αργότερα πλαισιώθηκε από την roadster έκδοση Classic 350. Πάει καιρός τώρα που ακούμε φήμες για επιστροφή του Bullet με τον νέο κινητήρα, ωστόσο πάντα μέναμε με την απορία τι διαφορετικό μπορεί να φέρνει αυτό σε σχέση με το Classic.

Η φωτογραφία που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες από τον Bullet Guru (επεξηγηματικότατο όνομα, αν μη το άλλο), ίσως μας βοηθήσει να καταλάβουμε καλύτερα.

Το εικονιζόμενο πρωτότυπο εξέλιξης που φέρεται να είναι το νέο Bullet 350, είναι εμφανώς βασισμένο στο Classic 350 με κάποιες διαφορές που μας ωθούν στη φιλοσοφία κατασκευής του: μια απλούστερη και φθηνότερη εκδοχή του Classic.

Έτσι στο πρωτότυπο σημειώνουμε διαφορετική σέλα, ενιαίου τύπου εδώ, αλλά και ταμπούρο πίσω αντί δισκόφρενου, άρα μονοκάναλο ABS.

Επίσης προσέχουμε την πολύ πιο λιτή εμφάνιση, χωρίς χρώμια και πολλά διακοσμητικά στοιχεία στη σχεδίασή του (όπως λ.χ. το φρύδι του προβολέα).

Ο κινητήρας του δεν αναμένεται να διαφέρει από τις άλλες εφαρμογές του με κάτι παραπάνω από 20 ίππους και κάτι λιγότερο από 3 χιλιογραμμόμετρα ροπής.

Οι πληροφορίες από την Ινδία για το Bullet 350 είναι ακόμη λιγοστές και δεν γίνεται λόγος για επικείμενη παρουσίασή του. Για την ακρίβεια, η επόμενη μοτοσυκλέτα που περιμένουμε από τη Royal Enfield να παρουσιαστεί στο πολύ άμεσο μέλλον είναι το Hunter 350 – ένα πιο σύγχρονης αισθητικής roadster και ενδεχομένως με στοιχεία scrambler (εικάζουμε ωθούμενοι από το όνομά του) – ενώ μετά παίρνει σειρά το Bullet 350.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon