.
Κατηγορία MV Agusta
Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 09:50

MV Agusta Superveloce Arsham - Κάντε οφθαλμόλουτρο με εικόνες υψηλής ανάλυσης

Την είδαμε εχθές για πρώτη φορά, πολύ συνοπτικά, τώρα η MV Agusta μας την παρουσιάζει σε όλο της το μεγαλείο.

Πριν από ένα 24ωρο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά η κατάλευκη MV Agusta Superveloce, αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας του Varese, με τον καλλιτέχνη Daniel Ashram. Μία τελείως διαφορετική Superveloce, με τεχνικές που δεν έχετε ξαναδεί σε μοτοσυκλέτα και, όπως λέει η MV Agusta, η «πιο αποκλειστική συνεργασία στον χώρο της μοτοσυκλέτας».

Διαβάστε παρακάτω, το δελτίο τύπου για την νέα μοτοσυκλέτα, όπως ακριβώς το παρουσίασε η MV Agusta.

SUPERVELOCE ARSHAM

Η ΠΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ

Varese, 7 Δεκεμβρίου 2023 – Η MV Agusta και ο Daniel Arsham ανακοινώνουν τη συνεργασία τους για τη δημιουργία μιας υπερ-αποκλειστικής περιορισμένης σειράς σε 6 μονάδες MV Agusta Superveloce: The Superveloce Arsham. Ο Ιταλός κατασκευαστής πολυτελών μοτοσυκλετών MV Agusta και ο διεθνώς αναγνωρισμένος καλλιτέχνης Daniel Arsham ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας αποκλειστικής αποκλειστικής περιορισμένης σειράς Superveloce, που παρουσιάστηκε στον κόσμο στο Miami Art Basel στις 8 Δεκεμβρίου.

Η MV Agusta Superveloce είναι η πιο εικονική μοτοσυκλέτα της MV Agusta που παράγεται αυτή τη στιγμή και η χαρακτηριστική νεορετρό σχεδίασή της επιλέχθηκε από την artis με έδρα τη Νέα Υόρκη για να δημιουργήσει ένα αληθινό έργο τέχνης χρησιμοποιώντας την εμβληματική τεχνική διάβρωσης.

Ο Ντάνιελ Άρσαμ είναι γνωστός για την παραβίαση των κανόνων της ακαδημαϊκής τέχνης, ένα χαρακτηριστικό που εκφράζεται πλήρως στην τεχνική του «διάβρωσης». Η πρωτοποριακή μέθοδος διάβρωσης του Άρσαμ αποδίδει την έννοια του χρόνου μέσα από τα γλυπτά. Δουλεύοντας σε ένα πλήθος επιστημονικών κλάδων, δημιουργεί και αποκρυσταλλώνει διφορούμενους ενδιάμεσους χώρους και καταστάσεις και σκηνοθετεί αυτά που αναφέρει ως μελλοντικά λείψανα του παρόντος. Πάντα εμβληματικά, τα περισσότερα από τα αντικείμενα που κατασκευάζει αναφέρονται στα τέλη του 20ου αιώνα ή στην εποχή της χιλιετίας, όταν η τεχνολογική απαξίωση επιταχύνθηκε άνευ προηγουμένου μαζί με την ψηφιακή αποϋλοποίηση του κόσμου μας. Ενώ το παρόν, το μέλλον και το παρελθόν συγκρούονται ποιητικά στα συναρπαστικά αλλά παιχνιδιάρικα οράματά του μεταξύ του ρομαντισμού και της ποπ αρτ, ο Άρσαμ πειραματίζεται επίσης με τη διαχρονικότητα ορισμένων συμβόλων και χειρονομιών μεταξύ των πολιτισμών.

Το concept θυμίζει εκπληκτικά την οικεία φύση του ίδιου του Superveloce: ανησυχητικά ελκυστικό, πρωτοποριακό, απίστευτα εικονικό και υψηλής τεχνολογίας, αλλά με σαφείς αναφορές στα μεγάλα κλασικά της μοτοσικλέτας, το Superveloce της MV Agusta ήταν μια φυσική επιλογή για αυτό το έργο. Η σειρά θα περιοριστεί σε μόνο 6 μονάδες, αυτό θα κάνει επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο αληθινή σπανιότητα και αντικείμενο πόθου για παθιασμένους συλλέκτες.

Ο Timur Sardarov, CEO, MV Agusta Motor S.p.A., δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για αυτή την απίστευτη συνεργασία με τον Daniel Arsham, έναν καλλιτέχνη που πραγματικά θαυμάζω και που έχει τόσα κοινά με την MV Agusta όσον αφορά τις αξίες και τη φιλοσοφία. Τα έργα του είναι απίστευτα εμπνευσμένα και μαζί θα πάμε την Τέχνη της Μοτοσυκλέτας μας στο επόμενο επίπεδο. ”

Ο Daniel Arsham, δήλωσε: «Πάντα με γοήτευε ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το σχεδιαστικό ήθος των αυτοκινήτων και των μοτοσυκλετών, ταιριάζει πάντα σε μια συγκεκριμένη εποχή και σημαδεύουν το χρόνο μέσα από τη σχεδίασή τους. Το έργο στο Superveloce ήταν η ευκαιρία να εξερευνήσω ένα «κινούμενο γλυπτό», μια λειτουργική μοτοσυκλέτα που έχει μεταμορφωθεί σε γλυπτό, προσθέτοντας κρυσταλλικές διαβρώσεις και εφαρμόζοντας ένα χρώμα που θυμίζει άλλα έργα τέχνης και στυλ μου. Μαζί με την MV Agusta δημιουργήσαμε τα πάντα στη μοτοσυκλέτα, συμπεριλαμβανομένου του σταντ, ξεπερνώντας τις μηχανικές προκλήσεις και καταλήγοντας σε μια νέα ερμηνεία της Μοτοσικλέτας-Τέχνης.»

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2023 10:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon