Κατηγορία Royal Enfield
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 17:15

Royal Enfield Himalayan 650 - Έρχεται με δικύλινδρο κινητήρα

Ο πρόεδρος της Ινδικής εταιρείας επιβεβαίωσε την προοπτική του μοντέλου, χωρίς ξεκάθαρη ημερομηνία ωστόσο.

Από τη στιγμή που η Royal Enfield αποφάσισε να αναπτυχθεί πέραν του γνωστού και αειθαλούς μονοκύλινδρου κινητήρα της που χρησιμοποιεί στις εκδόσεις 350 και 500 cc, μέσα σε πολύ λίγα χρόνια είδαμε δύο νέα μοτέρ.

Πρώτα παρουσιάστηκε ο πιο σύγχρονος μονοκύλινδρος 410 cc που ντεμπουτάρισε με το Himalayan, ενώ ακολούθησε ο δικύλινδρος 650 των Interceptor και Continental GT.

Τώρα η εταιρεία από την Ινδία προχωρά στο επόμενο λογικό βήμα που είναι η εφαρμογή του δικύλινδρου κινητήρα στο Himalayan.

Με ονομαστική απόδοση 24.5 ίππων και πεντατάχυτο κιβώτιο, το Himalayan συνιστά μια αποδοτική μοτοσυκλέτα για τις κατηγορίες μικρού κυβισμού, αλλά δε μπορεί να σταθεί απέναντι σε μεγαλύτερες προτάσεις του ανταγωνισμού, κάτι που φαντάζει μάλλον απαραίτητο για τις εξαγωγικές βλέψεις της εταιρείας στις δυτικές αγορές.

Κάπου εδώ έρχεται να κουμπώσει ιδανικά η προοπτική ενός μεγαλύτερου Himalayan με τον δικύλινδρο κινητήρα των 650 cc, ο οποίος αποδίδει 47 ονομαστικούς ίππους (ό,τι πρέπει για την κατηγορία διπλωμάτων Α2) και υπερδιπλάσια ροπή από το 410.

Την είδηση επιβεβαίωσε σε εκδήλωση στην Ινδία ο πρόεδρος της Royal Enfield, Rudratej Singh, χωρίς ωστόσο να οριοθετεί τα πλάνα της εταιρείας του. Συγκεκριμένα αρκέστηκε στο να δηλώσει πως η νέα αυτή μοτοσυκλέτα δεν εντάσσεται στα βραχυπρόθεσμα σχέδιά της.

Κοινώς, μάλλον δεν είναι κάτι που θα δούμε σε ενάμιση μήνα στην EICMA, αλλά λογικά θα μας έρθει αργότερα μέσα στο 2020 με πρόθεση να αποτελέσει ένα επίσημο μοντέλο του 2021.

Ως τότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χαζεύουμε την ψηφιακά επεξεργασμένη εικόνα που δημοσιεύει το Indian Autos Blog, το οποίο αποτελεί και πηγή της συγκεκριμένης είδησης.

 

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 17:45

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT