.
Κατηγορία Royal Enfield
Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 11:54

Royal Enfield Thunderbird X 650 – Αποκαλύφθηκε κατά λάθος

Εκ παραδρομής προσθήκη του ονόματος της νέας μοτοσυκλέτας σε λίστα στην ινδική ιστοσελίδα της Royal Enfield.

Στις 19 Ιουνίου 2022 η κεντρική ιστοσελίδα της Royal Enfield στην Ινδία απέκτησε μια καταχώρηση στη λίστα των μοντέλων για προγραμματισμό σέρβις για ως τώρα ανύπαρκτο Thunderbird X 650. Λίγο αργότερα η καταχώρηση αυτή είχε αφαιρεθεί από τη λίστα, αλλά όχι πριν προλάβουν αρκετοί συνάδελφοι να πάρουν φωτογραφίες της οθόνης και η είδηση να κάνει τον γύρο του κόσμου.

Δείτε, δια του λόγου το αληθές, ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η αρχική λίστα της Royal Enfield με την αναγραφή της νέας μοτοσυκλέτας, πριν αυτή σβηστεί από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Το Thunderbird X ήταν ένα cruiser μοντέλο βασισμένο στους αερόψυκτους κινητήρες των Bullet 350 και 500, το οποίο δεν πωλήθηκε εκτός Ινδίας. Έμεινε στην παραγωγή για περίπου 3 χρόνια πριν καταργηθεί μαζί με τον ιστορικό κινητήρα των Bullet και αντικατασταθεί από τη νέα γενιά 350 που εγκαινιάστηκε με το Meteor.

Εμφανισιακά το Meteor 350 βασίστηκε πολύ στη σχεδίαση του Thunderbird X, φορώντας τον νέο κινητήρα που αργότερα λέγεται πως θα χρησιμοποιηθεί και στις αναβιώσεις των θρυλικών Bullet – μετά τα Meteor και Classic.

Έτσι η χρήση του ονόματος Thunderbird X 650 ουσιαστικά αποκαλύπτει και το ποιόν της άγνωστης μοτοσυκλέτας, καθώς η λογική λέει πως θα πρόκειται για ένα cruiser βασισμένο στον δικύλινδρο σε σειρά των Interceptor και Continental GT.

Το σχέδιο για τη μοτοσυκλέτα αυτή το γνωρίζαμε ήδη, καθώς τον Μάρτιο το πρωτότυπο είχε φωτογραφηθεί στην Ινδία να γράφει χιλιόμετρα εξέλιξης (κεντρική φωτό), αλλά τότε ο ινδικός Τύπος ισχυριζόταν πως θα ονομάζεται Super Meteor 650.

Τώρα φαίνεται πως αυτή η ονοματοδοσία δεν ήταν ακριβής, αφού όλα δείχνουν πως το δικύλινδρο cruiser θα επαναφέρει στο προσκήνιο το όνομα Thunderbird. Και οι πιο πρόσφατες πληροφορίες από την Ινδία μας λένε πως η μοτοσυκλέτα είναι στα τελικά στάδια εξέλιξής της, με πολλές πιθανότητες να αποκαλυφθεί στην επερχόμενη EICMA 2022 τον Νοέμβριο στο Μιλάνο.

Πηγή: Rushlane

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon