.
Κατηγορία Royal Enfield
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 10:27

EICMA 2017 - Royal Enfield Interceptor & Continental GT

 

Δυο νέα μοντέλα βασισμένα στο ολοκαίνουργιο δικύλινδρο μοτέρ 

 

Ο πρώτος δικύλινδρος κινητήρας στη νεότερη (δηλαδή μιλάμε για 40+ χρόνια) ιστορία της Royal Enfield “εγκαινιάστηκε” σε δύο νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στο Μιλάνο. Πρόκειται για τα Interceptor και Continental GT, τα οποία μοιράζονται το μοτέρ των 650 κ.εκ., το πλαίσιο, τα περιφερειακά και πολλά επί μέρους τμήματα, για να διαφοροποιηθούν τελικά με αλλαγές σε τιμόνι, ρεζερβουάρ, σέλα και χρώματα, διαμορφώνοντας μια roadster και μια cafe racer έκδοση.

royal enfield continentalgt interceptor 650 2018 eicma 2017 bikeit 3

Ξεκινώντας -δικαιωματικά- από το νέο κινητήρα (για τον οποίο αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ), πρόκειται για μια δικύλινδρη σε σειρά αεροελαιόψυκτη μονάδα, με απόδοση 47 ίππων, γεγονός που κατατάσσει τις μοτοσυκλέτες αυτές στις κατάλληλες και για οδηγούς με δίπλωμα κατηγορίας A2.

royal enfield continentalgt interceptor 650 2018 eicma 2017 bikeit 4

Το πλαίσιο είναι μια κλασική ατσάλινη εφαρμογή, με το χαρακτηριστικό “V” κάτω από την θέση του οδηγού και την προέκταση του μη αφαιρούμενου υποπλαισίου παράλληλα με το έδαφος. Στις αναρτήσεις έχει εφαρμοσθεί ένα συμβατικό πιρούνι μπροστά και δύο μονά αμορτισέρ με ξεχωριστό δοχείο αζώτου πίσω, ενώ μονοί δίσκοι μπροστά και πίσω αναλαμβάνουν την πέδηση, ελεγχόμενοι από μονάδα ABS.

Oι δε τροχοί είναι φυσικά ακτινωτοί, με τον μπροστινό να έχει διάμετρο 18 ιντσών. Τέλος, το βάρος είναι 198 κιλά για το cafe racer Continental GT και 202 κιλά για το roadster Interceptor.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 17:52

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon