.
Κατηγορία MV Agusta
Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 09:35

MV Agusta E-Enduro/E-Gravel – Ντακαρίσιες ορθοπεταλιές

Το σύμπαν της αστικής –και φυσικά ηλεκτρικής- μικροκινητικότητας της ιταλικής εταιρείας διαστέλλεται συνεχώς, αυτή τη φορά προς το χώμα.

Με φόντο το Lucky Explorer Project, η MV Agusta σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί πλήρως το μύθο που εσωκλείει το εμβληματικό κόκκινο λογότυπο από τις εποχές που το ράλι Dakar ήταν ακόμα πιο σκληροπυρηνικό.

Επόμενη στάση ήταν η έκθεση Eurobike στη Φρανκφούρτη, όπου παρουσιάστηκαν τα E-Enduro και E-Gravel, δυο ηλεκτρικά ποδήλατα με σαφείς χωμάτινες ορέξεις, συμπληρώνοντας την ήδη υπάρχουσα γκάμα της εταιρείας, η οποία όπως μπορείτε να δείτε και εδώ, μετράει ήδη 4 ποδήλατα και 1 πατίνι. Άπαντα ηλεκτρικά εννοείται.

 emv3.jpg

Το E-Enduro, η ναυαρχίδα της σειράς με εμπρός και πίσω ανάρτηση, έχει σκελετό από ανθρακονήματα ο οποίος φιλοξενεί κινητήρα της Bosch από τη σειρά Performance Line CX. Τα εξαρτήματα είναι από τα καλύτερα του ποδηλατικού σύμπαντος, με το πιρούνι της Fox με τη διαδρομή των 180mm να ξεχωρίζει. Προς το παρόν, στον ιστότοπο της emvagusta οι πολλές λεπτομέρειες απουσιάζουν.

 emv2.jpg

Το E-Gravel με τη σειρά του, είναι αυτό που θα λέγαμε πως προορίζεται για «βατούς» χωματόδρομους, με την πίσω ανάρτηση να απουσιάζει και το εμπρός αμορτισέρ της Fox να έχει σαφώς μικρότερη διαδρομή. Ο σκελετός και πάλι είναι κατασκευασμένος από ίνες άνθρακα, με τον φιλοξενούμενο ηλεκτροκινητήρα αυτή τη φορά να είναι ο X20 της Mahle. Φρένα και μετάδοση είναι της Campagnolo, με το συνολικό βάρος να είναι στα 13,4 κιλά.

Χτες ήταν η τελευταία μέρα της έκθεσης στη Φρανκφούρτη, επομένως είναι πολύ πιθανό το site της ηλεκτρικής MV Agusta να ενημερωθεί σύντομα με αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά και τιμές, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα μοντέλα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2022 00:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon