.
Κατηγορία Royal Enfield
Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 13:55

Royal Enfield – Παρουσιάστηκε ο νέος δικύλινδρος κινητήρας

 

Θα στελεχώσει μια νέα γενιά μοντέλων, με δύο από αυτά να αποκαλύπτονται στην EICMA

 

 

Μετά από 40 και πλέον χρόνια και για πρώτη φορά στην ιστορία της υπό ινδική ιδιοκτησία,   η Royal Enfield εντάσσει ένα δικύλινδρο μοτέρ στην γκάμα της! Πρόκειται για μια αερόψυκτη, δικύλινδρη σε σειρά μονάδα χωρητικότητας 648 κ.εκ., με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και έναν επί κεφαλής εκκεντρόφορο.

Υπερτετράγωνη η φύση του νέου μοτέρ, με διάμετρο επί διαδρομή 78 Χ 67,8 χλστ., ενώ η ανάφλεξη γίνεται ανά 270 μοίρες και όχι ανά 360, όπως συνηθιζόταν στα πάλαι ποτέ κραταιά βρετανικά δικύλινδρα σε σειρά.

Η απόδοση του είναι 47 ίπποι στις 7.100 σ.α.λ. και 5,3 kg-m ροπής στις 4.000 σ.α.λ., με την συμπίεση σε λόγο 9.5:1, η δε μετάδοση, γίνεται μέσω κιβωτίου 6 σχέσεων, ενώ όπως αναφέρει η εταιρεία, ο συμπλέκτης είναι ολισθαίνοντα τύπου  

royal enfield engine 1

Ο νέος αυτός κινητήρας θα σημάνει μια νέα εποχή για την Royal Enfield, επεκτείνοντας την γκάμα των μοντέλων της σε νέους κυβισμούς, ενώ πρόκειται φυσικά να παρουσιασθούν και νέα μοντέλα τα οποία θα βασίζονται σε αυτόν.

Η αρχή θα γίνει άμεσα, με τις δύο μοτοσυκλέτες που θα παρουσιάσει η Royal Enfield στην EICMA τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για δύο νεορετρό  μοντέλα τα οποία θα μοιράζονται τον εν λόγο κινητήρα φυσικά, το πλαίσιο και το μεγαλύτερο μέρος των επι μέρους τμημάτων τους, διαφοροποιούμενα ως προς της τελική τους μορφή, που στη μια περίπτωση θα είναι café racer και στην άλλη roadster τύπου.

Οι μόνες πληροφορίες προς το παρόν, είναι ότι οι μοτοσυκλέτες αυτές θα φέρουν ABS, ενώ εικάζουμε (μάλλον σίγουρο θεωρείται…) ότι ο κινητήρας θα είναι Euro 4 προδιαγραφών, ώστε να είναι δυνατή η διάθεση των μοντέλων αυτών και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Για οτιδήποτε νεότερο, θα σας ενημερώσουμε άμεσα, μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθεί μια video - παρουσιάση του νέου μοτέρ:




 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 14:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon