.
Κατηγορία Royal Enfield
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 14:20

Royal Enfield – Έρχονται Classic 650 και Super Meteor 650

Δύο νέες δικύλινδρες μοτοσυκλέτες ετοιμάζουν οι Ινδοί.

H Royal Enfield παρουσίασε στον κόσμο τη νέα της δικύλινδρη σειρά μοτοσυκλετών το 2018, καθώς τα Interceptor και Continental GT με τον κινητήρα των 648 cc μπαίνουν αισίως στον τέταρτο χρόνο τους στην παγκόσμια αγορά.

Στο μεταξύ οι φήμες για την απολύτως αναμενόμενη κίνηση να φορεθεί αυτός ο κινητήρας σε ένα Himalayan κυκλοφόρησαν σχεδόν ταυτόχρονα με τα δύο κλασικά roadsters, παρόλα αυτά ακόμη δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το αν και πότε μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ενόσω περιμένουμε ωστόσο, η Royal Enfield έχει επιδείξει πρωτόγνωρη δραστηριότητα σε πολλά άλλα επίπεδα. Παρουσίασε έναν νέο αερόψυκτο μονοκύλινδρο 350 cc με το Meteor και ήδη έχει χτίσει πάνω του το Classic 350 που θα αντικαταστήσει το θρυλικό Bullet (θύμα των ινδικών προδιαγραφών BS6 και των ευρωπαϊκών Euro 5).

Παράλληλα ετοιμάζει το Scram 411 με τον άλλο της μονοκύλινδρο 411 cc που ως τώρα κινεί μόνο το Himalayan.

Κι εκεί που ψάχνουμε μια ρανίδα ελπίδας για το μεγάλο δικύλινδρο Himalayan, ιδού ένα μικρό σετάκι κατασκοπευτικών φωτογραφιών από την Ινδία που αποκαλύπτουν δύο επόμενες εφαρμογές του δικύλινδρου κινητήρα.

Πρόκειται για ένα κλασικότατης όψης γυμνό Classic 650 και ένα ταξιδιάρικο κρούζερ με τα μαρσπιέ αρκετά μπροστά που θα λέγεται Super Meteor 650.

Παρότι στην πρόσφατη EICMA 2021 η Royal Enfield είχε παρουσιάσει το πανέμορφο SG650 Concept βασισμένο στον ίδιο δικύλινδρο κινητήρα, κανένα εκ των δύο μοντέλων που εξελίσσονται για τον δρόμο δε μοιάζει (στις φωτογραφίες) να αναφέρεται σε αυτό πάντως.

Σχετικές πληροφορίες δεν έχουμε ακόμη στη διάθεσή μας, πάντως πολύ δύσκολα η απόδοση του δικύλινδρου κινητήρα θα αλλάξει προς τα πάνω από τους 47 ίππους των Interceptor και Continental GT, που βολικότατα είναι και το νόμιμο ταβάνι της Α2 κλάσης διπλωμάτων.

Επίσης, περιδιαβαίνοντας τον ειδικό Τύπο ανά τον κόσμο θα συναντήσει κανείς αναφορές και για ονομασία Bullet 650 αντί του Classic, ωστόσο φαντάζει πιο λογικό να υιοθετηθεί η ίδια λογική με το Classic 350, τον διάδοχο δηλαδή του Bullet.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 14:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon