.
Κατηγορία MV Agusta
Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 17:47

MV Agusta F4 RC 2018

 

Από το πρωτάθλημα WSBK, στα χέρια σας! 

 

Εντάξει, αν όχι στα χέρια όλων μας, τουλάχιστον σε εκείνων που τα χέρια τους μπαίνουν σε πολύ φουσκωμένες τσέπες! H MV Agusta παρουσίασε την RC έκδοση της F4 για το 2018 η οποία και αποτελεί μια ready to race superbike για τα κατά τόπους εθνικά -και όχι μόνο- πρωταθλήματα!

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία, πρόκειται για ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο το οποίο έχει κατασκευαστεί με  το ίδιο μεράκι και την ίδια προσοχή στην λεπτομέρεια, που δημιούργησαν τις αγωνιστικές Reparto Corse, του εργοστασιακού αναβάτη της MV Agusta στο πρωτάθλημα WSBK, Leon Camier.

Κινητήρας παραμένει φυσικά ο τετρακύλινδρος σε σειρά Corsa Corta με τις ακτινικές βαλβίδες, ο οποίος αποδίδει 205 ίππους, ενώ με την προσθήκη του racing kit που αποτελείται από “ελεύθερο” τελικό τιτανίου, συνοδευόμενο από το αντίστοιχο τσιπάκι του εγκεφάλου, η ισχύς φθάνει τους 212 ίππους!

Σε ότι αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα, ένας αισθητήρας κλίσης, τρία γυροσκόπια και τρεις μετρητές αδρανειακών δυνάμεων, προσφέρουν πληθώρα πληροφοριών για την κινητική κατάσταση της μοτοσυκλέτας στην κεντρική επεξεργαστική μονάδα  και σε συνδυασμό με τον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ψεκασμό και το ride-by-wire γκάζι, ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει με ακρίβεια τις εξής παραμέτρους:

-Απόκριση κινητήρα
-Μορφοποίηση καμπύλης ροπής
-Φρένο κινητήρα
-Ευαισθησία γκαζιού
-Όριο περιστροφής κινητήρα

Παράλληλα, η μοτοσυκλέτα φέρει στον srandard εξοπλισμό της shifter (EAS 2.0) ολοκληρώνοντας ένα πλήρες αγωνιστικό πακέτο βοηθημάτων.  

Το υβριδικό πλαίσιο της F4 RC, συνδυάζει πλάκες αλουμινίου πάνω στις οποίες εδράζεται το ψαλίδι (με δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της άρθρωσης), ενώ συνεχίζει ως ατσάλινο χωροδικτύωμα στο τμήμα που “αγκαλιάζει” τις κεφαλές του κινητήρα.

Οι αναρτήσεις είναι κορυφαίας απόδοσης και ποιότητας όπως θα ταίριαζε σε μια τόσο μοναδική και ξεχωριστή μοτοσυκλέτα. Mπροστά έχει τοποθετηθεί ένα πλήρως ρυθμιζόμενο USD πιρούνι NIX 30 της Ohlins με επίστρωση ΤiN, ενώ πίσω, η Ohlins και πάλι, εξοπλίζει την ανάρτηση με ένα πλήρως ρυθμιζόμενο και σε αυτή την περίπτωση, TTX 36 αμορτισέρ.

Σε παρόμοια “εξωτικά” επίπεδα και τα φρένα, με τους δίσκους διαμέτρου 320 χλστ. μπροστά, να συνεργάζονται με ακτινικής έδρασης, τεραπίστονες  monobloc δαγκάνες της brembo, τύπου GP.  To πίσω φρένο συνίσταται από μονό δίσκο 210 χλστ. με τετραπίστονη (!) δαγκάνα και πάλι από την brembo φυσικά. Αμφότερα τα φρένα ελέγχονται από μια 9+ μονάδα ΑΒS της Bosch με δυνατότητα ρύθμισης της σε race mode, ενώ προσφέρεται επίσης και το σύστημα ελέγχου RLM, που αποτρέπει τα… endo στα πολύ δυνατά φρεναρίσματα.

Κάθε μια από τις μόλις 250 RC F4 2018 που θα κατασκευαστούν, θα συνοδεύεται από ένα ξύλινο κουτί (καλά μην φανταστείτε τίποτα καπλαμάδες, μιλάμε για πολυτέλεια εδώ!) το οποίο θα περιέχει το racing kit που περιγράφηκε πιο πάνω (εξάτμιση και τσιπάκι) τάπα ρεζερβουάρ ταχείας πλήρωσης για αγώνες endurance, θερμομονωτικές “ασπίδες” σέλας κατασκευασμένες  από cabon, κάλυμμα για μονόσελο look, βίδες ελαφρού κράματος και άλλα πολλά τα οποία η MV Agusta χαρακτηρίζει ως small parts, κοινώς δηλαδή, ψιλολοΐδια που λέμε…

Τώρα σε ότι αφορά στο χρώμα, η F4 RC του 2018 έχει βαμμένο το –σε μεγάλο ποσοστό κατασκευασμένο από carbon- fairing της σε λευκό χρώμα, με “παρεμβολή” κόκκινων και πράσινων γραφικών που παραπέμπουν φυσικά στην ιταλική σημαία. Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται σε όλη την μοτοσυκλέτα ενώ στην καρίνα υπάρχουν τα logo γνωστών κατασκευαστών περιφερειακών και αναλώσιμων, για ένα αυθεντικό, αγωνιστικό look.

To νούμερο “37” που επαναλαμβάνεται συχνά, σε περίοπτες θέσεις πάνω στα πλαστ…εεε.. στα carbon του “κουστουμιού”, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από την αναφορά της MV Agusta στα 37 παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει στην ιστορία της.

Διαφορές με το μοντέλο του 2017; Δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο η MV Agusta, αυτό που εντοπίσαμε εμείς όμως είναι ότι οι ζάντες είναι βαμμένες σε κόκκινο χρώμα στην 2018 έκδοση…

Τέλος η τιμή... σύμφωνα με τον τελευταίο ενημερωμένο σχετικό κατάλογο, 42.900 ευρώ, κατόπιν παραγγελίας... 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 00:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νέα MV Agusta Brutale 800 “Αmerica” MV Agusta Dragster 800 RC 2018 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon