.
Κατηγορία MV Agusta
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 11:15

MV Agusta Turismo Veloce 2021 – Ηλεκτρονικά και εξοπλισμός

Η οικογένεια Γρήγορου Τουρισμού εισέρχεται στην Euro 5 εποχή με όλες τις αλλαγές των τρικύλινδρων 800 της MV για το 2021, καθώς και μερικά αποκλειστικά δωράκια.

Η MV Agusta συνεχίζει να παρουσιάζει σε δόσεις τα νέα της μοντέλα και αυτή τη βδομάδα πήρε σειρά μια ακόμη πλατφόρμα που χτίζεται πάνω στον τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα των 798 cc. Η οικογένεια Turismo Veloce συνεχίζει με τα τέσσερα γνωστά της μέλη – Rosso, Lusso, Lusso SCS, RC SCS.

Όπως έχουμε ήδη δει με τις σειρές των Brutale, Dragster και Superveloce, η μεγάλη είδηση της ευρύτερης φαμίλιας με τον 800άρη κινητήρα είναι η προσθήκη αδρανειακής μονάδας ελέγχου (IMU), η οποία φέρνει δραματική αναβάθμιση στα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας με cornering χαρακτηριστικά.

Σε αυτά συγκαταλέγεται η νέα μονάδα ABS Continental MK100, ενώ και στο Turismo Veloce συναντάμε τη νέα έγχρωμη οθόνη TFT 5.5 ιντσών, μέσω της οποίας ο αναβάτης εποπτεύει και ρυθμίζει τα ηλεκτρονικά, αλλά και συνδέεται με το τηλέφωνό του μέσω της εφαρμογής MV Ride App.

Οι αλλαγές που διατρέχουν όλη τη γκάμα των 800 cc περιλαμβάνουν ακόμη το νέο σένσορα EAS 3.0 για το ηλεκτρονικό quick shifter που βρίσκουμε στον στάνταρ εξοπλισμό, καθώς και δορυφορικό αντικλεπτικό σύστημα (GPS tracker) που συνεργάζεται με τη Green Box app για να εντοπίσει τη μοτοσυκλέτα αν κλαπεί.

Στη συνέχεια ωστόσο η MV Agusta είχε και κάποιες σημαντικές επεμβάσεις ειδικά για τη σειρά Turismo Veloce του 2021.

Ο κινητήρας εξοπλίστηκε με νέους αυλούς εισαγωγής, ειδικά σχεδιασμένους για το μοντέλο, οι οποίοι τονώνουν την απόδοση στις χαμηλομεσαίες. Η ισχύς του παραμένει στα ίδια επίπεδα των 110 ίππων, ωστόσο η ροπή του ενισχύθηκε κατά 12% στην περιοχή από 3,000 ως 6,000 σαλ.

Παράλληλα, έχουμε νέα κλιμάκωση του κιβωτίου ταχυτήτων με στόχο να προσαρμοστεί καλύτερα με το νέο προφίλ απόδοσης στις μεσαίες, καλύτερη κατανάλωση και χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα.

Στις αναρτήσεις έχουμε νέες ρυθμίσεις, τόσο για την απλή έκδοση (Rosso) όσο και γι’ αυτές που φορουν τις ημι-ενεργές ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Sachs (Lusso, RC).

Σε όλες τις εκδόσεις Turismo Veloce η MV Agusta επανασχεδίασε τη θέση οδήγησης, κατεβάζοντας τη σέλα 20 χιλιοστά χαμηλότερα και αλλάζοντας τα αφρώδες υλικό της για καλύτερη άνεση.

Νέα είναι και η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, η οποία έγινε φαρδύτερη για να προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική κάλυψη.

Θυμίζουμε τέλος πως οι εκδόσεις SCS (Lusso, RC) διακρίνονται από τον πατενταρισμένο συμπλέκτη Smart Clutch System της Rekluse, ο οποίος καταργεί στην πράξη την ανάγκη χρήσης του ακόμη και στο φανάρι.

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο της παρουσίασης της νέας σειράς Turismo Veloce.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 11:26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon