.
Κατηγορία Royal Enfield
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 15:37

Royal Enfield Thunderbird X 2020 - Έτοιμο για παραγωγή

Η νεανική σειρά των Thunderbird X 350 και 500 ανανεώθηκε για τις νέες προδιαγραφές εκπομπών της Ινδίας και φαίνεται έτοιμη να βγει στην αγορά.

Ο θρυλικός μονοκύλινδρος κινητήρας των Bullet έχει βρει μια νέα χρήση από το 2018 στη σειρά των Thunderbird X, δηλαδή μια προσιτή σειρά μοντέλων με πιο νεανικό και χρωματισμό σχεδιασμό και τα πόδια μπροστά σε μια πιο cruiser στάση, περίπου στο μέσο του κινητήρα.

Σε αυτά συναντάμε και τις δύο εκδοχές του αειθαλούς μονοκύλινδρου, με το 350 να αποδίδει 20 hp στις 5,250 rpm και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα των 500 cc να παράγει 28 hp στις 5,250 rpm.

maxresdefault
Η πολύχρωμη γκάμα των Thunderbird X ως πωλείται στην τρέχουσα γκάμα του 2019

Τώρα η Ινδία ετοιμάζεται να μπει στην εποχή των προδιαγραφών Bharat Stage VI (BS VI ή BS6), η οποία επισήμως ξεκινά την 1η Απριλίου 2020 και συμπίπτει με τις δικές μας Euro 5 που επίσης ντεμπουτάρουν το 2020.

Στα πλαίσια της υποχρεωτικής ανανέωσης που αυτές επιβάλλουν στους κατασκευαστές, η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα των Thunderbird X, εισάγοντας ψεκασμό για την τροφοδοσία τους και μερικές αισθητικές αλλαγές που θα τα κάνουν να δείχνουν λίγο πιο μοντέρνα. Αυτές περιλαμβάνουν πρωτίστως νέα, κοντύτερη εξάτμιση, πίσω φτερό και φανάρι.

Όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία που δημοσιεύεται στον Ινδικό Τύπο, οι νέες μοτοσυκλέτες δείχνουν πανέτοιμες για την αγορά, με την παρουσίασή τους να αναμένεται λίαν συντόμως. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν πρόκειται να τις δούμε και στα μέρη μας.

Παράλληλα, διαβάσουμε στον Τύπο της χώρας πως η Royal Enfield σκοπεύει μέσα στο 2020 να φέρει στην αγορά και μια φτηνότερη έκδοση του Thunderbird με μονοκάναλο ABS και ταμπούρο πίσω, η οποία προφανώς αποσκοπεί στο να τονώσει τις πωλήσεις του μοντέλου στις αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας.

Πηγή

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 15:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon